Välkommen till Ward Wines

Hos oss hittar du vin för alla tillfällen från familjeägda producenter i stora delar av världen.

Upptäck favoriter

Utforska vårt breda sortiment och var med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner.

Spara favoritlistor

Favoritmarkera drycker och skapa din personliga lista.

Beställ på Systembolaget

När du klickar på köp länkas du till Systembolaget där du gör din beställning.

Välkommen till vinets underbara värld!
Vännerna på Ward Wines

Dina favoriter (0)
Wardwines
Mest sökt
ChampagneBlack StallionRiesling
Länder & regioner
ItalienFrankrikeUSA
Mest sökta viner
Côte des Roses Rosé
159 Sek
Hållbar
Våra viner / Rosévin / Côte des Roses Rosé
“Friskt och bärigt rosévin med blommiga toner i sommarens vackraste flaska.”

Côte des Roses Rosé

France
Rosévin från Frankrike, Languedoc-Roussillon • 750 ml • Art.nr. 7127401 • Alkoholhalt 13.5% • Sockerhalt <1 g/l
159 SekInk. moms
Passar till
Aperitif
Vegetariskt
Skaldjur
DruvorGrenache, Cinsault, Syrah
Årgång2022
SortimentBeställningssortiment
Producent
Gérard Bertrand
Art.nr.
7127401
Druvor
Grenache, Cinsault, Syrah
Land
Frankrike
Region
Languedoc-Roussillon
Årgång
2022
Alkoholhalt
13.5%
Sockerhalt
<1 g/l
Karaktär

Frisk och sommarfruktigt rosévin med blommiga toner och smak av röda vinbär, hallon, citrus och inslag av grapefrukt.

Om vinet

Druvorna kommer från Gérard Bertrands ekologiska vinodlingar nära Medelhavets kust. De olika druvorna skördas separat när de nått optimal mognad. Skörden sker med maskin som har en inbyggt sorteringsfunktion. Efter skörd tas stjälkarna bort och druvorna kyls ner till 8 °C innan de pressas lätt och förs över till ståltank där de får jäsa under 15-30 dagar, beroende på temperaturen i vineriet. Efter en lätt klarning tappas vinet på flaska tidigt för att bevara aromerna från den fräscha frukten. Flaskans botten är skapad i form av en ros, designad av en ung student från Ecole Boulle. Tanken är att vinet ska kunna ges bort på samma sätt som en bukett rosor!

Passar till

Servera som aperitif, till en fräsch sommarsallad eller till fisk- och skaldjursrätter.
Serveringstemperatur: 8-10° C.

“Friskt och bärigt rosévin med blommiga toner i sommarens vackraste flaska.”

Om producenten
Gérard Bertrand är en välrenommerad familjeägd vinproducent med sitt hjärta i Languedoc-Roussillon. Sedan 2002 har vinhuset arbetat målmedvetet med hållbarhet i vingårdarna och idag odlas samtliga 17 egendomar med totalt 1 000 hektar helt biodynamiskt, vilket gör Gérard Bertrand till världens största biodynamiska vinodlare. Gérard Bertrand är en starkt lysande ledstjärna i Languedoc-Roussillon för att framhäva de unika druvsorterna, de regionala vinstilarna och för att främja kvalitet framför kvantitet i området.

Gérard Bertrand utsågs 2023 till ”Master Winemaker of the Year” av magasinet The Drink Business och vid två tillfällen har Gérard Bertrands viner serverats vid Nobelbanketten i Stockholms Stadshus.

2024 fick Gérard Bertrand den prestigefyllda utmärkelsen ”Gyllene Glaset” av magasinen Allt om Vin och Allt om Mat med motiveringen:
För att ständigt förse den svenska marknaden med personliga viner i olika stilar och prisklasser, alla med tydlig doft och smak av sydfrankrike. För sin övertygelse om att vägen fram ska vara hållbar och långsiktig.

Karaktär

Frisk och sommarfruktigt rosévin med blommiga toner och smak av röda vinbär, hallon, citrus och inslag av grapefrukt.

Om vinet

Druvorna kommer från Gérard Bertrands ekologiska vinodlingar nära Medelhavets kust. De olika druvorna skördas separat när de nått optimal mognad. Skörden sker med maskin som har en inbyggt sorteringsfunktion. Efter skörd tas stjälkarna bort och druvorna kyls ner till 8 °C innan de pressas lätt och förs över till ståltank där de får jäsa under 15-30 dagar, beroende på temperaturen i vineriet. Efter en lätt klarning tappas vinet på flaska tidigt för att bevara aromerna från den fräscha frukten. Flaskans botten är skapad i form av en ros, designad av en ung student från Ecole Boulle. Tanken är att vinet ska kunna ges bort på samma sätt som en bukett rosor!

Fyllighet
Syra
Fruktsötma

Passar till

Servera som aperitif, till en fräsch sommarsallad eller till fisk- och skaldjursrätter.
Serveringstemperatur: 8-10° C.

Aperitif
Vegetariskt
Skaldjur
Asiatiskt
Buffémat
Fisk
Fågel
Kryddstarkt
Sällskapsvin
Present

Server Render

Om producenten
Gérard Bertrand är en välrenommerad familjeägd vinproducent med sitt hjärta i Languedoc-Roussillon. Sedan 2002 har vinhuset arbetat målmedvetet med hållbarhet i vingårdarna och idag odlas samtliga 17 egendomar med totalt 1 000 hektar helt biodynamiskt, vilket gör Gérard Bertrand till världens största biodynamiska vinodlare. Gérard Bertrand är en starkt lysande ledstjärna i Languedoc-Roussillon för att framhäva de unika druvsorterna, de regionala vinstilarna och för att främja kvalitet framför kvantitet i området.

Gérard Bertrand utsågs 2023 till ”Master Winemaker of the Year” av magasinet The Drink Business och vid två tillfällen har Gérard Bertrands viner serverats vid Nobelbanketten i Stockholms Stadshus.

2024 fick Gérard Bertrand den prestigefyllda utmärkelsen ”Gyllene Glaset” av magasinen Allt om Vin och Allt om Mat med motiveringen:
För att ständigt förse den svenska marknaden med personliga viner i olika stilar och prisklasser, alla med tydlig doft och smak av sydfrankrike. För sin övertygelse om att vägen fram ska vara hållbar och långsiktig.