En intensiv rubinröd färg och en härlig doft av små, mogna röda bär så som hallon, jordgubbar, smultron och björnbär tillsammans med toner av lagerblad och mynta. Fyllig och rik smak med en silkig tanninstruktur. Perfekt balans mellan kraft och finess.
Druvorna skördas för hand i augusti och september. I vineriet sorteras druvorna två gånger, både före och efter avstjälkning för att garantera att bara de perfekt mogna druvorna används. Alla druvor delas upp i små grupper baserat på druvsort och var i vingården de har vuxit och dessa små grupper jäser separat under 15-20 dagar på ståltank. Vinet har genomgått malolaktisk jäsning på ekfat och i februari flyttas vinet över på nya, små franska ekfat som rymmer 225 liter där det har fått vila i 18 månader.
Ett underbart vin att njuta av till rätter av lamm, nöt eller vilt. Går utmärkt att lagra i upp till 20-25 år.
Serveringstemperatur: 16-18° C.
Om producenten
Familjen Antinori har tillverkat vin i Toscana sedan 1300-talet och är en av vinvärldens äldsta och mest berömda vinhus. Familjen står bakom kultförklarade viner som Solaia och Tignanello, Guado al Tasso och Cervaro della Sala. Förutom vingårdarna i Toscana har man även egendomar i Piemonte, Umbrien och Puglia och dessutom i Maipo Valley i Chile, Napa Valley i USA, Bataapati i Ungern och på Malta.
Hållbarhet
För familjen Antinori är hållbarhet integrerat i det dagliga arbetet. Vingårdarna i Puglia är ekologiskt certifierade och på La Braccesca i Cortona/Montepulciano experimenterar man med biokol som uppstår vid förbränning av organiskt material, dvs birester vid vintillverkningen. Biokolen kan användas både som jordförbättring i vingården och som bränsle. I samtliga av Antinoris vinkällare använder man sig av gravitation i största möjliga mån för att spara energi.
En intensiv rubinröd färg och en härlig doft av små, mogna röda bär så som hallon, jordgubbar, smultron och björnbär tillsammans med toner av lagerblad och mynta. Fyllig och rik smak med en silkig tanninstruktur. Perfekt balans mellan kraft och finess.
Druvorna skördas för hand i augusti och september. I vineriet sorteras druvorna två gånger, både före och efter avstjälkning för att garantera att bara de perfekt mogna druvorna används. Alla druvor delas upp i små grupper baserat på druvsort och var i vingården de har vuxit och dessa små grupper jäser separat under 15-20 dagar på ståltank. Vinet har genomgått malolaktisk jäsning på ekfat och i februari flyttas vinet över på nya, små franska ekfat som rymmer 225 liter där det har fått vila i 18 månader.
Ett underbart vin att njuta av till rätter av lamm, nöt eller vilt. Går utmärkt att lagra i upp till 20-25 år.
Serveringstemperatur: 16-18° C.
Server Render
Familjen Antinori, Italiens ledande vinfamilj
Om producenten
Familjen Antinori har tillverkat vin i Toscana sedan 1300-talet och är en av vinvärldens äldsta och mest berömda vinhus. Familjen står bakom kultförklarade viner som Solaia och Tignanello, Guado al Tasso och Cervaro della Sala. Förutom vingårdarna i Toscana har man även egendomar i Piemonte, Umbrien och Puglia och dessutom i Maipo Valley i Chile, Napa Valley i USA, Bataapati i Ungern och på Malta.
Hållbarhet
För familjen Antinori är hållbarhet integrerat i det dagliga arbetet. Vingårdarna i Puglia är ekologiskt certifierade och på La Braccesca i Cortona/Montepulciano experimenterar man med biokol som uppstår vid förbränning av organiskt material, dvs birester vid vintillverkningen. Biokolen kan användas både som jordförbättring i vingården och som bränsle. I samtliga av Antinoris vinkällare använder man sig av gravitation i största möjliga mån för att spara energi.