Torr och frisk sekt med djup smak och toner av röda äpplen, citrus, hagtorn, brioche, kola och kanderade aprikoser. Syran är balanserad och strukturen krämig med en fin mousse.
Basvinet lagras 12 månader på sin jästfällning i 500 liters ekfat. Därefter lagras vinet enligt den traditionella metoden på flaska i ytterligare 24 månader innan degorgering med zero dosage.
Om producenten
Knewitz är ett familjeägt vinhus med 25 hektar vingårdar i Rheinhessen. Sedan 1968 odlar de främst Riesling och en liten andel Pinot Noir i Tysklands största vinregion. Klimatet i regionen är varierande, varje del av området har ett eget mikroklimat och jordmånen har en hög kalkhalt. Vingårdarna genomgår just nu konvertering till ekologiskt jordbruk och vinerna kommer att vara ekologiskt certifierade från skörden 2023.
Idag drivs vinhuset av nästa generation genom bröderna Tobias och Björn Knewitz med sina familjer.
Torr och frisk sekt med djup smak och toner av röda äpplen, citrus, hagtorn, brioche, kola och kanderade aprikoser. Syran är balanserad och strukturen krämig med en fin mousse.
Basvinet lagras 12 månader på sin jästfällning i 500 liters ekfat. Därefter lagras vinet enligt den traditionella metoden på flaska i ytterligare 24 månader innan degorgering med zero dosage.
Om producenten
Knewitz är ett familjeägt vinhus med 25 hektar vingårdar i Rheinhessen. Sedan 1968 odlar de främst Riesling och en liten andel Pinot Noir i Tysklands största vinregion. Klimatet i regionen är varierande, varje del av området har ett eget mikroklimat och jordmånen har en hög kalkhalt. Vingårdarna genomgår just nu konvertering till ekologiskt jordbruk och vinerna kommer att vara ekologiskt certifierade från skörden 2023.
Idag drivs vinhuset av nästa generation genom bröderna Tobias och Björn Knewitz med sina familjer.
Toner av gula äpplen, lite bröd i avrundad stil. Frisk med liten beska mot slutet.