Stor doft av mogen röd frukt, plommon och körsbär som samsas med kryddiga undertoner av paprika, vitpeppar och choklad.
Druvorna är noga utvalda vid skörden och har avstjälkats och pressats skonsamt direkt efter skörd i vineriet. Alkoholjäsningen ägde runt vid en temperatur på 25° C på rostfria ståltankar följt av macerationen med skal under ca 15 dagar med "pumping over" där den jäsande musten pumpades över musten i tanken för att extrahera tanninerna ytterligare. Le Mortelle Botrosecco lagrades därefter på barriques (små franska ekfat) i 12 månader innan buteljering och fortsatt lagring i vinhusets svala vinkällare.
Mustiga och smakrika rätter av nöt och lamm, gärna med örtiga tillbehör eller servera till en helt vegetarisk rätt.
Serveringstemperatur: 16-18° C.
Om producenten
Familjen Antinori har tillverkat vin i Toscana sedan 1300-talet och är en av vinvärldens äldsta och mest berömda vinhus. Familjen står bakom kultförklarade viner som Solaia och Tignanello, Guado al Tasso och Cervaro della Sala. Förutom vingårdarna i Toscana har man även egendomar i Piemonte, Umbrien och Puglia och dessutom i Maipo Valley i Chile, Napa Valley i USA, Bataapati i Ungern och på Malta.
Hållbarhet
För familjen Antinori är hållbarhet integrerat i det dagliga arbetet. Vingårdarna i Puglia är ekologiskt certifierade och på La Braccesca i Cortona/Montepulciano experimenterar man med biokol som uppstår vid förbränning av organiskt material, dvs birester vid vintillverkningen. Biokolen kan användas både som jordförbättring i vingården och som bränsle. I samtliga av Antinoris vinkällare använder man sig av gravitation i största möjliga mån för att spara energi.
Stor doft av mogen röd frukt, plommon och körsbär som samsas med kryddiga undertoner av paprika, vitpeppar och choklad.
Druvorna är noga utvalda vid skörden och har avstjälkats och pressats skonsamt direkt efter skörd i vineriet. Alkoholjäsningen ägde runt vid en temperatur på 25° C på rostfria ståltankar följt av macerationen med skal under ca 15 dagar med "pumping over" där den jäsande musten pumpades över musten i tanken för att extrahera tanninerna ytterligare. Le Mortelle Botrosecco lagrades därefter på barriques (små franska ekfat) i 12 månader innan buteljering och fortsatt lagring i vinhusets svala vinkällare.
Mustiga och smakrika rätter av nöt och lamm, gärna med örtiga tillbehör eller servera till en helt vegetarisk rätt.
Serveringstemperatur: 16-18° C.
Server Render
Familjen Antinori, Italiens ledande vinfamilj
Om producenten
Familjen Antinori har tillverkat vin i Toscana sedan 1300-talet och är en av vinvärldens äldsta och mest berömda vinhus. Familjen står bakom kultförklarade viner som Solaia och Tignanello, Guado al Tasso och Cervaro della Sala. Förutom vingårdarna i Toscana har man även egendomar i Piemonte, Umbrien och Puglia och dessutom i Maipo Valley i Chile, Napa Valley i USA, Bataapati i Ungern och på Malta.
Hållbarhet
För familjen Antinori är hållbarhet integrerat i det dagliga arbetet. Vingårdarna i Puglia är ekologiskt certifierade och på La Braccesca i Cortona/Montepulciano experimenterar man med biokol som uppstår vid förbränning av organiskt material, dvs birester vid vintillverkningen. Biokolen kan användas både som jordförbättring i vingården och som bränsle. I samtliga av Antinoris vinkällare använder man sig av gravitation i största möjliga mån för att spara energi.
Saftiga körsbär, plommon, skogsbär och ett helt fång vilda örter. Ett vin man gillar direkt och gärna tar en snabb påfyllning av. Njut till grillat, ragú och en mustig tomatpasta med mycket parmesan.