Elegant och komplext med toner av fräsch citrusfrukt, zest, hasselnötter och en lång balanserad, silkig och ren eftersmak. Kan med fördel lagras upp till ca 10 år.
Druvorna från den exakta platsen i vingården "The Site" skördas förhand under tidiga morgontimmar för att behålla aromer och fräschör. Varsam avstjälking vid ankomst till vineriet och försiktig pressning, följt av temperaturkontrollerad jäsning och lagring på jästfällningen på franska ekfat. Efter ca 6 månader avlägsnas jästfällningen och vinet lagras en tid ytterligare på ekfat för att få ut maximalt av ekfataromerna innan buteljering.
Servera till smakrika fiskrätter eller rätter med lamm, nötkött och ugnsrostade tillbehör. Passar även till ett urval av smakrika ostar.
Serveringstemperatur: 8-10° C.
Om producenten
Vingården De Wetshof i Sydafrikas Robertson Wine valley har producerat vin i över 150 år. Vingården köptes ursprungligen av den sydafrikanska vinpionjären Danie De Wets far, Johann de Wet 1950. Johann såg tidigt potentialen i regionen och la därmed grunden till det första vinhuset att etablera sig på platsen.
Det är nu den tredje generationen i familjen De Wet som ansvarar för vinhuset som är internationellt kända för kvalitetsviner på druvan Chardonnay.
Elegant och komplext med toner av fräsch citrusfrukt, zest, hasselnötter och en lång balanserad, silkig och ren eftersmak. Kan med fördel lagras upp till ca 10 år.
Druvorna från den exakta platsen i vingården "The Site" skördas förhand under tidiga morgontimmar för att behålla aromer och fräschör. Varsam avstjälking vid ankomst till vineriet och försiktig pressning, följt av temperaturkontrollerad jäsning och lagring på jästfällningen på franska ekfat. Efter ca 6 månader avlägsnas jästfällningen och vinet lagras en tid ytterligare på ekfat för att få ut maximalt av ekfataromerna innan buteljering.
Servera till smakrika fiskrätter eller rätter med lamm, nötkött och ugnsrostade tillbehör. Passar även till ett urval av smakrika ostar.
Serveringstemperatur: 8-10° C.
Server Render
Om producenten
Vingården De Wetshof i Sydafrikas Robertson Wine valley har producerat vin i över 150 år. Vingården köptes ursprungligen av den sydafrikanska vinpionjären Danie De Wets far, Johann de Wet 1950. Johann såg tidigt potentialen i regionen och la därmed grunden till det första vinhuset att etablera sig på platsen.
Det är nu den tredje generationen i familjen De Wet som ansvarar för vinhuset som är internationellt kända för kvalitetsviner på druvan Chardonnay.
Familjefirman De Wetshof i Sydafrika fokuserar på rena, stiliga viner. Druvorna skördas tidigt innan solen gått upp för att behålla fräschören. Krämigt och krispigt med inslag av hasselnötter, citrus, mineraler och rivet granny smith-äpple. Elegant och snygg vinmakning. Betyg: 5