Ljust högul i färgen med eleganta, fina små bubblor och en mjuk, krämig mousse. En doft av vit persika, bröd och jäst.
Musten jäste först på ståltank och därefter följde en andra jäsning på flaska där vinet sedan fick vila på sin jästfällning i 36 månader före degorgering.
Servera som aperitif till snittar, skaldjur eller vit fisk.
Serveringstemperatur: 7-9° C.
Om producenten
Familjen Antinori har tillverkat vin i Toscana sedan 1300-talet och är en av vinvärldens äldsta och mest berömda vinhus. Familjen står bakom kultförklarade viner som Solaia och Tignanello, Guado al Tasso och Cervaro della Sala. Förutom vingårdarna i Toscana har man även egendomar i Piemonte, Umbrien och Puglia och dessutom i Maipo Valley i Chile, Napa Valley i USA, Bataapati i Ungern och på Malta.
Hållbarhet
För familjen Antinori är hållbarhet integrerat i det dagliga arbetet. Vingårdarna i Puglia är ekologiskt certifierade och på La Braccesca i Cortona/Montepulciano experimenterar man med biokol som uppstår vid förbränning av organiskt material, dvs birester vid vintillverkningen. Biokolen kan användas både som jordförbättring i vingården och som bränsle. I samtliga av Antinoris vinkällare använder man sig av gravitation i största möjliga mån för att spara energi.
Ljust högul i färgen med eleganta, fina små bubblor och en mjuk, krämig mousse. En doft av vit persika, bröd och jäst.
Musten jäste först på ståltank och därefter följde en andra jäsning på flaska där vinet sedan fick vila på sin jästfällning i 36 månader före degorgering.
Servera som aperitif till snittar, skaldjur eller vit fisk.
Serveringstemperatur: 7-9° C.
Server Render
Familjen Antinori, Italiens ledande vinfamilj
Om producenten
Familjen Antinori har tillverkat vin i Toscana sedan 1300-talet och är en av vinvärldens äldsta och mest berömda vinhus. Familjen står bakom kultförklarade viner som Solaia och Tignanello, Guado al Tasso och Cervaro della Sala. Förutom vingårdarna i Toscana har man även egendomar i Piemonte, Umbrien och Puglia och dessutom i Maipo Valley i Chile, Napa Valley i USA, Bataapati i Ungern och på Malta.
Hållbarhet
För familjen Antinori är hållbarhet integrerat i det dagliga arbetet. Vingårdarna i Puglia är ekologiskt certifierade och på La Braccesca i Cortona/Montepulciano experimenterar man med biokol som uppstår vid förbränning av organiskt material, dvs birester vid vintillverkningen. Biokolen kan användas både som jordförbättring i vingården och som bränsle. I samtliga av Antinoris vinkällare använder man sig av gravitation i största möjliga mån för att spara energi.
Brödig och schysst, också med fina apelsintoner och lite grape. Mineralisk klang i eftersmaken i denna Franciacorta som finns i beställnigssortimentet.