Ljus kopparfärgad med drag av gammelrosa och små, fina bubblor. Frisk doft av röda vinbär, jordgubbar och blommor. Torrt, elegant och med en lätt nötig eftersmak.
Druvorna kommer från ekologiska odlingar i nordligaste delen av Italien och med Alperna som närmaste granne. Här är klimatet svalt och ger perfekta förhållanden för odling av Chardonnay och Pinot Noir. Druvorna skördades för hand i slutet av augusti och början av september. Vinet är vinifierat som en rosé där Pinot Noir-druvorna finns med en kort från start för att laka ur färg och tanniner ur skalen. Efter en första jäsning i ståltank följer en andra jäsning på flaska i 20 månader före degorgering. Vinet är framställt enligt den traditionella metoden (även sk. Champagnemetoden).
Servera som apertitif eller till lättare rätter av fisk och skaldjur. Till exempel den klassiska förrätten Vitello Tonnato. En klassisk kombination är även att servera till en stenugnsbakad italiensk pizza.
Serveringstemperatur: 8-10° C.
Om producenten
Vinhuset Ferrari grundades 1902 av vinmakare Giulio Ferrari som utbildat sig i Frankrike och förälskat sig i champagne. Giulio bestämde sig för att ta med sig kunskapen hem till Trentino i Italiens nordligaste del och tillverka något precis lika bra. Genom vinifiering som är exakt densamma som i champagne, med en andra jäsning i flaska, gör vinhuset mousserande vin av högsta kvalitet under benämningen Trento DOC. Vinhuset drivs idag av tredje generationen i familjen Lunelli som förvaltar sina egendomar med stor respekt för miljö och klimat. Ferrari har ett partnerskap med Formula 1® och är officiell dryckespartner till samtliga Formula 1® tävlingar.
Hållbarhet
Alla odlingar är ekologiskt certifierade och består i huvudsak av de klassiska champagnedruvorna som Chardonnay och Pinot Noir. Vingårdarna i appellationen Trento DOC ligger på sydöstliga och sydvästliga sluttningar vid Trentino-bergen i kommunerna Val d’Adige, Val di Cembra och Valle dei Laghi.
Ljus kopparfärgad med drag av gammelrosa och små, fina bubblor. Frisk doft av röda vinbär, jordgubbar och blommor. Torrt, elegant och med en lätt nötig eftersmak.
Druvorna kommer från ekologiska odlingar i nordligaste delen av Italien och med Alperna som närmaste granne. Här är klimatet svalt och ger perfekta förhållanden för odling av Chardonnay och Pinot Noir. Druvorna skördades för hand i slutet av augusti och början av september. Vinet är vinifierat som en rosé där Pinot Noir-druvorna finns med en kort från start för att laka ur färg och tanniner ur skalen. Efter en första jäsning i ståltank följer en andra jäsning på flaska i 20 månader före degorgering. Vinet är framställt enligt den traditionella metoden (även sk. Champagnemetoden).
Servera som apertitif eller till lättare rätter av fisk och skaldjur. Till exempel den klassiska förrätten Vitello Tonnato. En klassisk kombination är även att servera till en stenugnsbakad italiensk pizza.
Serveringstemperatur: 8-10° C.
Server Render
Ekologiska odlingar & mousserande viner i världsklass.
Om producenten
Vinhuset Ferrari grundades 1902 av vinmakare Giulio Ferrari som utbildat sig i Frankrike och förälskat sig i champagne. Giulio bestämde sig för att ta med sig kunskapen hem till Trentino i Italiens nordligaste del och tillverka något precis lika bra. Genom vinifiering som är exakt densamma som i champagne, med en andra jäsning i flaska, gör vinhuset mousserande vin av högsta kvalitet under benämningen Trento DOC. Vinhuset drivs idag av tredje generationen i familjen Lunelli som förvaltar sina egendomar med stor respekt för miljö och klimat. Ferrari har ett partnerskap med Formula 1® och är officiell dryckespartner till samtliga Formula 1® tävlingar.
Hållbarhet
Alla odlingar är ekologiskt certifierade och består i huvudsak av de klassiska champagnedruvorna som Chardonnay och Pinot Noir. Vingårdarna i appellationen Trento DOC ligger på sydöstliga och sydvästliga sluttningar vid Trentino-bergen i kommunerna Val d’Adige, Val di Cembra och Valle dei Laghi.
Server Render