Fin doft av äpple, vita blommor, rostat bröd, honung och citrus. Smaken är elegant och krispig med fin mousse och toner av äpple, citrus, mineralitet och brioche.
Druvorna skördas för hand och får en lätt pressning innan de jäser vid låg temperatur i rostfria ståltankar. Den andra jäsningen sker i flaska, precis som i Champagne, och som även kallas Traditionella metoden. Limoux är det område som först producerade mousserande viner och det enda mousserande vin som USA:s tredje president Thomas Jefferson hade i sin egen källare.
Servera som apèritif, till en löjromstoast eller lättare rätter med fisk eller ljust kött.
Serveringstemperatur: 8-10° C.
Om producenten
Gérard Bertrand, som driver vinhuset med samma namn, är uppvuxen på en vingård i Corbières i södra Frankrike men startade sin karriär som rugbyspelare på elitnivå. När hans far dog 1987 så tog Gérard över familjegården och har sedan dess förvärvat ytterligare 15 egendomar runtom i södra Frankrike. Gérard Bertrand är idag en välrenommerad vinproducent i Languedoc-Rousillon med målet att dela passionen för ”L’ART DE VIVRE LES VINS DU SUD” med konsumenter världen över.
Hållbarhet
Gérard Bertrand är den ledande franska producenten av ekologiska viner och målet är att alla 16 vingårdar ska vara ekologiskt certifierade inom fem år. I december utsågs Gérard Bertrand personligen till "Green Personality of the year" av Drinks Business.
Fin doft av äpple, vita blommor, rostat bröd, honung och citrus. Smaken är elegant och krispig med fin mousse och toner av äpple, citrus, mineralitet och brioche.
Druvorna skördas för hand och får en lätt pressning innan de jäser vid låg temperatur i rostfria ståltankar. Den andra jäsningen sker i flaska, precis som i Champagne, och som även kallas Traditionella metoden. Limoux är det område som först producerade mousserande viner och det enda mousserande vin som USA:s tredje president Thomas Jefferson hade i sin egen källare.
Servera som apèritif, till en löjromstoast eller lättare rätter med fisk eller ljust kött.
Serveringstemperatur: 8-10° C.
Server Render
"L’ART DE VIVRE LES VINS DU SUD"
Om producenten
Gérard Bertrand, som driver vinhuset med samma namn, är uppvuxen på en vingård i Corbières i södra Frankrike men startade sin karriär som rugbyspelare på elitnivå. När hans far dog 1987 så tog Gérard över familjegården och har sedan dess förvärvat ytterligare 15 egendomar runtom i södra Frankrike. Gérard Bertrand är idag en välrenommerad vinproducent i Languedoc-Rousillon med målet att dela passionen för ”L’ART DE VIVRE LES VINS DU SUD” med konsumenter världen över.
Hållbarhet
Gérard Bertrand är den ledande franska producenten av ekologiska viner och målet är att alla 16 vingårdar ska vara ekologiskt certifierade inom fem år. I december utsågs Gérard Bertrand personligen till "Green Personality of the year" av Drinks Business.
Krispig, stram och gulfruktig i generös och rätt charmig stil. Pigg, lättsam och aptitretande smak.