Generöst fruktigt, smakrikt vin med fatkaraktär, inslag av plommon, björnbär, mörk choklad, peppar, viol, lakrits och kryddor.
Friska jordar ger fantastiska druvor och vinet är en direkt spegling av denna djupt rotade kärlek till jorden vi ärvde. Druvorna till vinet kommer från familjens egna vingårdar i McLaren Vale i South Australien.
”Biodynamisk odling handlar inte om magi, men lönen för mödan är magisk. Med kärleken som grogrund kan man med hårt arbete skapa en juvel.” säger Melissa Brown som tillsammans med sin man Mike driver det biodynamiska vinhuset. Vinet har lagrats 9 månader på ekfat som är 1-5 år gamla.
Ett bra allround-vin som passar till pastarätter och allt som är gott att grilla. Servera till en Spagetti Carbonara eller smakrika rätter av nötkött, fågel eller vegetariskt.
Serveringstemperatur: 16-18° C.
Om producenten
Gemtree Vineyards grundades 1998 och omfattar idag 130 hektar vinodlingar, mestadels planterade med Shiraz. Idag är det andra generationen som driver företaget genom Melissa och hennes man Mike Brown. Melissa sköter de biodynamiska vingårdarna och hennes man Mike är vinmakare.
Hållbarhet
Gemtree Wines är både ekologiskt och biodynamiskt certifierade och har man arbetat med hållbarhet som rättesnöre under många år, helt enkelt för familjen tycker att det är ”det rätta att göra”. Alla druvor odlas enligt biodynamiska principer och alla viner har sedan 2011 ekologisk certifiering. Till ”vingårdsarbetarna” hör numera både ankor, får och alpackor som bl.a. ser till att hålla ner skadeinsekter och sniglar och bidrar med naturligt gödsel.
Generöst fruktigt, smakrikt vin med fatkaraktär, inslag av plommon, björnbär, mörk choklad, peppar, viol, lakrits och kryddor.
Friska jordar ger fantastiska druvor och vinet är en direkt spegling av denna djupt rotade kärlek till jorden vi ärvde. Druvorna till vinet kommer från familjens egna vingårdar i McLaren Vale i South Australien.
”Biodynamisk odling handlar inte om magi, men lönen för mödan är magisk. Med kärleken som grogrund kan man med hårt arbete skapa en juvel.” säger Melissa Brown som tillsammans med sin man Mike driver det biodynamiska vinhuset. Vinet har lagrats 9 månader på ekfat som är 1-5 år gamla.
Ett bra allround-vin som passar till pastarätter och allt som är gott att grilla. Servera till en Spagetti Carbonara eller smakrika rätter av nötkött, fågel eller vegetariskt.
Serveringstemperatur: 16-18° C.
Server Render
Biodynamiska viner från McLaren Vale
Om producenten
Gemtree Vineyards grundades 1998 och omfattar idag 130 hektar vinodlingar, mestadels planterade med Shiraz. Idag är det andra generationen som driver företaget genom Melissa och hennes man Mike Brown. Melissa sköter de biodynamiska vingårdarna och hennes man Mike är vinmakare.
Hållbarhet
Gemtree Wines är både ekologiskt och biodynamiskt certifierade och har man arbetat med hållbarhet som rättesnöre under många år, helt enkelt för familjen tycker att det är ”det rätta att göra”. Alla druvor odlas enligt biodynamiska principer och alla viner har sedan 2011 ekologisk certifiering. Till ”vingårdsarbetarna” hör numera både ankor, får och alpackor som bl.a. ser till att hålla ner skadeinsekter och sniglar och bidrar med naturligt gödsel.
Mer vinspiration från Gemtree Wines
Server Render