Ren och varm doft med en tydlig nötighet inslag och toner av apelsinskal och mörk choklad. Medelfyllig, söt, perfekt balanserad smak med frisk fruktsyra, liten eldighet, och en kryddig avslutning.
Efter skörden har druvorna pressats varsamt och musten har jäst på stora cementtankar. Jäsningsprocessen avstannas med hjälp av vinsprit som hälls i musten så att vinet dels får behålla sin naturliga sötma samt att det får en högre alkoholhalt. Vinet är sedan lagrats på 534 liter stora fat där det yngsta vinet är 20 år före buteljering.
Servera till söta desserter, gärna med inslag av nötter, torkad frukt, kola eller choklad, Lagrade ostar, gärna blåmögel.
Serveringstemperatur: 12° C.
Om producenten
Graham’s är en de mest klassiska firmorna i Dourodalen, vars historia börjar 1820 då de landade i vinbranschen av en tillfällighet. Familjen drev en textilfirma i Oporto, som William och John Graham förestod. En dag blev bröderna erbjudna en ansenlig mängd portvin som betalning för en skuld och godtog vinet som betalning. Detta blev början på en lång och framgångsrik historia. Firman ägs idag av Symington Family Estate som är den största vingårdägaren i Dourodalen och ägare av flera historiska portvinshus.
Hållbarhet
Symington Family Estate är B-Corp-certifierade. Det innebär högt ställda krav på sociala, miljömässiga och etiska affärsmetoder. Som den största odlaren av ekologiskt certifierad mark i norra Portugal visar det att de tar sitt ansvar för miljö och klimat på allvar för kommande generationer.
Ren och varm doft med en tydlig nötighet inslag och toner av apelsinskal och mörk choklad. Medelfyllig, söt, perfekt balanserad smak med frisk fruktsyra, liten eldighet, och en kryddig avslutning.
Efter skörden har druvorna pressats varsamt och musten har jäst på stora cementtankar. Jäsningsprocessen avstannas med hjälp av vinsprit som hälls i musten så att vinet dels får behålla sin naturliga sötma samt att det får en högre alkoholhalt. Vinet är sedan lagrats på 534 liter stora fat där det yngsta vinet är 20 år före buteljering.
Servera till söta desserter, gärna med inslag av nötter, torkad frukt, kola eller choklad, Lagrade ostar, gärna blåmögel.
Serveringstemperatur: 12° C.
Server Render
Största ägaren av ekologiska odlingar i Dourodalen.
Om producenten
Graham’s är en de mest klassiska firmorna i Dourodalen, vars historia börjar 1820 då de landade i vinbranschen av en tillfällighet. Familjen drev en textilfirma i Oporto, som William och John Graham förestod. En dag blev bröderna erbjudna en ansenlig mängd portvin som betalning för en skuld och godtog vinet som betalning. Detta blev början på en lång och framgångsrik historia. Firman ägs idag av Symington Family Estate som är den största vingårdägaren i Dourodalen och ägare av flera historiska portvinshus.
Hållbarhet
Symington Family Estate är B-Corp-certifierade. Det innebär högt ställda krav på sociala, miljömässiga och etiska affärsmetoder. Som den största odlaren av ekologiskt certifierad mark i norra Portugal visar det att de tar sitt ansvar för miljö och klimat på allvar för kommande generationer.