Medelfylligt och mycket generöst vin med toner av svartpeppar, röda bär, violer och lakrits.
Druvorna kommer från sydsluttningar kring Saint-Julien och Saint-Alban i norra Rhônedalen som är en varm och solig del av regionen. Druvorna avstjälkas innan jäsningen som sker i ståltank i 15 dagar därefter ligger vinet kvar på ståltank för att behålla den generösa fruktigheten i vinet. Efter 8 månaders lagring buteljeras vinet som sedan får en kort vila i vinhusets svala vinkällare i centrala Tain l'Hermitage.
Servera till allt, från en enkel pasta carbonara till grillade kötträtter, grytor och vilt, som t.ex. lördagsbiffen med krämig potatisgratäng och ugnsbakade tomater.
Serveringstemperatur: 16-18° C.
Om producenten
Delas Frères historia startade redan 1835 och de anses idag vara en av de främsta producenterna i norra Rhônedalen. I samband med skörden 2019 invigde de ett nytt och modernt vineriet i centrala Tain l'Hermitage dit hela produktionen har flyttats. Det nya vineriet har ritats av den svenske arkitekten Carl-Fredrik Svenstedt och har tilldelats flera designutmärkelser. 1977 köptes företaget av Champagnefirman Deutz och 1993 blev Deutz och Delas Frères en del av Roederer-gruppen.
Hållbarhet
Delas Frères deltar i ett flertal inititativ och har certifierats enligt HVE, DEPHY och Ecophyto 2018. Målet är att begränsa och på sikt eliminera användandet av bekämpningsmedel i vingårdarna.
Medelfylligt och mycket generöst vin med toner av svartpeppar, röda bär, violer och lakrits.
Druvorna kommer från sydsluttningar kring Saint-Julien och Saint-Alban i norra Rhônedalen som är en varm och solig del av regionen. Druvorna avstjälkas innan jäsningen som sker i ståltank i 15 dagar därefter ligger vinet kvar på ståltank för att behålla den generösa fruktigheten i vinet. Efter 8 månaders lagring buteljeras vinet som sedan får en kort vila i vinhusets svala vinkällare i centrala Tain l'Hermitage.
Servera till allt, från en enkel pasta carbonara till grillade kötträtter, grytor och vilt, som t.ex. lördagsbiffen med krämig potatisgratäng och ugnsbakade tomater.
Serveringstemperatur: 16-18° C.
Server Render
Server Render
Klassiska vingårdar & hyllade viner i norra Rhônedalen.
Om producenten
Delas Frères historia startade redan 1835 och de anses idag vara en av de främsta producenterna i norra Rhônedalen. I samband med skörden 2019 invigde de ett nytt och modernt vineriet i centrala Tain l'Hermitage dit hela produktionen har flyttats. Det nya vineriet har ritats av den svenske arkitekten Carl-Fredrik Svenstedt och har tilldelats flera designutmärkelser. 1977 köptes företaget av Champagnefirman Deutz och 1993 blev Deutz och Delas Frères en del av Roederer-gruppen.
Hållbarhet
Delas Frères deltar i ett flertal inititativ och har certifierats enligt HVE, DEPHY och Ecophyto 2018. Målet är att begränsa och på sikt eliminera användandet av bekämpningsmedel i vingårdarna.