Härliga aromer av jordgubbsmarmelad, en gnutta krydda och fräscha sommarbär. Det är så vinmakaren John Williams själv beskriver sin Zinfandel. Så långt bort du kan komma från trendiga monster-Zinfandel där alkohol, överdriven smak och överdrivna priser dominerar. Istället söker han sig till stilen man fann på 40-och 50-talet som ofta bestod av så kallade field blends där Zinfandeln växte tillsammans med Petite Sirah, Carignaneoch ibland Napa Gamay. Druvorna plockas när de mogna och inte när de har blivit till russin för att få fram druvans unika färg, aromer och den jordiga komplexiteten. De andra druvorna hjälper till att framhäva Zinfandeln unika smak.
Druvorna växer hos John Williams på Frog's Leap i Napa Valley i en så kallad "dry farmed vineyards". Dvs vingårdar som aldrig bevattnas, vilket annars är ofta förekommande i Napa Valley. Hälften av vinet har lagrats på amerikanska ekfat och hälften på fyrkantiga betongkar i 13 månader
Fantastiskt att dricka ungt till en klassisk högrevsburgare eller en amerikansk chili. Men vinet har också extremt bra lagringspotential och utvecklar fina mognadstoner i minst 20 år.
Om producenten
Frog’s Leap grundades i början av 80-talet av John Williams. Filosofin är väldigt enkel –att göra så naturliga viner man kan utan att kompromissa på kvaliteten. Alla vingårdar odlas ekologiskt och utan konstbevattning.
Hållbarhet
Frog’s Leap certifierades ekologiskt 1988 och är en pionjär inom hållbarhet i Napa. I stället för besprutning använder man sig av växelvis odling, gröngödsling och kompostering. Man strävar efter biologisk mångfald och att jorden mår bra. Vinhuset bidrar till restaureringen av Napa River genom att de utesluter konstbevattning och all energi i vineriet kommer från solceller.
Härliga aromer av jordgubbsmarmelad, en gnutta krydda och fräscha sommarbär. Det är så vinmakaren John Williams själv beskriver sin Zinfandel. Så långt bort du kan komma från trendiga monster-Zinfandel där alkohol, överdriven smak och överdrivna priser dominerar. Istället söker han sig till stilen man fann på 40-och 50-talet som ofta bestod av så kallade field blends där Zinfandeln växte tillsammans med Petite Sirah, Carignaneoch ibland Napa Gamay. Druvorna plockas när de mogna och inte när de har blivit till russin för att få fram druvans unika färg, aromer och den jordiga komplexiteten. De andra druvorna hjälper till att framhäva Zinfandeln unika smak.
Druvorna växer hos John Williams på Frog's Leap i Napa Valley i en så kallad "dry farmed vineyards". Dvs vingårdar som aldrig bevattnas, vilket annars är ofta förekommande i Napa Valley. Hälften av vinet har lagrats på amerikanska ekfat och hälften på fyrkantiga betongkar i 13 månader
Fantastiskt att dricka ungt till en klassisk högrevsburgare eller en amerikansk chili. Men vinet har också extremt bra lagringspotential och utvecklar fina mognadstoner i minst 20 år.
Server Render
Server Render
Om producenten
Frog’s Leap grundades i början av 80-talet av John Williams. Filosofin är väldigt enkel –att göra så naturliga viner man kan utan att kompromissa på kvaliteten. Alla vingårdar odlas ekologiskt och utan konstbevattning.
Hållbarhet
Frog’s Leap certifierades ekologiskt 1988 och är en pionjär inom hållbarhet i Napa. I stället för besprutning använder man sig av växelvis odling, gröngödsling och kompostering. Man strävar efter biologisk mångfald och att jorden mår bra. Vinhuset bidrar till restaureringen av Napa River genom att de utesluter konstbevattning och all energi i vineriet kommer från solceller.