Årgången kombinerar vinets styrka – djupet i form av gula stenfrukter, persika och aprikos med fräschören, friskheten och de lätt rostade jordnötterna som är så klassiskt för Ferrari. Doften är aromatisk av äpple och citrus som ackompanjeras av toner av vit persika, mandelblom och rostat bröd.
Vinrankorna växer på bergsluttningarna i Trento i nordligaste delen av Italien. Efter en första jäsning på ståltank jäser vinet en andra gång på flaska och lagras därefter i minst 4 år på samma flaska innan degorgering. Därefter får det mousserande vinet vila i vinhusets svala vinkällare under en period.
Servera som aperitif eller till lättare rätter med Italienska delikatesser som prosciutto och bruschetta. Passar även mycket bra till fisk och skaldjur.
Serveringstemperatur: 10-12° C
Om producenten
Vinhuset Ferrari grundades 1902 av vinmakare Giulio Ferrari som utbildat sig i Frankrike och förälskat sig i champagne. Giulio bestämde sig för att ta med sig kunskapen hem till Trentino i Italiens nordligaste del och tillverka något precis lika bra. Genom vinifiering som är exakt densamma som i champagne, med en andra jäsning i flaska, gör vinhuset mousserande vin av högsta kvalitet under benämningen Trento DOC. Vinhuset drivs idag av tredje generationen i familjen Lunelli som förvaltar sina egendomar med stor respekt för miljö och klimat. Ferrari har ett partnerskap med Formula 1® och är officiell dryckespartner till samtliga Formula 1® tävlingar.
Hållbarhet
Alla odlingar är ekologiskt certifierade och består i huvudsak av de klassiska champagnedruvorna som Chardonnay och Pinot Noir. Vingårdarna i appellationen Trento DOC ligger på sydöstliga och sydvästliga sluttningar vid Trentino-bergen i kommunerna Val d’Adige, Val di Cembra och Valle dei Laghi.
Årgången kombinerar vinets styrka – djupet i form av gula stenfrukter, persika och aprikos med fräschören, friskheten och de lätt rostade jordnötterna som är så klassiskt för Ferrari. Doften är aromatisk av äpple och citrus som ackompanjeras av toner av vit persika, mandelblom och rostat bröd.
Vinrankorna växer på bergsluttningarna i Trento i nordligaste delen av Italien. Efter en första jäsning på ståltank jäser vinet en andra gång på flaska och lagras därefter i minst 4 år på samma flaska innan degorgering. Därefter får det mousserande vinet vila i vinhusets svala vinkällare under en period.
Servera som aperitif eller till lättare rätter med Italienska delikatesser som prosciutto och bruschetta. Passar även mycket bra till fisk och skaldjur.
Serveringstemperatur: 10-12° C
Server Render
Ekologiska odlingar & mousserande viner i världsklass.
Om producenten
Vinhuset Ferrari grundades 1902 av vinmakare Giulio Ferrari som utbildat sig i Frankrike och förälskat sig i champagne. Giulio bestämde sig för att ta med sig kunskapen hem till Trentino i Italiens nordligaste del och tillverka något precis lika bra. Genom vinifiering som är exakt densamma som i champagne, med en andra jäsning i flaska, gör vinhuset mousserande vin av högsta kvalitet under benämningen Trento DOC. Vinhuset drivs idag av tredje generationen i familjen Lunelli som förvaltar sina egendomar med stor respekt för miljö och klimat. Ferrari har ett partnerskap med Formula 1® och är officiell dryckespartner till samtliga Formula 1® tävlingar.
Hållbarhet
Alla odlingar är ekologiskt certifierade och består i huvudsak av de klassiska champagnedruvorna som Chardonnay och Pinot Noir. Vingårdarna i appellationen Trento DOC ligger på sydöstliga och sydvästliga sluttningar vid Trentino-bergen i kommunerna Val d’Adige, Val di Cembra och Valle dei Laghi.
Server Render