Fruktigt och fylligt med friska toner av passionsfrukt, mango, persika, balanserad syra och en krämig mineralitet.
Till detta vin används enbart handplockade druvor från vingårdens äldsta vinstockar. Jäsningen sker i stora franska ekfat där vinet får vila på jästfällningen under fem månader med regelbunden omrörning. Totalt lagras vinet i åtta månader innan det buteljeras.
Servera till sallader, fisk och skaldjur och grönsaksrätter.
Serveringstemperatur: 8-10° C.
Om producenten
Weingut Klumpp startades 1983 av Ulrich och Marietta Klumpp, som båda arbetat med vinodling under många år. Ansvaret för verksamheten har nu gått vidare till nästa generation och drivs av sönerna Andreas och Markus. Vingården består av 25 hektar uppdelat på 50 mindre vingårdar och är sedan 1996 ekologiskt certifierade.
Hållbarhet
Vingården är ekologiskt certifierad sedan 1996. Inte för att marknaden och kunder kräver det, utan för att det är familjens egen övertygelse.
Fruktigt och fylligt med friska toner av passionsfrukt, mango, persika, balanserad syra och en krämig mineralitet.
Till detta vin används enbart handplockade druvor från vingårdens äldsta vinstockar. Jäsningen sker i stora franska ekfat där vinet får vila på jästfällningen under fem månader med regelbunden omrörning. Totalt lagras vinet i åtta månader innan det buteljeras.
Servera till sallader, fisk och skaldjur och grönsaksrätter.
Serveringstemperatur: 8-10° C.
Server Render
Om producenten
Weingut Klumpp startades 1983 av Ulrich och Marietta Klumpp, som båda arbetat med vinodling under många år. Ansvaret för verksamheten har nu gått vidare till nästa generation och drivs av sönerna Andreas och Markus. Vingården består av 25 hektar uppdelat på 50 mindre vingårdar och är sedan 1996 ekologiskt certifierade.
Hållbarhet
Vingården är ekologiskt certifierad sedan 1996. Inte för att marknaden och kunder kräver det, utan för att det är familjens egen övertygelse.