Välkommen till Ward Wines

Hos oss hittar du vin för alla tillfällen från familjeägda producenter i stora delar av världen.

Upptäck favoriter

Utforska vårt breda sortiment och var med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner.

Spara favoritlistor

Favoritmarkera drycker och skapa din personliga lista.

Beställ på Systembolaget

När du klickar på köp länkas du till Systembolaget där du gör din beställning.

Välkommen till vinets underbara värld!
Vännerna på Ward Wines

Dina favoriter (0)
Wardwines
Mest sökt
ChampagneBlack StallionRiesling
Länder & regioner
ItalienFrankrikeUSA
Mest sökta viner
Guado al Tasso Vermentino Bolgheri
219 Sek
Hållbar
Våra viner / Vitt vin / Guado al Tasso Vermentino Bolgheri
“Vermentino med en lätt kyss av havssalt”

Guado al Tasso Vermentino Bolgheri

Italy
Vitt vin från Italien, Bolgheri, Toscana • 750 ml • Art.nr. 5106001 • Alkoholhalt 13% • Sockerhalt 0,6 g/l
219 SekInk. moms
Passar till
Fisk
Fågel
Skaldjur
DruvorVermentino
Årgång2023
SortimentBeställningssortiment
Producent
Marchesi Antinori
Art.nr.
5106001
Druvor
Vermentino
Land
Italien
Region
Bolgheri, Toscana
Årgång
2023
Alkoholhalt
13%
Sockerhalt
0,6 g/l
Karaktär

Utsökt aromatisk doft av citrus, vita blommor och tropisk frukt. Frisk syra och en lätt mineralig touch med inslag av örter och lång eftersmak av citrus.

Om vinet

Druvor från olika vingårdslägen skördades vid olika tidpunkter allteftersom de mognade. Vinet har jäst på rostfria ståltankar vid en temperatur på 16°C och därefter lagrats en kortstund innan det buteljerades i januari året därpå.

Passar till

Ett bra matvin till fisk- och skaldjursrätter, gärna skaldjurspasta med tomat eller citrus. Servera ett glas väl kylt Vermentino till en Pasta Vongole och upplev en stund av Medelhavet på hemmaplan.
Serveringstemperatur: 8-10° C.

“Vermentino med en lätt kyss av havssalt”
Marchesi Antinori

Om producenten
Familjen Antinori har tillverkat vin i Toscana sedan 1300-talet och är en av vinvärldens äldsta och mest berömda vinhus. Familjen står bakom kultförklarade viner som Solaia och Tignanello, Guado al Tasso och Cervaro della Sala. Förutom vingårdarna i Toscana har man även egendomar i Piemonte, Umbrien och Puglia och dessutom i Maipo Valley i Chile, Napa Valley i USA, Bataapati i Ungern och på Malta.

Hållbarhet
För familjen Antinori är hållbarhet integrerat i det dagliga arbetet. Vingårdarna i Puglia är ekologiskt certifierade och på La Braccesca i Cortona/Montepulciano experimenterar man med biokol som uppstår vid förbränning av organiskt material, dvs birester vid vintillverkningen. Biokolen kan användas både som jordförbättring i vingården och som bränsle. I samtliga av Antinoris vinkällare använder man sig av gravitation i största möjliga mån för att spara energi.

Karaktär

Utsökt aromatisk doft av citrus, vita blommor och tropisk frukt. Frisk syra och en lätt mineralig touch med inslag av örter och lång eftersmak av citrus.

Om vinet

Druvor från olika vingårdslägen skördades vid olika tidpunkter allteftersom de mognade. Vinet har jäst på rostfria ståltankar vid en temperatur på 16°C och därefter lagrats en kortstund innan det buteljerades i januari året därpå.

Fyllighet
Syra
Fruktsötma

Passar till

Ett bra matvin till fisk- och skaldjursrätter, gärna skaldjurspasta med tomat eller citrus. Servera ett glas väl kylt Vermentino till en Pasta Vongole och upplev en stund av Medelhavet på hemmaplan.
Serveringstemperatur: 8-10° C.

Fisk
Fågel
Skaldjur
Sällskapsvin
Vegetariskt
Buffémat

Server Render

Marchesi Antinori

Familjen Antinori, Italiens ledande vinfamilj

Marchesi Antinori

Om producenten
Familjen Antinori har tillverkat vin i Toscana sedan 1300-talet och är en av vinvärldens äldsta och mest berömda vinhus. Familjen står bakom kultförklarade viner som Solaia och Tignanello, Guado al Tasso och Cervaro della Sala. Förutom vingårdarna i Toscana har man även egendomar i Piemonte, Umbrien och Puglia och dessutom i Maipo Valley i Chile, Napa Valley i USA, Bataapati i Ungern och på Malta.

Hållbarhet
För familjen Antinori är hållbarhet integrerat i det dagliga arbetet. Vingårdarna i Puglia är ekologiskt certifierade och på La Braccesca i Cortona/Montepulciano experimenterar man med biokol som uppstår vid förbränning av organiskt material, dvs birester vid vintillverkningen. Biokolen kan användas både som jordförbättring i vingården och som bränsle. I samtliga av Antinoris vinkällare använder man sig av gravitation i största möjliga mån för att spara energi.