Välkommen till Ward Wines

Hos oss hittar du vin för alla tillfällen från familjeägda producenter i stora delar av världen.

Upptäck favoriter

Utforska vårt breda sortiment och var med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner.

Spara favoritlistor

Favoritmarkera drycker och skapa din personliga lista.

Beställ på Systembolaget

När du klickar på köp länkas du till Systembolaget där du gör din beställning.

Välkommen till vinets underbara värld!
Vännerna på Ward Wines

Dina favoriter (0)
Wardwines
Mest sökt
ChampagneBlack StallionRiesling
Länder & regioner
ItalienFrankrikeUSA
Mest sökta viner
Frogs Leap Zinfandel
419 Sek
Hållbar
Våra viner / Rött vin / Frogs Leap Zinfandel

Frogs Leap Zinfandel

USA
Rött vin från USA, Kalifornien • 750 ml • Art.nr. 92065 • Alkoholhalt 14% • Sockerhalt 0,7 g/l
419 SekInk. moms

Tillfällig lansering 4 oktober 2024

Passar till
Nöt
Lamm
Vilt
LandUSA
DruvorZinfandel
Årgång2021
SortimentTillfälligt sortiment
Producent
Frogs Leap Winery
Art.nr.
92065
Druvor
Zinfandel
Land
USA
Region
Kalifornien
Årgång
2021
Alkoholhalt
14%
Sockerhalt
0,7 g/l
Karaktär

Härliga aromer av jordgubbsmarmelad, en gnutta krydda och fräscha sommarbär. Det är så vinmakaren John Williams själv beskriver sin Zinfandel. Så långt bort du kan komma från trendiga monster-Zinfandel där alkohol, överdriven smak och överdrivna priser dominerar. Istället söker han sig till stilen man fann på 40-och 50-talet som ofta bestod av så kallade field blends där Zinfandeln växte tillsammans med Petite Sirah, Carignaneoch ibland Napa Gamay. Druvorna plockas när de mogna och inte när de har blivit till russin för att få fram druvans unika färg, aromer och den jordiga komplexiteten. De andra druvorna hjälper till att framhäva Zinfandeln unika smak.

Om vinet

Druvorna växer hos John Williams på Frog's Leap i Napa Valley i en så kallad "dry farmed vineyards". Dvs vingårdar som aldrig bevattnas, vilket annars är ofta förekommande i Napa Valley. Hälften av vinet har lagrats på amerikanska ekfat och hälften på fyrkantiga betongkar i 13 månader

Passar till

Fantastiskt att dricka ungt till en klassisk högrevsburgare eller en amerikansk chili. Men vinet har också extremt bra lagringspotential och utvecklar fina mognadstoner i minst 20 år.

Om producenten
Frog’s Leap grundades i början av 80-talet av John Williams. Filosofin är väldigt enkel –att göra så naturliga viner man kan utan att kompromissa på kvaliteten. Alla vingårdar odlas ekologiskt och utan konstbevattning.

Hållbarhet
Frog’s Leap certifierades ekologiskt 1988 och är en pionjär inom hållbarhet i Napa. I stället för besprutning använder man sig av växelvis odling, gröngödsling och kompostering. Man strävar efter biologisk mångfald och att jorden mår bra. Vinhuset bidrar till restaureringen av Napa River genom att de utesluter konstbevattning och all energi i vineriet kommer från solceller.

Karaktär

Härliga aromer av jordgubbsmarmelad, en gnutta krydda och fräscha sommarbär. Det är så vinmakaren John Williams själv beskriver sin Zinfandel. Så långt bort du kan komma från trendiga monster-Zinfandel där alkohol, överdriven smak och överdrivna priser dominerar. Istället söker han sig till stilen man fann på 40-och 50-talet som ofta bestod av så kallade field blends där Zinfandeln växte tillsammans med Petite Sirah, Carignaneoch ibland Napa Gamay. Druvorna plockas när de mogna och inte när de har blivit till russin för att få fram druvans unika färg, aromer och den jordiga komplexiteten. De andra druvorna hjälper till att framhäva Zinfandeln unika smak.

Om vinet

Druvorna växer hos John Williams på Frog's Leap i Napa Valley i en så kallad "dry farmed vineyards". Dvs vingårdar som aldrig bevattnas, vilket annars är ofta förekommande i Napa Valley. Hälften av vinet har lagrats på amerikanska ekfat och hälften på fyrkantiga betongkar i 13 månader

Fyllighet
Syra
Strävhet

Passar till

Fantastiskt att dricka ungt till en klassisk högrevsburgare eller en amerikansk chili. Men vinet har också extremt bra lagringspotential och utvecklar fina mognadstoner i minst 20 år.

Nöt
Lamm
Vilt
Grillat

Server Render

Server Render

Om producenten
Frog’s Leap grundades i början av 80-talet av John Williams. Filosofin är väldigt enkel –att göra så naturliga viner man kan utan att kompromissa på kvaliteten. Alla vingårdar odlas ekologiskt och utan konstbevattning.

Hållbarhet
Frog’s Leap certifierades ekologiskt 1988 och är en pionjär inom hållbarhet i Napa. I stället för besprutning använder man sig av växelvis odling, gröngödsling och kompostering. Man strävar efter biologisk mångfald och att jorden mår bra. Vinhuset bidrar till restaureringen av Napa River genom att de utesluter konstbevattning och all energi i vineriet kommer från solceller.