Välkommen till Ward Wines

Hos oss hittar du vin för alla tillfällen från familjeägda producenter i stora delar av världen.

Upptäck favoriter

Utforska vårt breda sortiment och var med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner.

Spara favoritlistor

Favoritmarkera drycker och skapa din personliga lista.

Beställ på Systembolaget

När du klickar på köp länkas du till Systembolaget där du gör din beställning.

Välkommen till vinets underbara värld!
Vännerna på Ward Wines

Dina favoriter (0)
Wardwines
Mest sökt
ChampagneBlack StallionRiesling
Länder & regioner
ItalienFrankrikeUSA
Mest sökta viner
Gérard Bertrand Clos du Temple
1849 Sek
Biodynamisk
Ekologisk
Våra viner / Rosévin / Gérard Bertrand Clos du Temple
“Utsett till världens bästa rosévin för fjärde gången”

Gérard Bertrand Clos du Temple

France
Rosévin från Frankrike, Languedoc-Roussillon • 750 ml • Art.nr. 56385 • Alkoholhalt 14% • Sockerhalt <0,1 g/l
1849 SekInk. moms
Passar till
Aperitif
Fisk
Fågel
DruvorCinsault, Grenache, Syrah, Mourvedre, Viognier
Årgång2022
SortimentBeställningssortiment
Producent
Gérard Bertrand
Art.nr.
56385
Druvor
Cinsault, Grenache, Syrah, Mourvedre, Viognier
Land
Frankrike
Region
Languedoc-Roussillon
Årgång
2022
Alkoholhalt
14%
Sockerhalt
<0,1 g/l
Karaktär

Elegant, silkeslent och friskt med toner av svarta vinbär, exotisk frukt och ananas samt en subtil mineralitet. Balanserad ton av ekfat och en fin längd med stor fräschör.

Om vinet

Årgång 2022 är den femte årgången av Clos du Temple och den andra att vinifieras i den unika källaren som är resultatet av samarbetet mellan arkitekten François Fontès och Gérard Bertrand. Druvorna kommer från vingården Clos de Temple där skiffer vilar på kalksten, vilket ger vinet både kraft och mineralitet. Druvorna skördas för hand tidigt på morgonen och alla druvor placeras i 10 kg lådor, som tillbringar en natt i kylförvaring innan de pressas dagen därpå. Detta för att bevara den aromatiska renhet och fräschören i druvorna. Vingården ligger i hjärtat av vingården vilket gör transporttiden till ett minimum. Innan alkoholjäsningen sker en 24-timmars maceration vid en kontrollerad temperatur på 8 -10°C utan tillsats av svavel. Druvmusten får varje del av vingården jäser och lagras separat på nya fat utvalda efter träursprung, i 6 månader på fin jästfällning under omrörning. Den exakta blenden av de olika druvorna görs på en "fruit-day" enligt den biodynamiska kalendern.

Passar till

Servera detta eleganta rosévin som aperitif till lättsaltade tilltugg och njut!

“Utsett till världens bästa rosévin för fjärde gången”

Om producenten
Gérard Bertrand är en välrenommerad familjeägd vinproducent med sitt hjärta i Languedoc-Roussillon. Sedan 2002 har vinhuset arbetat målmedvetet med hållbarhet i vingårdarna och idag odlas samtliga 17 egendomar med totalt 1 000 hektar helt biodynamiskt, vilket gör Gérard Bertrand till världens största biodynamiska vinodlare. Gérard Bertrand är en starkt lysande ledstjärna i Languedoc-Roussillon för att framhäva de unika druvsorterna, de regionala vinstilarna och för att främja kvalitet framför kvantitet i området.

Gérard Bertrand utsågs 2023 till ”Master Winemaker of the Year” av magasinet The Drink Business och vid två tillfällen har Gérard Bertrands viner serverats vid Nobelbanketten i Stockholms Stadshus.

2024 fick Gérard Bertrand den prestigefyllda utmärkelsen ”Gyllene Glaset” av magasinen Allt om Vin och Allt om Mat med motiveringen:
För att ständigt förse den svenska marknaden med personliga viner i olika stilar och prisklasser, alla med tydlig doft och smak av sydfrankrike. För sin övertygelse om att vägen fram ska vara hållbar och långsiktig.

Karaktär

Elegant, silkeslent och friskt med toner av svarta vinbär, exotisk frukt och ananas samt en subtil mineralitet. Balanserad ton av ekfat och en fin längd med stor fräschör.

Om vinet

Årgång 2022 är den femte årgången av Clos du Temple och den andra att vinifieras i den unika källaren som är resultatet av samarbetet mellan arkitekten François Fontès och Gérard Bertrand. Druvorna kommer från vingården Clos de Temple där skiffer vilar på kalksten, vilket ger vinet både kraft och mineralitet. Druvorna skördas för hand tidigt på morgonen och alla druvor placeras i 10 kg lådor, som tillbringar en natt i kylförvaring innan de pressas dagen därpå. Detta för att bevara den aromatiska renhet och fräschören i druvorna. Vingården ligger i hjärtat av vingården vilket gör transporttiden till ett minimum. Innan alkoholjäsningen sker en 24-timmars maceration vid en kontrollerad temperatur på 8 -10°C utan tillsats av svavel. Druvmusten får varje del av vingården jäser och lagras separat på nya fat utvalda efter träursprung, i 6 månader på fin jästfällning under omrörning. Den exakta blenden av de olika druvorna görs på en "fruit-day" enligt den biodynamiska kalendern.

Passar till

Servera detta eleganta rosévin som aperitif till lättsaltade tilltugg och njut!

Aperitif
Fisk
Fågel
Sällskapsvin
Vegetariskt
Present

Server Render

Om producenten
Gérard Bertrand är en välrenommerad familjeägd vinproducent med sitt hjärta i Languedoc-Roussillon. Sedan 2002 har vinhuset arbetat målmedvetet med hållbarhet i vingårdarna och idag odlas samtliga 17 egendomar med totalt 1 000 hektar helt biodynamiskt, vilket gör Gérard Bertrand till världens största biodynamiska vinodlare. Gérard Bertrand är en starkt lysande ledstjärna i Languedoc-Roussillon för att framhäva de unika druvsorterna, de regionala vinstilarna och för att främja kvalitet framför kvantitet i området.

Gérard Bertrand utsågs 2023 till ”Master Winemaker of the Year” av magasinet The Drink Business och vid två tillfällen har Gérard Bertrands viner serverats vid Nobelbanketten i Stockholms Stadshus.

2024 fick Gérard Bertrand den prestigefyllda utmärkelsen ”Gyllene Glaset” av magasinen Allt om Vin och Allt om Mat med motiveringen:
För att ständigt förse den svenska marknaden med personliga viner i olika stilar och prisklasser, alla med tydlig doft och smak av sydfrankrike. För sin övertygelse om att vägen fram ska vara hållbar och långsiktig.