Generös och fruktig doft av mörka bär. Elegant smak med inslag av mörka bär, kryddor och lakrits. En välintegrerad fatkaraktär.
Druvorna kommer från hållbara vinodlingar i Languedoc-Roussilon. De plockas för hand och sorteras två gånger för att bara få med de bästa druvorna. Vinifieringen är traditionell och druvorna avstjälkas innan de får ligga och dra med skalresterna i tre till fyra veckor. Efter det pressas vinet och genomfår malolaktisk jäsning. 80 procent av vinet är lagrat på ekfat i 9 månader.
Servera detta generösa allroundvin till kyckling, fläsk, nöt eller vegetariska rätter. Ett klassiskt husvin!
Serveringstemperatur: 16-18° C.
Om producenten
Gérard Bertrand, som driver vinhuset med samma namn, är uppvuxen på en vingård i Corbières i södra Frankrike men startade sin karriär som rugbyspelare på elitnivå. När hans far dog 1987 så tog Gérard över familjegården och har sedan dess förvärvat ytterligare 15 egendomar runtom i södra Frankrike. Gérard Bertrand är idag en välrenommerad vinproducent i Languedoc-Rousillon med målet att dela passionen för ”L’ART DE VIVRE LES VINS DU SUD” med konsumenter världen över.
Hållbarhet
Gérard Bertrand är den ledande franska producenten av ekologiska viner och målet är att alla 16 vingårdar ska vara ekologiskt certifierade inom fem år. I december utsågs Gérard Bertrand personligen till "Green Personality of the year" av Drinks Business.
Generös och fruktig doft av mörka bär. Elegant smak med inslag av mörka bär, kryddor och lakrits. En välintegrerad fatkaraktär.
Druvorna kommer från hållbara vinodlingar i Languedoc-Roussilon. De plockas för hand och sorteras två gånger för att bara få med de bästa druvorna. Vinifieringen är traditionell och druvorna avstjälkas innan de får ligga och dra med skalresterna i tre till fyra veckor. Efter det pressas vinet och genomfår malolaktisk jäsning. 80 procent av vinet är lagrat på ekfat i 9 månader.
Servera detta generösa allroundvin till kyckling, fläsk, nöt eller vegetariska rätter. Ett klassiskt husvin!
Serveringstemperatur: 16-18° C.
Server Render
"L’ART DE VIVRE LES VINS DU SUD"
Om producenten
Gérard Bertrand, som driver vinhuset med samma namn, är uppvuxen på en vingård i Corbières i södra Frankrike men startade sin karriär som rugbyspelare på elitnivå. När hans far dog 1987 så tog Gérard över familjegården och har sedan dess förvärvat ytterligare 15 egendomar runtom i södra Frankrike. Gérard Bertrand är idag en välrenommerad vinproducent i Languedoc-Rousillon med målet att dela passionen för ”L’ART DE VIVRE LES VINS DU SUD” med konsumenter världen över.
Hållbarhet
Gérard Bertrand är den ledande franska producenten av ekologiska viner och målet är att alla 16 vingårdar ska vara ekologiskt certifierade inom fem år. I december utsågs Gérard Bertrand personligen till "Green Personality of the year" av Drinks Business.
Server Render