Frisk och sommarfruktigt rosévin med blommiga toner och smak av röda vinbär, hallon, citrus och inslag av grapefrukt.
Druvorna kommer från Gérard Bertrands ekologiska vinodlingar nära Medelhavets kust. De olika druvorna skördas separat när de nått optimal mognad. Skörden sker med maskin som har en inbyggt sorteringsfunktion. Efter skörd tas stjälkarna bort och druvorna kyls ner till 8 °C innan de pressas lätt och förs över till ståltank där de får jäsa under 15-30 dagar, beroende på temperaturen i vineriet. Efter en lätt klarning tappas vinet på flaska tidigt för att bevara aromerna från den fräscha frukten. Flaskans botten är skapad i form av en ros, designad av en ung student från Ecole Boulle. Tanken är att vinet ska kunna ges bort på samma sätt som en bukett rosor!
Servera som aperitif, till en fräsch sommarsallad eller till fisk- och skaldjursrätter.
Serveringstemperatur: 8-10° C.
Om producenten
Gérard Bertrand är en välrenommerad familjeägd vinproducent med sitt hjärta i Languedoc-Roussillon. Sedan 2002 har vinhuset arbetat målmedvetet med hållbarhet i vingårdarna och idag odlas samtliga 17 egendomar med totalt 1 000 hektar helt biodynamiskt, vilket gör Gérard Bertrand till världens största biodynamiska vinodlare. Gérard Bertrand är en starkt lysande ledstjärna i Languedoc-Roussillon för att framhäva de unika druvsorterna, de regionala vinstilarna och för att främja kvalitet framför kvantitet i området.
Gérard Bertrand utsågs 2023 till ”Master Winemaker of the Year” av magasinet The Drink Business och vid två tillfällen har Gérard Bertrands viner serverats vid Nobelbanketten i Stockholms Stadshus.
2024 fick Gérard Bertrand den prestigefyllda utmärkelsen ”Gyllene Glaset” av magasinen Allt om Vin och Allt om Mat med motiveringen:
För att ständigt förse den svenska marknaden med personliga viner i olika stilar och prisklasser, alla med tydlig doft och smak av sydfrankrike. För sin övertygelse om att vägen fram ska vara hållbar och långsiktig.
Frisk och sommarfruktigt rosévin med blommiga toner och smak av röda vinbär, hallon, citrus och inslag av grapefrukt.
Druvorna kommer från Gérard Bertrands ekologiska vinodlingar nära Medelhavets kust. De olika druvorna skördas separat när de nått optimal mognad. Skörden sker med maskin som har en inbyggt sorteringsfunktion. Efter skörd tas stjälkarna bort och druvorna kyls ner till 8 °C innan de pressas lätt och förs över till ståltank där de får jäsa under 15-30 dagar, beroende på temperaturen i vineriet. Efter en lätt klarning tappas vinet på flaska tidigt för att bevara aromerna från den fräscha frukten. Flaskans botten är skapad i form av en ros, designad av en ung student från Ecole Boulle. Tanken är att vinet ska kunna ges bort på samma sätt som en bukett rosor!
Servera som aperitif, till en fräsch sommarsallad eller till fisk- och skaldjursrätter.
Serveringstemperatur: 8-10° C.
Server Render
Om producenten
Gérard Bertrand är en välrenommerad familjeägd vinproducent med sitt hjärta i Languedoc-Roussillon. Sedan 2002 har vinhuset arbetat målmedvetet med hållbarhet i vingårdarna och idag odlas samtliga 17 egendomar med totalt 1 000 hektar helt biodynamiskt, vilket gör Gérard Bertrand till världens största biodynamiska vinodlare. Gérard Bertrand är en starkt lysande ledstjärna i Languedoc-Roussillon för att framhäva de unika druvsorterna, de regionala vinstilarna och för att främja kvalitet framför kvantitet i området.
Gérard Bertrand utsågs 2023 till ”Master Winemaker of the Year” av magasinet The Drink Business och vid två tillfällen har Gérard Bertrands viner serverats vid Nobelbanketten i Stockholms Stadshus.
2024 fick Gérard Bertrand den prestigefyllda utmärkelsen ”Gyllene Glaset” av magasinen Allt om Vin och Allt om Mat med motiveringen:
För att ständigt förse den svenska marknaden med personliga viner i olika stilar och prisklasser, alla med tydlig doft och smak av sydfrankrike. För sin övertygelse om att vägen fram ska vara hållbar och långsiktig.