Generös och fruktig doft av mörka bär. Elegant smak med inslag av mörka bär, kryddor och lakrits. En välintegrerad fatkaraktär.
Druvorna kommer från hållbara vinodlingar i Languedoc-Roussilon. De plockas för hand och sorteras två gånger för att bara få med de bästa druvorna. Vinifieringen är traditionell och druvorna avstjälkas innan de får ligga och dra med skalresterna i tre till fyra veckor. Efter det pressas vinet och genomfår malolaktisk jäsning. 80 procent av vinet är lagrat på ekfat i 9 månader.
Servera detta generösa allroundvin till kyckling, fläsk, nöt eller vegetariska rätter. Ett klassiskt husvin!
Serveringstemperatur: 16-18° C.
Om producenten
Gérard Bertrand är en välrenommerad familjeägd vinproducent med sitt hjärta i Languedoc-Roussillon. Sedan 2002 har vinhuset arbetat målmedvetet med hållbarhet i vingårdarna och idag odlas samtliga 17 egendomar med totalt 1 000 hektar helt biodynamiskt, vilket gör Gérard Bertrand till världens största biodynamiska vinodlare. Gérard Bertrand är en starkt lysande ledstjärna i Languedoc-Roussillon för att framhäva de unika druvsorterna, de regionala vinstilarna och för att främja kvalitet framför kvantitet i området.
Gérard Bertrand utsågs 2023 till ”Master Winemaker of the Year” av magasinet The Drink Business och vid två tillfällen har Gérard Bertrands viner serverats vid Nobelbanketten i Stockholms Stadshus.
2024 fick Gérard Bertrand den prestigefyllda utmärkelsen ”Gyllene Glaset” av magasinen Allt om Vin och Allt om Mat med motiveringen:
För att ständigt förse den svenska marknaden med personliga viner i olika stilar och prisklasser, alla med tydlig doft och smak av sydfrankrike. För sin övertygelse om att vägen fram ska vara hållbar och långsiktig.
Generös och fruktig doft av mörka bär. Elegant smak med inslag av mörka bär, kryddor och lakrits. En välintegrerad fatkaraktär.
Druvorna kommer från hållbara vinodlingar i Languedoc-Roussilon. De plockas för hand och sorteras två gånger för att bara få med de bästa druvorna. Vinifieringen är traditionell och druvorna avstjälkas innan de får ligga och dra med skalresterna i tre till fyra veckor. Efter det pressas vinet och genomfår malolaktisk jäsning. 80 procent av vinet är lagrat på ekfat i 9 månader.
Servera detta generösa allroundvin till kyckling, fläsk, nöt eller vegetariska rätter. Ett klassiskt husvin!
Serveringstemperatur: 16-18° C.
Server Render
Om producenten
Gérard Bertrand är en välrenommerad familjeägd vinproducent med sitt hjärta i Languedoc-Roussillon. Sedan 2002 har vinhuset arbetat målmedvetet med hållbarhet i vingårdarna och idag odlas samtliga 17 egendomar med totalt 1 000 hektar helt biodynamiskt, vilket gör Gérard Bertrand till världens största biodynamiska vinodlare. Gérard Bertrand är en starkt lysande ledstjärna i Languedoc-Roussillon för att framhäva de unika druvsorterna, de regionala vinstilarna och för att främja kvalitet framför kvantitet i området.
Gérard Bertrand utsågs 2023 till ”Master Winemaker of the Year” av magasinet The Drink Business och vid två tillfällen har Gérard Bertrands viner serverats vid Nobelbanketten i Stockholms Stadshus.
2024 fick Gérard Bertrand den prestigefyllda utmärkelsen ”Gyllene Glaset” av magasinen Allt om Vin och Allt om Mat med motiveringen:
För att ständigt förse den svenska marknaden med personliga viner i olika stilar och prisklasser, alla med tydlig doft och smak av sydfrankrike. För sin övertygelse om att vägen fram ska vara hållbar och långsiktig.
Server Render