Bärigt med balanserad syra och mjuka tanniner, smak med inslag av körsbär, hallon, färska örter
Druvorna är skördade för hand på sluttningar som ligger i sydostligt läge med en mycket kalkrik jordmån. Lång maceration (5-6 veckor) med naturlig jäst. Innan buteljering lagras vinet i nergrävda betongtankar som tillåter microoxidation.
Rätter av stekt/grillad fisk och kyckling, ljust kött eller vegetariska rätter.
Serveringstemperatur: 16° C.
Om producenten
Domaine Mérieau är en familjeägd vinproducent som i dag drivs av Jean-François Mérieau, 4:e generation på gården. Vingårdarna på 41 hektar ligger i området Touraine på den vänstra stranden av floden Cher och gynnas till största delen av syd-sydöstliga sluttningar. Läget, de kalkrika och komplexa jordarna och gamla vinstockar där vissa är över 80 år gamla, ger viner med mycket personlighet och koncentration. Alla etiketter är designade av svenskan Madelene Herrström och skapade efter vinets smak, druvsort och personlighet.
Hållbarhet
Vinerna från Domaine Mérieau är producerade enligt ekologiska krav, men vingården är fortfarande under konvertering till att bli certifierade.
Bärigt med balanserad syra och mjuka tanniner, smak med inslag av körsbär, hallon, färska örter
Druvorna är skördade för hand på sluttningar som ligger i sydostligt läge med en mycket kalkrik jordmån. Lång maceration (5-6 veckor) med naturlig jäst. Innan buteljering lagras vinet i nergrävda betongtankar som tillåter microoxidation.
Rätter av stekt/grillad fisk och kyckling, ljust kött eller vegetariska rätter.
Serveringstemperatur: 16° C.
Server Render
Kärleken till arbetet och passionen för vinerna från regionen.
Om producenten
Domaine Mérieau är en familjeägd vinproducent som i dag drivs av Jean-François Mérieau, 4:e generation på gården. Vingårdarna på 41 hektar ligger i området Touraine på den vänstra stranden av floden Cher och gynnas till största delen av syd-sydöstliga sluttningar. Läget, de kalkrika och komplexa jordarna och gamla vinstockar där vissa är över 80 år gamla, ger viner med mycket personlighet och koncentration. Alla etiketter är designade av svenskan Madelene Herrström och skapade efter vinets smak, druvsort och personlighet.
Hållbarhet
Vinerna från Domaine Mérieau är producerade enligt ekologiska krav, men vingården är fortfarande under konvertering till att bli certifierade.