En originell rosé med en mycket blek färg och en lätt fruktig doft. Smaken är torr och elegant, mycket fruktig med inslag av mogna röda bär och mineral.
Druvorna är plockade för hand och pressas direkt. All hantering av vinet sker under koldioxidtryck för att behålla den delikata och eleganta stilen och smaken som druvan Grenache ger. Jäsningen sker under låg temperatur och vinet får vila på jästfällningen ett par veckor innan buteljering.
Servera väl kyld till fisk och skaldjur, fräscha sallader, örtgrillade kycklingrätter, sushi, asiatiska rätter med hetta eller som apéritif.
Om producenten
Gérard Bertrand, som driver vinhuset med samma namn, är uppvuxen på en vingård i Corbières i södra Frankrike men startade sin karriär som rugbyspelare på elitnivå. När hans far dog 1987 så tog Gérard över familjegården och har sedan dess förvärvat femton egendomar runtom i södra Frankrike. Gérard Bertrand är idag en välrenommerad vinproducent i Languedoc-Rousillon med målet att dela passionen för ”L’ART DE VIVRE LES VINS DU SUD” med konsumenter världen över.
Hållbarhet
Gérard Bertrand är den ledande franska producenten av ekologiska viner och målet är att alla femton vingårdar ska vara ekologiskt certifierade inom fem år. I december utsågs Gérard Bertrand personligen till "Green Personality of the year" av Drinks Business.
En originell rosé med en mycket blek färg och en lätt fruktig doft. Smaken är torr och elegant, mycket fruktig med inslag av mogna röda bär och mineral.
Druvorna är plockade för hand och pressas direkt. All hantering av vinet sker under koldioxidtryck för att behålla den delikata och eleganta stilen och smaken som druvan Grenache ger. Jäsningen sker under låg temperatur och vinet får vila på jästfällningen ett par veckor innan buteljering.
Servera väl kyld till fisk och skaldjur, fräscha sallader, örtgrillade kycklingrätter, sushi, asiatiska rätter med hetta eller som apéritif.
Server Render
"L’ART DE VIVRE LES VINS DU SUD"
Om producenten
Gérard Bertrand, som driver vinhuset med samma namn, är uppvuxen på en vingård i Corbières i södra Frankrike men startade sin karriär som rugbyspelare på elitnivå. När hans far dog 1987 så tog Gérard över familjegården och har sedan dess förvärvat femton egendomar runtom i södra Frankrike. Gérard Bertrand är idag en välrenommerad vinproducent i Languedoc-Rousillon med målet att dela passionen för ”L’ART DE VIVRE LES VINS DU SUD” med konsumenter världen över.
Hållbarhet
Gérard Bertrand är den ledande franska producenten av ekologiska viner och målet är att alla femton vingårdar ska vara ekologiskt certifierade inom fem år. I december utsågs Gérard Bertrand personligen till "Green Personality of the year" av Drinks Business.