Balanserat och samtidigt komplext med friska toner av persika och aprikos. Vinet är fylligt och mjukt med fin struktur och tanniner som ger en tydlig karaktär.
Orange Gold är en hyllning till orangevin som har produceras i Georgien i över 4 500 år. Med namnet vill Gérard hylla de vackra solnedgångarna Södra Frankrike. Druvorna har handplockats och lagts på ståltankar utan avstjälkning. En första jäsning med skal sker under 10-15 dagar med lätt "pumping-over". För att uppnå tanninstrukturen och den orange färgen pressas därefter druvorna lätt. Jäsningen avslutas i rostfria ståltankar följt av en tids lagring på ekfat för att ge vinet den rätta karaktären.
Servera till asiatiska och kryddstarka rätter, indiska currygrytor och hårda lagrade ostar.
Serveringstemperatur: 8-10° C.
Om producenten
Gérard Bertrand, som driver vinhuset med samma namn, är uppvuxen på en vingård i Corbières i södra Frankrike men startade sin karriär som rugbyspelare på elitnivå. När hans far dog 1987 så tog Gérard över familjegården och har sedan dess förvärvat ytterligare 15 egendomar runtom i södra Frankrike. Gérard Bertrand är idag en välrenommerad vinproducent i Languedoc-Rousillon med målet att dela passionen för ”L’ART DE VIVRE LES VINS DU SUD” med konsumenter världen över.
Hållbarhet
Gérard Bertrand är den ledande franska producenten av ekologiska viner och målet är att alla 16 vingårdar ska vara ekologiskt certifierade inom fem år. I december utsågs Gérard Bertrand personligen till "Green Personality of the year" av Drinks Business.
Balanserat och samtidigt komplext med friska toner av persika och aprikos. Vinet är fylligt och mjukt med fin struktur och tanniner som ger en tydlig karaktär.
Orange Gold är en hyllning till orangevin som har produceras i Georgien i över 4 500 år. Med namnet vill Gérard hylla de vackra solnedgångarna Södra Frankrike. Druvorna har handplockats och lagts på ståltankar utan avstjälkning. En första jäsning med skal sker under 10-15 dagar med lätt "pumping-over". För att uppnå tanninstrukturen och den orange färgen pressas därefter druvorna lätt. Jäsningen avslutas i rostfria ståltankar följt av en tids lagring på ekfat för att ge vinet den rätta karaktären.
Servera till asiatiska och kryddstarka rätter, indiska currygrytor och hårda lagrade ostar.
Serveringstemperatur: 8-10° C.
Server Render
"L’ART DE VIVRE LES VINS DU SUD"
Om producenten
Gérard Bertrand, som driver vinhuset med samma namn, är uppvuxen på en vingård i Corbières i södra Frankrike men startade sin karriär som rugbyspelare på elitnivå. När hans far dog 1987 så tog Gérard över familjegården och har sedan dess förvärvat ytterligare 15 egendomar runtom i södra Frankrike. Gérard Bertrand är idag en välrenommerad vinproducent i Languedoc-Rousillon med målet att dela passionen för ”L’ART DE VIVRE LES VINS DU SUD” med konsumenter världen över.
Hållbarhet
Gérard Bertrand är den ledande franska producenten av ekologiska viner och målet är att alla 16 vingårdar ska vara ekologiskt certifierade inom fem år. I december utsågs Gérard Bertrand personligen till "Green Personality of the year" av Drinks Business.
Rejält tajt och med gott om apelsinzest, aprikos och vitpeppar.