Utsökt aromatisk doft av citrus, vita blommor och tropisk frukt. Frisk syra och en lätt mineralig touch med inslag av örter och lång eftersmak av citrus.
Druvor från olika vingårdslägen skördades vid olika tidpunkter allteftersom de mognade. Vinet har jäst på rostfria ståltankar vid en temperatur på 16°C och därefter lagrats en kortstund innan det buteljerades i januari året därpå.
Ett bra matvin till fisk- och skaldjursrätter, gärna skaldjurspasta med tomat eller citrus. Servera ett glas väl kylt Vermentino till en Pasta Vongole och upplev en stund av Medelhavet på hemmaplan.
Serveringstemperatur: 8-10° C.
Om producenten
Familjen Antinori har tillverkat vin i Toscana sedan 1300-talet och är en av vinvärldens äldsta och mest berömda vinhus. Familjen står bakom kultförklarade viner som Solaia och Tignanello, Guado al Tasso och Cervaro della Sala. Förutom vingårdarna i Toscana har man även egendomar i Piemonte, Umbrien och Puglia och dessutom i Maipo Valley i Chile, Napa Valley i USA, Bataapati i Ungern och på Malta.
Hållbarhet
För familjen Antinori är hållbarhet integrerat i det dagliga arbetet. Vingårdarna i Puglia är ekologiskt certifierade och på La Braccesca i Cortona/Montepulciano experimenterar man med biokol som uppstår vid förbränning av organiskt material, dvs birester vid vintillverkningen. Biokolen kan användas både som jordförbättring i vingården och som bränsle. I samtliga av Antinoris vinkällare använder man sig av gravitation i största möjliga mån för att spara energi.
Utsökt aromatisk doft av citrus, vita blommor och tropisk frukt. Frisk syra och en lätt mineralig touch med inslag av örter och lång eftersmak av citrus.
Druvor från olika vingårdslägen skördades vid olika tidpunkter allteftersom de mognade. Vinet har jäst på rostfria ståltankar vid en temperatur på 16°C och därefter lagrats en kortstund innan det buteljerades i januari året därpå.
Ett bra matvin till fisk- och skaldjursrätter, gärna skaldjurspasta med tomat eller citrus. Servera ett glas väl kylt Vermentino till en Pasta Vongole och upplev en stund av Medelhavet på hemmaplan.
Serveringstemperatur: 8-10° C.
Server Render
Familjen Antinori, Italiens ledande vinfamilj
Om producenten
Familjen Antinori har tillverkat vin i Toscana sedan 1300-talet och är en av vinvärldens äldsta och mest berömda vinhus. Familjen står bakom kultförklarade viner som Solaia och Tignanello, Guado al Tasso och Cervaro della Sala. Förutom vingårdarna i Toscana har man även egendomar i Piemonte, Umbrien och Puglia och dessutom i Maipo Valley i Chile, Napa Valley i USA, Bataapati i Ungern och på Malta.
Hållbarhet
För familjen Antinori är hållbarhet integrerat i det dagliga arbetet. Vingårdarna i Puglia är ekologiskt certifierade och på La Braccesca i Cortona/Montepulciano experimenterar man med biokol som uppstår vid förbränning av organiskt material, dvs birester vid vintillverkningen. Biokolen kan användas både som jordförbättring i vingården och som bränsle. I samtliga av Antinoris vinkällare använder man sig av gravitation i största möjliga mån för att spara energi.