Smakrikt, fylligt och elegant med toner av plommon, körsbär, björnbär, torkad mörk frukt, söt choklad, mynta, kryddor, jordgubbar och subtil fatkaraktär.
Druvorna kommer från några av Nino Negris bästa vingårdar, i appellationerna Valtellina DOC och DOCG. Odlingarna ligger på terasser i de branta sluttningarna på den högra sidan av dalen utmed floden Adda och 300-550 m.ö.h. De nyskördade druvklasarna läggs i plastbackar och placeras i torkrum till ca 30% av vattnet i druvorna dunstat. Därefter pressas druvorna försiktigt och druvmusten får jäsa i rostfria ståltankar med en temperatur på 25-26° C i 15 dagar. Därefter lagras vinet på franska ekfat under 24 månader.
Servera till smakrika rätter med vilt och nötkött eller till väl lagrade ostar.
Serveringstemperatur: 14-16°C
Om producenten
Vinhuset Nino Negri grundades 1897 i Valtellina, ett distrikt i Italiens nordligaste vinregion Lombardiet. Här ligger odlingarna med Alperna som närmaste granne på gränsen till Schweiz. Naturen är kuperad och dramatisk med några av världens brantaste vingårdar på svindlande terrasser som stöds av 2 500 km stenmurar med en lång historia. Detta gör Nino Negri till en symbol för vinproduktion som uttrycker den unika terroiren i Alplandskapet.
I över 120 år har Nino Negri varit ett flaggskepp för viner som uttrycker det unika Valtellina står för. Numera sker vinmakningen under ledning av den kända vinmakaren Danilo Drocco.
Smakrikt, fylligt och elegant med toner av plommon, körsbär, björnbär, torkad mörk frukt, söt choklad, mynta, kryddor, jordgubbar och subtil fatkaraktär.
Druvorna kommer från några av Nino Negris bästa vingårdar, i appellationerna Valtellina DOC och DOCG. Odlingarna ligger på terasser i de branta sluttningarna på den högra sidan av dalen utmed floden Adda och 300-550 m.ö.h. De nyskördade druvklasarna läggs i plastbackar och placeras i torkrum till ca 30% av vattnet i druvorna dunstat. Därefter pressas druvorna försiktigt och druvmusten får jäsa i rostfria ståltankar med en temperatur på 25-26° C i 15 dagar. Därefter lagras vinet på franska ekfat under 24 månader.
Servera till smakrika rätter med vilt och nötkött eller till väl lagrade ostar.
Serveringstemperatur: 14-16°C
Server Render
Om producenten
Vinhuset Nino Negri grundades 1897 i Valtellina, ett distrikt i Italiens nordligaste vinregion Lombardiet. Här ligger odlingarna med Alperna som närmaste granne på gränsen till Schweiz. Naturen är kuperad och dramatisk med några av världens brantaste vingårdar på svindlande terrasser som stöds av 2 500 km stenmurar med en lång historia. Detta gör Nino Negri till en symbol för vinproduktion som uttrycker den unika terroiren i Alplandskapet.
I över 120 år har Nino Negri varit ett flaggskepp för viner som uttrycker det unika Valtellina står för. Numera sker vinmakningen under ledning av den kända vinmakaren Danilo Drocco.