Doften är generös och typisk för Viognier med inslag av aprikoser, persikor, exotiska frukter och citrusmarmelad. Smaken är medelfylligt, mjukt och fräscht med inslag av aprikoser, persikor, och citrus. Lång eftersmak med inslag av torkad frukt.
Druvorna till Viognier VdP kommer ifrån distriktet Pont du Gard i appellationen Vin de Pays dÓc. Utmärkande för området är den kalkrika jorden och det generösa klimatet. Alla druvorna skördas på natten och avstjälkas innan jäsningen som sker i temperatur kontrollerade ståltankar. Vinet genomgår inte malolaktisk jäsning eftersom man vill behålla den fina syran i vinet och den lätta fräscha, eleganta stilen. Efter filtrering buteljeras vinet och varefter det får ligga en stund innan det släpps till försäljning.
Servera till charkuterier, pocherad fisk med citron och smörsås, vegetariska rätter eller som apéritif.
Om producenten
Delas Frères historia startade redan 1835 och de anses idag vara en av de främsta producenterna i norra Rhônedalen. I samband med skörden 2019 invigde de ett nytt och modernt vineriet i centrala Tain l'Hermitage dit hela produktionen har flyttats. Det nya vineriet har ritats av den svenske arkitekten Carl-Fredrik Svenstedt och har tilldelats flera designutmärkelser. 1977 köptes företaget av Champagnefirman Deutz och 1993 blev Deutz och Delas Frères en del av Roederer-gruppen.
Hållbarhet
Delas Frères deltar i ett flertal inititativ och har certifierats enligt HVE, DEPHY och Ecophyto 2018. Målet är att begränsa och på sikt eliminera användandet av bekämpningsmedel i vingårdarna.
Doften är generös och typisk för Viognier med inslag av aprikoser, persikor, exotiska frukter och citrusmarmelad. Smaken är medelfylligt, mjukt och fräscht med inslag av aprikoser, persikor, och citrus. Lång eftersmak med inslag av torkad frukt.
Druvorna till Viognier VdP kommer ifrån distriktet Pont du Gard i appellationen Vin de Pays dÓc. Utmärkande för området är den kalkrika jorden och det generösa klimatet. Alla druvorna skördas på natten och avstjälkas innan jäsningen som sker i temperatur kontrollerade ståltankar. Vinet genomgår inte malolaktisk jäsning eftersom man vill behålla den fina syran i vinet och den lätta fräscha, eleganta stilen. Efter filtrering buteljeras vinet och varefter det får ligga en stund innan det släpps till försäljning.
Servera till charkuterier, pocherad fisk med citron och smörsås, vegetariska rätter eller som apéritif.
Server Render
Klassiska vingårdar & hyllade viner i norra Rhônedalen.
Om producenten
Delas Frères historia startade redan 1835 och de anses idag vara en av de främsta producenterna i norra Rhônedalen. I samband med skörden 2019 invigde de ett nytt och modernt vineriet i centrala Tain l'Hermitage dit hela produktionen har flyttats. Det nya vineriet har ritats av den svenske arkitekten Carl-Fredrik Svenstedt och har tilldelats flera designutmärkelser. 1977 köptes företaget av Champagnefirman Deutz och 1993 blev Deutz och Delas Frères en del av Roederer-gruppen.
Hållbarhet
Delas Frères deltar i ett flertal inititativ och har certifierats enligt HVE, DEPHY och Ecophyto 2018. Målet är att begränsa och på sikt eliminera användandet av bekämpningsmedel i vingårdarna.