Fylligt och smakrikt med utvecklade toner av kryddor, mogna mörka bär, körsbär och fikon samt en lätt mineralitet och lätta jordtoner. Vinet har en silkeslen struktur som lindas in av polerade tanniner och en lång avslutade finish. "Ett elegant uttryck för årgången och vår Ygay Estate” - María Vargas - Winemaker
De olika druvsorterna vinifieras separat. Efter avstjälkning jäser musten i temperaturkontrollerade rostfria ståltankar 8-12 dagar med försiktig pumping-over. Därefter pressas druvresterna ytterligare skonsamt för att utvinna färg och tanniner från druvskalen. Vinet har lagrats i 27 månader på 225-liters amerikanska ekfat innan buteljering och en tids vila.
Om producenten
Marques de Murrieta är ett klassiskt vinhus i hjärtat av Rioja i Spanien som producerar viner i världsklass som hyllas världen över av vinexperter. Senast i december 2020 blev deras ikoniska vin Castello Ygay utsett till “Världens bästa vin”. Marques de Murrieta äger den största sammanhängande vingården på cirka 300 hektar i södra La Rioja Alta, ett distrikt med högre temperatur än La Rioja. Den högre temperaturen och den mineralrika jorden, rödaktig lera rik på järn och slam, skapar förutsättningar för superba vin. Produktionen är begränsad då det är högsta kvalitet som är ledord på bodegan.
Hållbarhet
Marques de Murrieta har tilldelats certifieringen “Sustainable Decalogue”, ett erkännande från det spanska jordbruksdepartementet för medvetet hållbarhetsarbetet i odlingar och hela produktionskedjan
Fylligt och smakrikt med utvecklade toner av kryddor, mogna mörka bär, körsbär och fikon samt en lätt mineralitet och lätta jordtoner. Vinet har en silkeslen struktur som lindas in av polerade tanniner och en lång avslutade finish. "Ett elegant uttryck för årgången och vår Ygay Estate” - María Vargas - Winemaker
De olika druvsorterna vinifieras separat. Efter avstjälkning jäser musten i temperaturkontrollerade rostfria ståltankar 8-12 dagar med försiktig pumping-over. Därefter pressas druvresterna ytterligare skonsamt för att utvinna färg och tanniner från druvskalen. Vinet har lagrats i 27 månader på 225-liters amerikanska ekfat innan buteljering och en tids vila.
Om producenten
Marques de Murrieta är ett klassiskt vinhus i hjärtat av Rioja i Spanien som producerar viner i världsklass som hyllas världen över av vinexperter. Senast i december 2020 blev deras ikoniska vin Castello Ygay utsett till “Världens bästa vin”. Marques de Murrieta äger den största sammanhängande vingården på cirka 300 hektar i södra La Rioja Alta, ett distrikt med högre temperatur än La Rioja. Den högre temperaturen och den mineralrika jorden, rödaktig lera rik på järn och slam, skapar förutsättningar för superba vin. Produktionen är begränsad då det är högsta kvalitet som är ledord på bodegan.
Hållbarhet
Marques de Murrieta har tilldelats certifieringen “Sustainable Decalogue”, ett erkännande från det spanska jordbruksdepartementet för medvetet hållbarhetsarbetet i odlingar och hela produktionskedjan