Balanserat och elegant med toner av röda bär, färska örter och mogna plommon. Silkiga tanniner och en fin eftersmak.
Jordmånen i vingårdarna består av granit, sand och lera. Klimatet är varierande med soliga dagar som tampas med både inlandsklimat och medelhavsinfluencer. Druvorna skördas manuellt och sorteras både i vingården och på vineriet. Hälften av druvorna avstjälkas och resterande hela klasar ligger med vid den första jäsningen under 12 dagar. Därefter lagras vinet på cementtankar 8 månader.
Servera till grillat ljust kött med en krispig trädgårdssallad som innehåller semibakade tomater och ugnsbakade potatisar, riven parmesanost och rostade pinjenötter.
Serveringtemperatur: 13-15° C.
Om producenten
François Descombe var borgmästare i den lilla byn i Beaujolais när han la grunden till vinhuset i sitt namn. Nu, 100 år senare är det den 5:e generationen som står vid rodret genom Marine, Kevin och François Descombe. Ett ungt och dynamiskt gäng med fokus på hållbarhet och klimatfrågor på de tre vingårdarna i Chablis, Beaujolais och Rhônedalen.
Alla druvor kommer från egna odlingar och genom de egna vinerierna har de full kontroll över hela produktionskedjan.
Balanserat och elegant med toner av röda bär, färska örter och mogna plommon. Silkiga tanniner och en fin eftersmak.
Jordmånen i vingårdarna består av granit, sand och lera. Klimatet är varierande med soliga dagar som tampas med både inlandsklimat och medelhavsinfluencer. Druvorna skördas manuellt och sorteras både i vingården och på vineriet. Hälften av druvorna avstjälkas och resterande hela klasar ligger med vid den första jäsningen under 12 dagar. Därefter lagras vinet på cementtankar 8 månader.
Servera till grillat ljust kött med en krispig trädgårdssallad som innehåller semibakade tomater och ugnsbakade potatisar, riven parmesanost och rostade pinjenötter.
Serveringtemperatur: 13-15° C.
Server Render
Om producenten
François Descombe var borgmästare i den lilla byn i Beaujolais när han la grunden till vinhuset i sitt namn. Nu, 100 år senare är det den 5:e generationen som står vid rodret genom Marine, Kevin och François Descombe. Ett ungt och dynamiskt gäng med fokus på hållbarhet och klimatfrågor på de tre vingårdarna i Chablis, Beaujolais och Rhônedalen.
Alla druvor kommer från egna odlingar och genom de egna vinerierna har de full kontroll över hela produktionskedjan.