Öppen, stor och mogen doft med karaktär av katrinplommon och kryddor. Smaken är elegant och komplex i lätt pepprig stil och med toner av saftiga bär, kryddor och viol . Ett medelfylligt vin med fin fatkaraktär.
Vingården Lirac ligger precis intill den mer kända appellationen Châteauneuf-du-Pape i södra Rhônedalen. Jordmånen karaktäriseras av en meter djup grusig jord, täckt av större ljusa stenar, så kallade galets. Druvorna skördas och sorteras för hand. Efter avstjälkning jäser musten ca 2 veckor, för maximal extraktion av frukt och tannin. En tredjedel av vinet lagras i ekfat, resten i större träfat.
Servera till smakrika rätter med nöt och lamm gärna kombinerat med krämiga och vegetariska tillbehör. Passar även till ostbrickan.
Serveringstemperatur: 16-18° C.
Producenten
Château Mont-Redon drivs idag av den fjärde generationen i familjen med Pierre Fabre som vinmakare och företagets ledare. Han strävar efter att behålla den renhet i druvornas fruktiga smak och står bergfast vid den typ av elegant Châteauneuf-du-Pape som blivit Mont-Redons signum. Samtidigt som han vägrar följa modesvängningar använder han sig av ultramodern teknologi för att göra sitt vin så bra som möjligt.
Hållbarhet
Château Mont-Redon arbetar medvetet med hållbarhet i hela produktionskedjan. De är HVE-certifierade med målsättningen att minska jordbrukets miljöpåverkan och istället bidra positivt till den biologiska mångfalden. Detta sker bland annat med nya odlingsmetoder för att helt undvika bekämpningsmedel.
Öppen, stor och mogen doft med karaktär av katrinplommon och kryddor. Smaken är elegant och komplex i lätt pepprig stil och med toner av saftiga bär, kryddor och viol . Ett medelfylligt vin med fin fatkaraktär.
Vingården Lirac ligger precis intill den mer kända appellationen Châteauneuf-du-Pape i södra Rhônedalen. Jordmånen karaktäriseras av en meter djup grusig jord, täckt av större ljusa stenar, så kallade galets. Druvorna skördas och sorteras för hand. Efter avstjälkning jäser musten ca 2 veckor, för maximal extraktion av frukt och tannin. En tredjedel av vinet lagras i ekfat, resten i större träfat.
Servera till smakrika rätter med nöt och lamm gärna kombinerat med krämiga och vegetariska tillbehör. Passar även till ostbrickan.
Serveringstemperatur: 16-18° C.
Server Render
2000 år av passion och vinmakning i hjärtat av Chateauneuf-du-Pape.
Producenten
Château Mont-Redon drivs idag av den fjärde generationen i familjen med Pierre Fabre som vinmakare och företagets ledare. Han strävar efter att behålla den renhet i druvornas fruktiga smak och står bergfast vid den typ av elegant Châteauneuf-du-Pape som blivit Mont-Redons signum. Samtidigt som han vägrar följa modesvängningar använder han sig av ultramodern teknologi för att göra sitt vin så bra som möjligt.
Hållbarhet
Château Mont-Redon arbetar medvetet med hållbarhet i hela produktionskedjan. De är HVE-certifierade med målsättningen att minska jordbrukets miljöpåverkan och istället bidra positivt till den biologiska mångfalden. Detta sker bland annat med nya odlingsmetoder för att helt undvika bekämpningsmedel.
Server Render