En klassisk strukturerad Cabernet som är resultatet av flera decenniers jakt på den bästa odlingsmarken i Rutherford. Vinet har en komplex, balanserad smak med mörk frukt som svarta vinbär, plommon och björnbär. Tanninerna är väl integrerade och eftersmaken dröjer sig kvar länge.
Druvorna växer vinhusets egna vingårdar i Rutherford, Napa Valley där all odling sker i "dry farmed vineyards". Dvs vingårdar som inte bevattnas utan vinstockarnas rötter får söka sig djupare ner i jorden. Konstbevattning är annars ofta förekommande i Napa Valley. Vinet har lagrats i 20 månader på franska ekfat.
Servera till klassiska rätter av lamm, nöt eller vilt, eller en smakrik vegetarisk rätt.
Serveringstemperatur: 16-18 ° C.
Om producenten
Frog’s Leap grundades i början av 80-talet av John Williams. Filosofin är väldigt enkel –att göra så naturliga viner man kan utan att kompromissa på kvaliteten. Alla vingårdar odlas ekologiskt och utan konstbevattning.
Hållbarhet
Frog’s Leap certifierades ekologiskt 1988 och är en pionjär inom hållbarhet i Napa. I stället för besprutning använder man sig av växelvis odling, gröngödsling och kompostering. Man strävar efter biologisk mångfald och att jorden mår bra. Vinhuset bidrar till restaureringen av Napa River genom att de utesluter konstbevattning och all energi i vineriet kommer från solceller.
En klassisk strukturerad Cabernet som är resultatet av flera decenniers jakt på den bästa odlingsmarken i Rutherford. Vinet har en komplex, balanserad smak med mörk frukt som svarta vinbär, plommon och björnbär. Tanninerna är väl integrerade och eftersmaken dröjer sig kvar länge.
Druvorna växer vinhusets egna vingårdar i Rutherford, Napa Valley där all odling sker i "dry farmed vineyards". Dvs vingårdar som inte bevattnas utan vinstockarnas rötter får söka sig djupare ner i jorden. Konstbevattning är annars ofta förekommande i Napa Valley. Vinet har lagrats i 20 månader på franska ekfat.
Servera till klassiska rätter av lamm, nöt eller vilt, eller en smakrik vegetarisk rätt.
Serveringstemperatur: 16-18 ° C.
Server Render
Om producenten
Frog’s Leap grundades i början av 80-talet av John Williams. Filosofin är väldigt enkel –att göra så naturliga viner man kan utan att kompromissa på kvaliteten. Alla vingårdar odlas ekologiskt och utan konstbevattning.
Hållbarhet
Frog’s Leap certifierades ekologiskt 1988 och är en pionjär inom hållbarhet i Napa. I stället för besprutning använder man sig av växelvis odling, gröngödsling och kompostering. Man strävar efter biologisk mångfald och att jorden mår bra. Vinhuset bidrar till restaureringen av Napa River genom att de utesluter konstbevattning och all energi i vineriet kommer från solceller.