Fyllig doft av mörka körsbär, viol, tobak. Nyanserad och balanserad smak inslag mörk frukt, choklad och vanilj. Silkiga och rika tanniner. Lång eftersmak.
Druvorna kommer från vingårdslägen runt byarna Baños, Tubilla och La Aguilera på högra sidan av floden Duero samt Moradillo på den vänstra sidan. Vinrankorna är mellan 40 – 80 år gamla och skördeuttaget är lågt. Vingårdarna ligger på mellan 850-1000 meters, vilket ger svalka och en längre mognadstid. Jordmånen är lerig kalkjord. Druvorna väljs ut noga för hand och pressas försiktigt. Fermenteringen sker med hjälpa av naturlig jäst under 12 dagar dagar i en temperatur på upp till 28°C. Vinet lagras på franska ekfat i 16 månader och sen ytterligare cirka ett år på flaska innan det släpps till försäljning.
Servera till rätter med lamm, nötkött eller vegetariskt tillsammans med smakrika tillbehör.
Serveringstemperatur: 16-18° C.
Om producenten
I Ribera del Duero intill Douro floden ligger Garmón Continental som producerar röda viner av hög internationell kvalitet. Vinhuset drivs av familjen Garcia Montana och namnet kommer från en sammanslagning av familjens dubbelnamn.
Druvorna kommer från vingårdar runt byarna Baños, Tubilla och La Aguilera på högra sidan av floden Duero samt Moradillo på den vänstra sidan. Rankorna är mellan 40 – 80 år gamla och skördeuttaget är lågt. Odlingarna ligger högt, på mellan 850 och 1 000 meters höjd, vilket ger naturlig svalka och en längre mognadstid. Regionen har ett typiskt kontinentalt klimat och jordmånen är lerig kalkjord.
Fyllig doft av mörka körsbär, viol, tobak. Nyanserad och balanserad smak inslag mörk frukt, choklad och vanilj. Silkiga och rika tanniner. Lång eftersmak.
Druvorna kommer från vingårdslägen runt byarna Baños, Tubilla och La Aguilera på högra sidan av floden Duero samt Moradillo på den vänstra sidan. Vinrankorna är mellan 40 – 80 år gamla och skördeuttaget är lågt. Vingårdarna ligger på mellan 850-1000 meters, vilket ger svalka och en längre mognadstid. Jordmånen är lerig kalkjord. Druvorna väljs ut noga för hand och pressas försiktigt. Fermenteringen sker med hjälpa av naturlig jäst under 12 dagar dagar i en temperatur på upp till 28°C. Vinet lagras på franska ekfat i 16 månader och sen ytterligare cirka ett år på flaska innan det släpps till försäljning.
Servera till rätter med lamm, nötkött eller vegetariskt tillsammans med smakrika tillbehör.
Serveringstemperatur: 16-18° C.
Server Render
Om producenten
I Ribera del Duero intill Douro floden ligger Garmón Continental som producerar röda viner av hög internationell kvalitet. Vinhuset drivs av familjen Garcia Montana och namnet kommer från en sammanslagning av familjens dubbelnamn.
Druvorna kommer från vingårdar runt byarna Baños, Tubilla och La Aguilera på högra sidan av floden Duero samt Moradillo på den vänstra sidan. Rankorna är mellan 40 – 80 år gamla och skördeuttaget är lågt. Odlingarna ligger högt, på mellan 850 och 1 000 meters höjd, vilket ger naturlig svalka och en längre mognadstid. Regionen har ett typiskt kontinentalt klimat och jordmånen är lerig kalkjord.
Server Render