Frisk och sommarfruktigt rosévin med blommiga toner och smak av röda vinbär, hallon, citrus och inslag av grapefrukt.
Druvorna kommer från Gérard Bertrands ekologiska vinodlingar nära Medelhavets kust. De olika druvorna skördas separat när de nått optimal mognad. Skörden sker med maskin som har en inbyggt sorteringsfunktion. Efter skörd tas stjälkarna bort och druvorna kyls ner till 8 °C innan de pressas lätt och förs över till ståltank där de får jäsa under 15-30 dagar, beroende på temperaturen i vineriet. Efter en lätt klarning tappas vinet på flaska tidigt för att bevara aromerna från den fräscha frukten. Flaskans botten är skapad i form av en ros, designad av en ung student från Ecole Boulle. Tanken är att vinet ska kunna ges bort på samma sätt som en bukett rosor!
Servera som aperitif, till en fräsch sommarsallad eller till fisk- och skaldjursrätter.
Serveringstemperatur: 8-10° C.
Om producenten
Gérard Bertrand, som driver vinhuset med samma namn, är uppvuxen på en vingård i Corbières i södra Frankrike men startade sin karriär som rugbyspelare på elitnivå. När hans far dog 1987 så tog Gérard över familjegården och har sedan dess förvärvat femton egendomar runtom i södra Frankrike. Gérard Bertrand är idag en välrenommerad vinproducent i Languedoc-Rousillon med målet att dela passionen för ”L’ART DE VIVRE LES VINS DU SUD” med konsumenter världen över.
Hållbarhet
Gérard Bertrand är den ledande franska producenten av ekologiska viner och målet är att alla femton vingårdar ska vara ekologiskt certifierade inom fem år. I december utsågs Gérard Bertrand personligen till "Green Personality of the year" av Drinks Business.
Frisk och sommarfruktigt rosévin med blommiga toner och smak av röda vinbär, hallon, citrus och inslag av grapefrukt.
Druvorna kommer från Gérard Bertrands ekologiska vinodlingar nära Medelhavets kust. De olika druvorna skördas separat när de nått optimal mognad. Skörden sker med maskin som har en inbyggt sorteringsfunktion. Efter skörd tas stjälkarna bort och druvorna kyls ner till 8 °C innan de pressas lätt och förs över till ståltank där de får jäsa under 15-30 dagar, beroende på temperaturen i vineriet. Efter en lätt klarning tappas vinet på flaska tidigt för att bevara aromerna från den fräscha frukten. Flaskans botten är skapad i form av en ros, designad av en ung student från Ecole Boulle. Tanken är att vinet ska kunna ges bort på samma sätt som en bukett rosor!
Servera som aperitif, till en fräsch sommarsallad eller till fisk- och skaldjursrätter.
Serveringstemperatur: 8-10° C.
Server Render
"L’ART DE VIVRE LES VINS DU SUD"
Om producenten
Gérard Bertrand, som driver vinhuset med samma namn, är uppvuxen på en vingård i Corbières i södra Frankrike men startade sin karriär som rugbyspelare på elitnivå. När hans far dog 1987 så tog Gérard över familjegården och har sedan dess förvärvat femton egendomar runtom i södra Frankrike. Gérard Bertrand är idag en välrenommerad vinproducent i Languedoc-Rousillon med målet att dela passionen för ”L’ART DE VIVRE LES VINS DU SUD” med konsumenter världen över.
Hållbarhet
Gérard Bertrand är den ledande franska producenten av ekologiska viner och målet är att alla femton vingårdar ska vara ekologiskt certifierade inom fem år. I december utsågs Gérard Bertrand personligen till "Green Personality of the year" av Drinks Business.