Medelfyllig och balanserad Riesling med uppfriskande toner av citruszest, päron, fläder och mineratlitet. Syran är harmonisk och strukturen är silkeslen med en krämig finish.
Druvorna skördades för hand i oktober. I vineriet skedde macereration och försiktigt pressning följt av spontantjäsning. Vinet har därefter lagrats på traditionella ekfat fram till juni då det buteljerades.
Servera till vegetariskt, fisk & skaldjur eller rätter med ljust kött. Kombinera med härliga grönsaker och fräscha såser som tillbehör.
Serveringstemperatur: 8-10° C.
Om producenten
Knewitz är ett familjeägt vinhus med 25 hektar vingårdar i Rheinhessen. Sedan 1968 odlar de främst Riesling och en liten andel Pinot Noir i Tysklands största vinregion. Klimatet i regionen är varierande, varje del av området har ett eget mikroklimat och jordmånen har en hög kalkhalt. Vingårdarna genomgår just nu konvertering till ekologiskt jordbruk och vinerna kommer att vara ekologiskt certifierade från skörden 2023.
Idag drivs vinhuset av nästa generation genom bröderna Tobias och Björn Knewitz med sina familjer.
Medelfyllig och balanserad Riesling med uppfriskande toner av citruszest, päron, fläder och mineratlitet. Syran är harmonisk och strukturen är silkeslen med en krämig finish.
Druvorna skördades för hand i oktober. I vineriet skedde macereration och försiktigt pressning följt av spontantjäsning. Vinet har därefter lagrats på traditionella ekfat fram till juni då det buteljerades.
Servera till vegetariskt, fisk & skaldjur eller rätter med ljust kött. Kombinera med härliga grönsaker och fräscha såser som tillbehör.
Serveringstemperatur: 8-10° C.
Server Render
Om producenten
Knewitz är ett familjeägt vinhus med 25 hektar vingårdar i Rheinhessen. Sedan 1968 odlar de främst Riesling och en liten andel Pinot Noir i Tysklands största vinregion. Klimatet i regionen är varierande, varje del av området har ett eget mikroklimat och jordmånen har en hög kalkhalt. Vingårdarna genomgår just nu konvertering till ekologiskt jordbruk och vinerna kommer att vara ekologiskt certifierade från skörden 2023.
Idag drivs vinhuset av nästa generation genom bröderna Tobias och Björn Knewitz med sina familjer.