Ett ljusrosa vin med små fina bubblor och toner av röd frukt. Stilen är balanserad, frisk, fruktig med en generös längd.
Pétillant naturel eller Pet Nat, som det oftast kallas har blivit omåttligt populärt. Stilen är ett lätt mousserande vin som oftast är lite fruktigare. De handskördade druvorna pressas och får jäsa på ståltankar. De små fina bubblorna bildas naturligt i flaskan efter att ojäst druvmust tillsats vid buteljeringen.
Servera som aperitif eller till fräscha sallader eller smårätter.
Serveringstemperatur: 8-10° C.
Om producenten
Gérard Bertrand är en välrenommerad familjeägd vinproducent med sitt hjärta i Languedoc-Roussillon. Sedan 2002 har vinhuset arbetat målmedvetet med hållbarhet i vingårdarna och idag odlas samtliga 17 egendomar med totalt 1 000 hektar helt biodynamiskt, vilket gör Gérard Bertrand till världens största biodynamiska vinodlare. Gérard Bertrand är en starkt lysande ledstjärna i Languedoc-Roussillon för att framhäva de unika druvsorterna, de regionala vinstilarna och för att främja kvalitet framför kvantitet i området.
Gérard Bertrand utsågs 2023 till ”Master Winemaker of the Year” av magasinet The Drink Business och vid två tillfällen har Gérard Bertrands viner serverats vid Nobelbanketten i Stockholms Stadshus.
2024 fick Gérard Bertrand den prestigefyllda utmärkelsen ”Gyllene Glaset” av magasinen Allt om Vin och Allt om Mat med motiveringen:
För att ständigt förse den svenska marknaden med personliga viner i olika stilar och prisklasser, alla med tydlig doft och smak av sydfrankrike. För sin övertygelse om att vägen fram ska vara hållbar och långsiktig.
Ett ljusrosa vin med små fina bubblor och toner av röd frukt. Stilen är balanserad, frisk, fruktig med en generös längd.
Pétillant naturel eller Pet Nat, som det oftast kallas har blivit omåttligt populärt. Stilen är ett lätt mousserande vin som oftast är lite fruktigare. De handskördade druvorna pressas och får jäsa på ståltankar. De små fina bubblorna bildas naturligt i flaskan efter att ojäst druvmust tillsats vid buteljeringen.
Servera som aperitif eller till fräscha sallader eller smårätter.
Serveringstemperatur: 8-10° C.
Server Render
Om producenten
Gérard Bertrand är en välrenommerad familjeägd vinproducent med sitt hjärta i Languedoc-Roussillon. Sedan 2002 har vinhuset arbetat målmedvetet med hållbarhet i vingårdarna och idag odlas samtliga 17 egendomar med totalt 1 000 hektar helt biodynamiskt, vilket gör Gérard Bertrand till världens största biodynamiska vinodlare. Gérard Bertrand är en starkt lysande ledstjärna i Languedoc-Roussillon för att framhäva de unika druvsorterna, de regionala vinstilarna och för att främja kvalitet framför kvantitet i området.
Gérard Bertrand utsågs 2023 till ”Master Winemaker of the Year” av magasinet The Drink Business och vid två tillfällen har Gérard Bertrands viner serverats vid Nobelbanketten i Stockholms Stadshus.
2024 fick Gérard Bertrand den prestigefyllda utmärkelsen ”Gyllene Glaset” av magasinen Allt om Vin och Allt om Mat med motiveringen:
För att ständigt förse den svenska marknaden med personliga viner i olika stilar och prisklasser, alla med tydlig doft och smak av sydfrankrike. För sin övertygelse om att vägen fram ska vara hållbar och långsiktig.
Server Render