Fylligt och komplext med toner av örter, mörk frukt, svartpeppar, viol och fat med klara drag av "gamla världen". Lång fin eftersmak.
Druvorna till La Motte Syrah kommer från Walker Bay, Swartland, Paarl, och Elim. Druvorna skördas för hand och selekteras noggrant. Man använder sig av hela klasar i jäsningsprocessen. Juicen jäses vid 25°C i ståltank. Efter jäsningen fick vinet ligga på jästfällningen i 20 dagar. Den malolaktiska jäsningen skedde på franska ekfat. Lagring 14 månader på 25% nya fat, 30% på ettåriga fat och 45% på tvååriga fat. Man använder sig av 85% franska fat 10% amerikanska och 5% ungerska fat.
Servera till rätter med grillat eller stekt kött, gärna med en rödvinsås, rotsaker och lite tryffel.
Serveringstemperatur: 16-18° C.
Fylligt och komplext med toner av örter, mörk frukt, svartpeppar, viol och fat med klara drag av "gamla världen". Lång fin eftersmak.
Druvorna till La Motte Syrah kommer från Walker Bay, Swartland, Paarl, och Elim. Druvorna skördas för hand och selekteras noggrant. Man använder sig av hela klasar i jäsningsprocessen. Juicen jäses vid 25°C i ståltank. Efter jäsningen fick vinet ligga på jästfällningen i 20 dagar. Den malolaktiska jäsningen skedde på franska ekfat. Lagring 14 månader på 25% nya fat, 30% på ettåriga fat och 45% på tvååriga fat. Man använder sig av 85% franska fat 10% amerikanska och 5% ungerska fat.
Servera till rätter med grillat eller stekt kött, gärna med en rödvinsås, rotsaker och lite tryffel.
Serveringstemperatur: 16-18° C.
Server Render