Fin doft av äpple, vita blommor, rostat bröd, honung och citrus. Smaken är elegant och krispig med fin mousse och toner av äpple, citrus, mineralitet och brioche.
Druvorna skördas för hand och får en lätt pressning innan de jäser vid låg temperatur i rostfria ståltankar. Den andra jäsningen sker i flaska, precis som i Champagne, och som även kallas Traditionella metoden. Limoux är det område som först producerade mousserande viner och det enda mousserande vin som USA:s tredje president Thomas Jefferson hade i sin egen källare.
Servera som apèritif, till en löjromstoast eller lättare rätter med fisk eller ljust kött.
Serveringstemperatur: 8-10° C.
Om producenten
Gérard Bertrand är en välrenommerad familjeägd vinproducent med sitt hjärta i Languedoc-Roussillon. Sedan 2002 har vinhuset arbetat målmedvetet med hållbarhet i vingårdarna och idag odlas samtliga 17 egendomar med totalt 1 000 hektar helt biodynamiskt, vilket gör Gérard Bertrand till världens största biodynamiska vinodlare. Gérard Bertrand är en starkt lysande ledstjärna i Languedoc-Roussillon för att framhäva de unika druvsorterna, de regionala vinstilarna och för att främja kvalitet framför kvantitet i området.
Gérard Bertrand utsågs 2023 till ”Master Winemaker of the Year” av magasinet The Drink Business och vid två tillfällen har Gérard Bertrands viner serverats vid Nobelbanketten i Stockholms Stadshus.
2024 fick Gérard Bertrand den prestigefyllda utmärkelsen ”Gyllene Glaset” av magasinen Allt om Vin och Allt om Mat med motiveringen:
För att ständigt förse den svenska marknaden med personliga viner i olika stilar och prisklasser, alla med tydlig doft och smak av sydfrankrike. För sin övertygelse om att vägen fram ska vara hållbar och långsiktig.
Fin doft av äpple, vita blommor, rostat bröd, honung och citrus. Smaken är elegant och krispig med fin mousse och toner av äpple, citrus, mineralitet och brioche.
Druvorna skördas för hand och får en lätt pressning innan de jäser vid låg temperatur i rostfria ståltankar. Den andra jäsningen sker i flaska, precis som i Champagne, och som även kallas Traditionella metoden. Limoux är det område som först producerade mousserande viner och det enda mousserande vin som USA:s tredje president Thomas Jefferson hade i sin egen källare.
Servera som apèritif, till en löjromstoast eller lättare rätter med fisk eller ljust kött.
Serveringstemperatur: 8-10° C.
Server Render
Om producenten
Gérard Bertrand är en välrenommerad familjeägd vinproducent med sitt hjärta i Languedoc-Roussillon. Sedan 2002 har vinhuset arbetat målmedvetet med hållbarhet i vingårdarna och idag odlas samtliga 17 egendomar med totalt 1 000 hektar helt biodynamiskt, vilket gör Gérard Bertrand till världens största biodynamiska vinodlare. Gérard Bertrand är en starkt lysande ledstjärna i Languedoc-Roussillon för att framhäva de unika druvsorterna, de regionala vinstilarna och för att främja kvalitet framför kvantitet i området.
Gérard Bertrand utsågs 2023 till ”Master Winemaker of the Year” av magasinet The Drink Business och vid två tillfällen har Gérard Bertrands viner serverats vid Nobelbanketten i Stockholms Stadshus.
2024 fick Gérard Bertrand den prestigefyllda utmärkelsen ”Gyllene Glaset” av magasinen Allt om Vin och Allt om Mat med motiveringen:
För att ständigt förse den svenska marknaden med personliga viner i olika stilar och prisklasser, alla med tydlig doft och smak av sydfrankrike. För sin övertygelse om att vägen fram ska vara hållbar och långsiktig.
Krispig, stram och gulfruktig i generös och rätt charmig stil. Pigg, lättsam och aptitretande smak.