Ett fruktigt och komplext vin med bra struktur tack vare jäsningen på ekfat och den långa lagringstiden på flaska. Blommiga aromer varvas med citrustoner och exotisk frukt. Rostat bröd, ananas och lemoncurd ackompanjeras av en hint av rosmarin, honung och hasselnöt
Chardonnaydruvorna i Riserva Lunelli växer på kullarna runt Villa Margon i Trentodoc. Vinet jäser en första gång på österrikiska ekfat vilket ger ett rundare vin med stor komplexitet. Därefter följer en andra jäsning på flaska i minst 7 år före degorgering.
Servera som apertitif till canapéer med foie gras eller bruschetta med italienska sardeller.
Serveringstemperatur: 8-10° C.
Om producenten
Vinhuset Ferrari grundades 1902 av vinmakare Giulio Ferrari som utbildat sig i Frankrike och förälskat sig i champagne. Giulio bestämde sig för att ta med sig kunskapen hem till Trentino i Italiens nordligaste del och tillverka något precis lika bra. Genom vinifiering som är exakt densamma som i champagne, med en andra jäsning i flaska, gör vinhuset mousserande vin av högsta kvalitet under benämningen Trento DOC. Vinhuset drivs idag av tredje generationen i familjen Lunelli som förvaltar sina egendomar med stor respekt för miljö och klimat. Ferrari har ett partnerskap med Formula 1® och är officiell dryckespartner till samtliga Formula 1® tävlingar.
Hållbarhet
Alla odlingar är ekologiskt certifierade och består i huvudsak av de klassiska champagnedruvorna som Chardonnay och Pinot Noir. Vingårdarna i appellationen Trento DOC ligger på sydöstliga och sydvästliga sluttningar vid Trentino-bergen i kommunerna Val d’Adige, Val di Cembra och Valle dei Laghi.
Ett fruktigt och komplext vin med bra struktur tack vare jäsningen på ekfat och den långa lagringstiden på flaska. Blommiga aromer varvas med citrustoner och exotisk frukt. Rostat bröd, ananas och lemoncurd ackompanjeras av en hint av rosmarin, honung och hasselnöt
Chardonnaydruvorna i Riserva Lunelli växer på kullarna runt Villa Margon i Trentodoc. Vinet jäser en första gång på österrikiska ekfat vilket ger ett rundare vin med stor komplexitet. Därefter följer en andra jäsning på flaska i minst 7 år före degorgering.
Servera som apertitif till canapéer med foie gras eller bruschetta med italienska sardeller.
Serveringstemperatur: 8-10° C.
Server Render
Ekologiska odlingar & mousserande viner i världsklass.
Om producenten
Vinhuset Ferrari grundades 1902 av vinmakare Giulio Ferrari som utbildat sig i Frankrike och förälskat sig i champagne. Giulio bestämde sig för att ta med sig kunskapen hem till Trentino i Italiens nordligaste del och tillverka något precis lika bra. Genom vinifiering som är exakt densamma som i champagne, med en andra jäsning i flaska, gör vinhuset mousserande vin av högsta kvalitet under benämningen Trento DOC. Vinhuset drivs idag av tredje generationen i familjen Lunelli som förvaltar sina egendomar med stor respekt för miljö och klimat. Ferrari har ett partnerskap med Formula 1® och är officiell dryckespartner till samtliga Formula 1® tävlingar.
Hållbarhet
Alla odlingar är ekologiskt certifierade och består i huvudsak av de klassiska champagnedruvorna som Chardonnay och Pinot Noir. Vingårdarna i appellationen Trento DOC ligger på sydöstliga och sydvästliga sluttningar vid Trentino-bergen i kommunerna Val d’Adige, Val di Cembra och Valle dei Laghi.