Torr med fin mousse. Fylliga och fruktiga toner av päron, gröna äpplen, persika, nektarin, brioche och en fläkt av citron. Friskt och fräscht med bra balans.
Producerat enligt den traditionella metoden, vilket innebär en andra jäsning på flaska i 24 månader. Druvorna selekteras noga både vid skörd och i vineriet. Basvinet utgör en blend av de tre druvorna: Chardonnay, Pinot Blanc och Pinot Noir med ca en tredjedel av varje.
Servera som aperitif eller sällskapsdryck. Utmärkt följeslagare till fisk- och skaldjursrätter, där det gärna får finnas lite syrlighet i tillagning eller i tillbehören.
Serveringstemperatur: 8-10° C
Om producenten
Gustave Lorentz har under många år varit synonymt med högkvalitativa viner från Alsace med en historia som sträcker sig tillbaka till 1836. Företaget är familjeägt och drivs idag av sjätte generationen och har konsekvent fokuserat på att skapa viner av högsta kvalitet och som återspeglar regionens unika uttryck och terroir. Vinhusets breda portfölj av gastronomiska viner inkluderar allt från krispig riesling, kryddig gewurztraminer, elegant pinot noir och mousserande Crémant d’Alsace, vilket gör att de etablerat sig som en av de ledande producenterna av högkvalitativa viner i Alsace.
Torr med fin mousse. Fylliga och fruktiga toner av päron, gröna äpplen, persika, nektarin, brioche och en fläkt av citron. Friskt och fräscht med bra balans.
Producerat enligt den traditionella metoden, vilket innebär en andra jäsning på flaska i 24 månader. Druvorna selekteras noga både vid skörd och i vineriet. Basvinet utgör en blend av de tre druvorna: Chardonnay, Pinot Blanc och Pinot Noir med ca en tredjedel av varje.
Servera som aperitif eller sällskapsdryck. Utmärkt följeslagare till fisk- och skaldjursrätter, där det gärna får finnas lite syrlighet i tillagning eller i tillbehören.
Serveringstemperatur: 8-10° C
Server Render
Om producenten
Gustave Lorentz har under många år varit synonymt med högkvalitativa viner från Alsace med en historia som sträcker sig tillbaka till 1836. Företaget är familjeägt och drivs idag av sjätte generationen och har konsekvent fokuserat på att skapa viner av högsta kvalitet och som återspeglar regionens unika uttryck och terroir. Vinhusets breda portfölj av gastronomiska viner inkluderar allt från krispig riesling, kryddig gewurztraminer, elegant pinot noir och mousserande Crémant d’Alsace, vilket gör att de etablerat sig som en av de ledande producenterna av högkvalitativa viner i Alsace.
Rikt och charmigt i anslaget. Solmogen frukt, fin syrlig citrus och aningen brödiga toner i botten