Fruktigt och lätt med mjuka tanniner och ljust rubinröd färg. Karaktär av fräscha röda bär som tranbär, körsbär och hallon i kombination med örter, viol och subtila söta kryddor med inslag av kanel. Mjuk och lite fruktig eftersmak.
En unik blend mellan en grekisk och en internationell druva. Båda är handplockade från utvalda vingårdar med mycket låg avkastning belägna i Atalanti Valley. Druvorna vinifieras var för sig och får jäsa i rostfria ståltankar. Det ger vinet en frisk, fruktig och fräsch karaktär med primära aromer av röd frukt.
Servera till lättare rätter av ljust kött eller en vegetarisk gryta. Även gott att servera till en pizza.
Serveringstemperatur: 10-12° C.
Om producenten
Hatzimichalis Estate är en familjeägd producent som drivs av grundaren Dimitri och hans son Leonidas. Dimitri köpte sina första 9 hektar i Atalanti Valley 1973, i dag har de 220 hektar som de sköter med ledorden ”tradition, innovation och familj”. De odlar vin av högsta kvalitet på internationella och inhemska druvsorter och använder sig av både traditionella metoder och modern teknik. Med stor respekt för naturen och mänskligheten skapar de viner som återspeglar sin unika ”terroir” och de specifika druvsorterna.
Hållbarhet
Familjen arbetar medvetet med hållbarhet i alla delar av verksamheten och i vineriet. Ett exempel är de egna vattenreservoarerna för bevattning. De använder enbart stjälkar och druvrester från pressen till ”gröngödsel” som naturlig gödning i vingårdarna.
Fruktigt och lätt med mjuka tanniner och ljust rubinröd färg. Karaktär av fräscha röda bär som tranbär, körsbär och hallon i kombination med örter, viol och subtila söta kryddor med inslag av kanel. Mjuk och lite fruktig eftersmak.
En unik blend mellan en grekisk och en internationell druva. Båda är handplockade från utvalda vingårdar med mycket låg avkastning belägna i Atalanti Valley. Druvorna vinifieras var för sig och får jäsa i rostfria ståltankar. Det ger vinet en frisk, fruktig och fräsch karaktär med primära aromer av röd frukt.
Servera till lättare rätter av ljust kött eller en vegetarisk gryta. Även gott att servera till en pizza.
Serveringstemperatur: 10-12° C.
Server Render
"Tradition, innovation & familj."
Om producenten
Hatzimichalis Estate är en familjeägd producent som drivs av grundaren Dimitri och hans son Leonidas. Dimitri köpte sina första 9 hektar i Atalanti Valley 1973, i dag har de 220 hektar som de sköter med ledorden ”tradition, innovation och familj”. De odlar vin av högsta kvalitet på internationella och inhemska druvsorter och använder sig av både traditionella metoder och modern teknik. Med stor respekt för naturen och mänskligheten skapar de viner som återspeglar sin unika ”terroir” och de specifika druvsorterna.
Hållbarhet
Familjen arbetar medvetet med hållbarhet i alla delar av verksamheten och i vineriet. Ett exempel är de egna vattenreservoarerna för bevattning. De använder enbart stjälkar och druvrester från pressen till ”gröngödsel” som naturlig gödning i vingårdarna.