Uttrycksfullt och nyanserat med inslag av röda bär, mörka körsbär, fat, kryddor och lagerblad. Elegant struktur med balanserad syra och toner av röda bär, mörka körsbär, fat och kryddor.
De ekologisk druvorna kommer från de egna vingårdarna i området Froehn som ligger mellan byn Bergheim och den nedre gränsen av Grand Cru vingården Altenberg. Vingårdarna vetter mot söder. Efter en noggrann selektering både vid skörden och i vineriet får druvorna kallmacerera under 18 dagar innan jäsningen genomförs i ekfat från Bourgogne. Totalt vilar vinet 24 månader i faten. Ett vin som med fördel kan lagras länge för ytterligare mognadstoner.
Servera till lätta och medelkraftiga rätter på kött, fågel eller vegetariska råvaror.
Serveringstemperatur: 16-18° C
Om producenten
Gustave Lorentz har under många år varit synonymt med högkvalitativa viner från Alsace med en historia som sträcker sig tillbaka till 1836. Företaget är familjeägt och drivs idag av sjätte generationen och har konsekvent fokuserat på att skapa viner av högsta kvalitet och som återspeglar regionens unika uttryck och terroir. Vinhusets breda portfölj av gastronomiska viner inkluderar allt från krispig riesling, kryddig gewurztraminer, elegant pinot noir och mousserande Crémant d’Alsace, vilket gör att de etablerat sig som en av de ledande producenterna av högkvalitativa viner i Alsace.
Uttrycksfullt och nyanserat med inslag av röda bär, mörka körsbär, fat, kryddor och lagerblad. Elegant struktur med balanserad syra och toner av röda bär, mörka körsbär, fat och kryddor.
De ekologisk druvorna kommer från de egna vingårdarna i området Froehn som ligger mellan byn Bergheim och den nedre gränsen av Grand Cru vingården Altenberg. Vingårdarna vetter mot söder. Efter en noggrann selektering både vid skörden och i vineriet får druvorna kallmacerera under 18 dagar innan jäsningen genomförs i ekfat från Bourgogne. Totalt vilar vinet 24 månader i faten. Ett vin som med fördel kan lagras länge för ytterligare mognadstoner.
Servera till lätta och medelkraftiga rätter på kött, fågel eller vegetariska råvaror.
Serveringstemperatur: 16-18° C
Server Render
Om producenten
Gustave Lorentz har under många år varit synonymt med högkvalitativa viner från Alsace med en historia som sträcker sig tillbaka till 1836. Företaget är familjeägt och drivs idag av sjätte generationen och har konsekvent fokuserat på att skapa viner av högsta kvalitet och som återspeglar regionens unika uttryck och terroir. Vinhusets breda portfölj av gastronomiska viner inkluderar allt från krispig riesling, kryddig gewurztraminer, elegant pinot noir och mousserande Crémant d’Alsace, vilket gör att de etablerat sig som en av de ledande producenterna av högkvalitativa viner i Alsace.