Balanserat och samtidigt komplext med friska toner av persika och aprikos. Vinet är fylligt och mjukt med fin struktur och tanniner som ger en tydlig karaktär.
Orange Gold är en hyllning till orangevin som har produceras i Georgien i över 4 500 år. Med namnet vill Gérard hylla de vackra solnedgångarna Södra Frankrike. Druvorna har handplockats och lagts på ståltankar utan avstjälkning. En första jäsning med skal sker under 10-15 dagar med lätt "pumping-over". För att uppnå tanninstrukturen och den orange färgen pressas därefter druvorna lätt. Jäsningen avslutas i rostfria ståltankar följt av en tids lagring på ekfat för att ge vinet den rätta karaktären.
Servera till asiatiska och kryddstarka rätter, indiska currygrytor och hårda lagrade ostar.
Serveringstemperatur: 8-10° C.
Om producenten
Gérard Bertrand är en välrenommerad familjeägd vinproducent med sitt hjärta i Languedoc-Roussillon. Sedan 2002 har vinhuset arbetat målmedvetet med hållbarhet i vingårdarna och idag odlas samtliga 17 egendomar med totalt 1 000 hektar helt biodynamiskt, vilket gör Gérard Bertrand till världens största biodynamiska vinodlare. Gérard Bertrand är en starkt lysande ledstjärna i Languedoc-Roussillon för att framhäva de unika druvsorterna, de regionala vinstilarna och för att främja kvalitet framför kvantitet i området.
Gérard Bertrand utsågs 2023 till ”Master Winemaker of the Year” av magasinet The Drink Business och vid två tillfällen har Gérard Bertrands viner serverats vid Nobelbanketten i Stockholms Stadshus.
2024 fick Gérard Bertrand den prestigefyllda utmärkelsen ”Gyllene Glaset” av magasinen Allt om Vin och Allt om Mat med motiveringen:
För att ständigt förse den svenska marknaden med personliga viner i olika stilar och prisklasser, alla med tydlig doft och smak av sydfrankrike. För sin övertygelse om att vägen fram ska vara hållbar och långsiktig.
Balanserat och samtidigt komplext med friska toner av persika och aprikos. Vinet är fylligt och mjukt med fin struktur och tanniner som ger en tydlig karaktär.
Orange Gold är en hyllning till orangevin som har produceras i Georgien i över 4 500 år. Med namnet vill Gérard hylla de vackra solnedgångarna Södra Frankrike. Druvorna har handplockats och lagts på ståltankar utan avstjälkning. En första jäsning med skal sker under 10-15 dagar med lätt "pumping-over". För att uppnå tanninstrukturen och den orange färgen pressas därefter druvorna lätt. Jäsningen avslutas i rostfria ståltankar följt av en tids lagring på ekfat för att ge vinet den rätta karaktären.
Servera till asiatiska och kryddstarka rätter, indiska currygrytor och hårda lagrade ostar.
Serveringstemperatur: 8-10° C.
Server Render
Om producenten
Gérard Bertrand är en välrenommerad familjeägd vinproducent med sitt hjärta i Languedoc-Roussillon. Sedan 2002 har vinhuset arbetat målmedvetet med hållbarhet i vingårdarna och idag odlas samtliga 17 egendomar med totalt 1 000 hektar helt biodynamiskt, vilket gör Gérard Bertrand till världens största biodynamiska vinodlare. Gérard Bertrand är en starkt lysande ledstjärna i Languedoc-Roussillon för att framhäva de unika druvsorterna, de regionala vinstilarna och för att främja kvalitet framför kvantitet i området.
Gérard Bertrand utsågs 2023 till ”Master Winemaker of the Year” av magasinet The Drink Business och vid två tillfällen har Gérard Bertrands viner serverats vid Nobelbanketten i Stockholms Stadshus.
2024 fick Gérard Bertrand den prestigefyllda utmärkelsen ”Gyllene Glaset” av magasinen Allt om Vin och Allt om Mat med motiveringen:
För att ständigt förse den svenska marknaden med personliga viner i olika stilar och prisklasser, alla med tydlig doft och smak av sydfrankrike. För sin övertygelse om att vägen fram ska vara hållbar och långsiktig.
Rejält tajt och med gott om apelsinzest, aprikos och vitpeppar.