En klassisk strukturerad och välbalanserad Cabernet Sauvignon från vinhusets egna vingårdar, som förstärkts med en liten andel (9%) Cabernet Franc. Stor fräschör och ljuvliga toner av mörk frukt som svarta vinbär, plommon och björnbär men också en karaktäristisk ton av grafit, svarta oliver och tobak. Väl integrerade tanniner och en eftersmak som dröjer sig kvar länge.
Druvorna växer vinhusets egna vingårdar i Rutherford, Napa Valley där all odling sker i "dry farmed vineyards". Dvs vinodlingar som inte bevattnas utan vinstockarnas rötter får söka sig djupare ner i jorden. Konstbevattning är annars ofta förekommande i Napa Valley. Detta är en slank och finessrik Napa Cab med stor fräschör och druvor enbart från den egna vingården i Rutherford, Napa Valley. Vinet har lagrats 18 månader på franska ekfat, varav 25 % var nya. Årgång 2021 buteljerades orenat och ofiltrerat.
Servera till klassiska rätter av lamm, nöt eller vilt, eller en smakrik vegetarisk rätt.
Serveringstemperatur: 16-18 ° C.
Om producenten
Frog’s Leap grundades i början av 80-talet av John Williams. Filosofin är väldigt enkel –att göra så naturliga viner man kan utan att kompromissa på kvaliteten. Alla vingårdar odlas ekologiskt och utan konstbevattning.
Hållbarhet
Frog’s Leap certifierades ekologiskt 1988 och är en pionjär inom hållbarhet i Napa. I stället för besprutning använder man sig av växelvis odling, gröngödsling och kompostering. Man strävar efter biologisk mångfald och att jorden mår bra. Vinhuset bidrar till restaureringen av Napa River genom att de utesluter konstbevattning och all energi i vineriet kommer från solceller.
En klassisk strukturerad och välbalanserad Cabernet Sauvignon från vinhusets egna vingårdar, som förstärkts med en liten andel (9%) Cabernet Franc. Stor fräschör och ljuvliga toner av mörk frukt som svarta vinbär, plommon och björnbär men också en karaktäristisk ton av grafit, svarta oliver och tobak. Väl integrerade tanniner och en eftersmak som dröjer sig kvar länge.
Druvorna växer vinhusets egna vingårdar i Rutherford, Napa Valley där all odling sker i "dry farmed vineyards". Dvs vinodlingar som inte bevattnas utan vinstockarnas rötter får söka sig djupare ner i jorden. Konstbevattning är annars ofta förekommande i Napa Valley. Detta är en slank och finessrik Napa Cab med stor fräschör och druvor enbart från den egna vingården i Rutherford, Napa Valley. Vinet har lagrats 18 månader på franska ekfat, varav 25 % var nya. Årgång 2021 buteljerades orenat och ofiltrerat.
Servera till klassiska rätter av lamm, nöt eller vilt, eller en smakrik vegetarisk rätt.
Serveringstemperatur: 16-18 ° C.
Server Render
Om producenten
Frog’s Leap grundades i början av 80-talet av John Williams. Filosofin är väldigt enkel –att göra så naturliga viner man kan utan att kompromissa på kvaliteten. Alla vingårdar odlas ekologiskt och utan konstbevattning.
Hållbarhet
Frog’s Leap certifierades ekologiskt 1988 och är en pionjär inom hållbarhet i Napa. I stället för besprutning använder man sig av växelvis odling, gröngödsling och kompostering. Man strävar efter biologisk mångfald och att jorden mår bra. Vinhuset bidrar till restaureringen av Napa River genom att de utesluter konstbevattning och all energi i vineriet kommer från solceller.
Rikt, maffigt och hur läckert som helst. Till ett pris som numera (tyvärr) måste betecknas som fynd när det gäller Napa-cab. Frog’s Leap ägs av underbara John Williams vars egendom du inte bör missa om du befinner dig i närheten. Lägg helst undan vinet 5–10 år. Men kan du inte hålla dig, lufta i karaff ett par timmar innan det är dags att njuta. Lanseras i tillfälligt sortiment 14 februari.