Elegant och balanserat med karaktär av citrusfrukt och zest tillsammans med milda toner av hasselnötter. Lång eftersmak med en touch av mineralitet.
Druvorna skördas manuellt under tidiga morgontimmar för att behålla aromer och fräschör. Varsam avstjälking vid ankomst till vineriet och försiktig pressning, följt av temperaturkontrollerad jäsning och lagring på jästfällningen på franska ekfat (en blandning av nya och 2-3 år gamla). Efter några månader avlägsnas jästfällningen och vinet lagras en tid ytterligare på ekfat för att få ut maximalt av ekfataromerna innan buteljering.
Servera till skaldjur och grillad fisk. Passar också till barbeque och lammkorv med grillade grönsaker.
Serveringstemperatur: 8-10° C.
Om producenten
Vingården De Wetshof i Sydafrikas Robertson Wine valley har producerat vin i över 150 år. Vingården köptes ursprungligen av den sydafrikanska vinpionjären Danie De Wets far, Johann de Wet 1950. Johann såg tidigt potentialen i regionen och la därmed grunden till det första vinhuset att etablera sig på platsen.
Det är nu den tredje generationen i familjen De Wet som ansvarar för vinhuset som är internationellt kända för kvalitetsviner på druvan Chardonnay.
Elegant och balanserat med karaktär av citrusfrukt och zest tillsammans med milda toner av hasselnötter. Lång eftersmak med en touch av mineralitet.
Druvorna skördas manuellt under tidiga morgontimmar för att behålla aromer och fräschör. Varsam avstjälking vid ankomst till vineriet och försiktig pressning, följt av temperaturkontrollerad jäsning och lagring på jästfällningen på franska ekfat (en blandning av nya och 2-3 år gamla). Efter några månader avlägsnas jästfällningen och vinet lagras en tid ytterligare på ekfat för att få ut maximalt av ekfataromerna innan buteljering.
Servera till skaldjur och grillad fisk. Passar också till barbeque och lammkorv med grillade grönsaker.
Serveringstemperatur: 8-10° C.
Server Render
Om producenten
Vingården De Wetshof i Sydafrikas Robertson Wine valley har producerat vin i över 150 år. Vingården köptes ursprungligen av den sydafrikanska vinpionjären Danie De Wets far, Johann de Wet 1950. Johann såg tidigt potentialen i regionen och la därmed grunden till det första vinhuset att etablera sig på platsen.
Det är nu den tredje generationen i familjen De Wet som ansvarar för vinhuset som är internationellt kända för kvalitetsviner på druvan Chardonnay.