En originell rosé med en mycket blek färg och en lätt fruktig doft. Smaken är torr och elegant, mycket fruktig med inslag av mogna röda bär och mineral.
Druvorna är plockade för hand och pressas direkt. All hantering av vinet sker under koldioxidtryck för att behålla den delikata och eleganta stilen och smaken som druvan Grenache ger. Jäsningen sker under låg temperatur och vinet får vila på jästfällningen ett par veckor innan buteljering.
Servera väl kyld till fisk och skaldjur, fräscha sallader, örtgrillade kycklingrätter, sushi, asiatiska rätter med hetta eller som apéritif.
Om producenten
Gérard Bertrand är en välrenommerad familjeägd vinproducent med sitt hjärta i Languedoc-Roussillon. Sedan 2002 har vinhuset arbetat målmedvetet med hållbarhet i vingårdarna och idag odlas samtliga 17 egendomar med totalt 1 000 hektar helt biodynamiskt, vilket gör Gérard Bertrand till världens största biodynamiska vinodlare. Gérard Bertrand är en starkt lysande ledstjärna i Languedoc-Roussillon för att framhäva de unika druvsorterna, de regionala vinstilarna och för att främja kvalitet framför kvantitet i området.
Gérard Bertrand utsågs 2023 till ”Master Winemaker of the Year” av magasinet The Drink Business och vid två tillfällen har Gérard Bertrands viner serverats vid Nobelbanketten i Stockholms Stadshus.
2024 fick Gérard Bertrand den prestigefyllda utmärkelsen ”Gyllene Glaset” av magasinen Allt om Vin och Allt om Mat med motiveringen:
För att ständigt förse den svenska marknaden med personliga viner i olika stilar och prisklasser, alla med tydlig doft och smak av sydfrankrike. För sin övertygelse om att vägen fram ska vara hållbar och långsiktig.
En originell rosé med en mycket blek färg och en lätt fruktig doft. Smaken är torr och elegant, mycket fruktig med inslag av mogna röda bär och mineral.
Druvorna är plockade för hand och pressas direkt. All hantering av vinet sker under koldioxidtryck för att behålla den delikata och eleganta stilen och smaken som druvan Grenache ger. Jäsningen sker under låg temperatur och vinet får vila på jästfällningen ett par veckor innan buteljering.
Servera väl kyld till fisk och skaldjur, fräscha sallader, örtgrillade kycklingrätter, sushi, asiatiska rätter med hetta eller som apéritif.
Server Render
Om producenten
Gérard Bertrand är en välrenommerad familjeägd vinproducent med sitt hjärta i Languedoc-Roussillon. Sedan 2002 har vinhuset arbetat målmedvetet med hållbarhet i vingårdarna och idag odlas samtliga 17 egendomar med totalt 1 000 hektar helt biodynamiskt, vilket gör Gérard Bertrand till världens största biodynamiska vinodlare. Gérard Bertrand är en starkt lysande ledstjärna i Languedoc-Roussillon för att framhäva de unika druvsorterna, de regionala vinstilarna och för att främja kvalitet framför kvantitet i området.
Gérard Bertrand utsågs 2023 till ”Master Winemaker of the Year” av magasinet The Drink Business och vid två tillfällen har Gérard Bertrands viner serverats vid Nobelbanketten i Stockholms Stadshus.
2024 fick Gérard Bertrand den prestigefyllda utmärkelsen ”Gyllene Glaset” av magasinen Allt om Vin och Allt om Mat med motiveringen:
För att ständigt förse den svenska marknaden med personliga viner i olika stilar och prisklasser, alla med tydlig doft och smak av sydfrankrike. För sin övertygelse om att vägen fram ska vara hållbar och långsiktig.