En kraftfull Condrieu med komplexa aromer av viol, aprikoser, persikor, honung och torkad frukt. I avslutet framträder subtil karaktär av exotisk frukt.
En cuvée med druvor från fyra vingårdslägen: Vérin, Saint-Cyr-sur-le-Rhône, Chavanay och Saint-Pierre-de-Boeuf. Druvorna skördas för hand och i vneriet pressas druvorna skonsamt. Musten får jäsa i temperaturkontrollerade kar för att få ut det mesta av de komplexa aromerna i Viognier. Varje år jäser ca 20% även på nya ekfat. Buteljering sker i mitten av april.
Ett elegant vin att servera till sparris, vit fisk eller en kycklingrätt med citron.
Om producenten
Delas Frères historia startade redan 1835 och de anses idag vara en av de främsta producenterna i norra Rhônedalen. I samband med skörden 2019 invigde de ett nytt och modernt vineriet i centrala Tain l'Hermitage dit hela produktionen har flyttats. Det nya vineriet har ritats av den svenske arkitekten Carl-Fredrik Svenstedt och har tilldelats flera designutmärkelser. 1977 köptes företaget av Champagnefirman Deutz och 1993 blev Deutz och Delas Frères en del av Roederer-gruppen.
Hållbarhet
Delas Frères deltar i ett flertal inititativ och har certifierats enligt HVE, DEPHY och Ecophyto 2018. Målet är att begränsa och på sikt eliminera användandet av bekämpningsmedel i vingårdarna.
En kraftfull Condrieu med komplexa aromer av viol, aprikoser, persikor, honung och torkad frukt. I avslutet framträder subtil karaktär av exotisk frukt.
En cuvée med druvor från fyra vingårdslägen: Vérin, Saint-Cyr-sur-le-Rhône, Chavanay och Saint-Pierre-de-Boeuf. Druvorna skördas för hand och i vneriet pressas druvorna skonsamt. Musten får jäsa i temperaturkontrollerade kar för att få ut det mesta av de komplexa aromerna i Viognier. Varje år jäser ca 20% även på nya ekfat. Buteljering sker i mitten av april.
Ett elegant vin att servera till sparris, vit fisk eller en kycklingrätt med citron.
Server Render
Klassiska vingårdar & hyllade viner i norra Rhônedalen.
Om producenten
Delas Frères historia startade redan 1835 och de anses idag vara en av de främsta producenterna i norra Rhônedalen. I samband med skörden 2019 invigde de ett nytt och modernt vineriet i centrala Tain l'Hermitage dit hela produktionen har flyttats. Det nya vineriet har ritats av den svenske arkitekten Carl-Fredrik Svenstedt och har tilldelats flera designutmärkelser. 1977 köptes företaget av Champagnefirman Deutz och 1993 blev Deutz och Delas Frères en del av Roederer-gruppen.
Hållbarhet
Delas Frères deltar i ett flertal inititativ och har certifierats enligt HVE, DEPHY och Ecophyto 2018. Målet är att begränsa och på sikt eliminera användandet av bekämpningsmedel i vingårdarna.