Tonerna i vinet går åt syrliga körsbär, torkad frukt, vildhallon, plommon, lingon, viol och lavendel. Tanninerna är relativt silkiga men har ändå ett visst bett som avslutas med eleganta toner av kanel och tobak.
Druvorna kommer från odlingar i Valtellina Superiore där terrasser ligger i sydlig riktning på höjder mellan 350-550 m.ö.h. Jordmånen består främst av sand och sten. Skörden sker för hand och druvorna kontrolleras noga innan de pressas lätt i vineriet. Druvmusten med skal jäser under ca 30 dagar och genomgår därefter fermentering i ståltank under temperaturkontroll. Vinet lagras sedan 48 månader, varav 24 månader är på franska 225-liters ekfat.
Servera till grytor, viltkött, grillad entrecote, kalv, risotto, charkuterier och lagrade hårdostar.
Serveringstemperatur: 16-18°C
Om producenten
Vinhuset Nino Negri grundades 1897 i Valtellina, ett distrikt i Italiens nordligaste vinregion Lombardiet. Här ligger odlingarna med Alperna som närmaste granne på gränsen till Schweiz. Naturen är kuperad och dramatisk med några av världens brantaste vingårdar på svindlande terrasser som stöds av 2 500 km stenmurar med en lång historia. Detta gör Nino Negri till en symbol för vinproduktion som uttrycker den unika terroiren i Alplandskapet.
I över 120 år har Nino Negri varit ett flaggskepp för viner som uttrycker det unika Valtellina står för. Numera sker vinmakningen under ledning av den kända vinmakaren Danilo Drocco.
Tonerna i vinet går åt syrliga körsbär, torkad frukt, vildhallon, plommon, lingon, viol och lavendel. Tanninerna är relativt silkiga men har ändå ett visst bett som avslutas med eleganta toner av kanel och tobak.
Druvorna kommer från odlingar i Valtellina Superiore där terrasser ligger i sydlig riktning på höjder mellan 350-550 m.ö.h. Jordmånen består främst av sand och sten. Skörden sker för hand och druvorna kontrolleras noga innan de pressas lätt i vineriet. Druvmusten med skal jäser under ca 30 dagar och genomgår därefter fermentering i ståltank under temperaturkontroll. Vinet lagras sedan 48 månader, varav 24 månader är på franska 225-liters ekfat.
Servera till grytor, viltkött, grillad entrecote, kalv, risotto, charkuterier och lagrade hårdostar.
Serveringstemperatur: 16-18°C
Server Render
Om producenten
Vinhuset Nino Negri grundades 1897 i Valtellina, ett distrikt i Italiens nordligaste vinregion Lombardiet. Här ligger odlingarna med Alperna som närmaste granne på gränsen till Schweiz. Naturen är kuperad och dramatisk med några av världens brantaste vingårdar på svindlande terrasser som stöds av 2 500 km stenmurar med en lång historia. Detta gör Nino Negri till en symbol för vinproduktion som uttrycker den unika terroiren i Alplandskapet.
I över 120 år har Nino Negri varit ett flaggskepp för viner som uttrycker det unika Valtellina står för. Numera sker vinmakningen under ledning av den kända vinmakaren Danilo Drocco.
Tät, stram och fyllig i både doft och smak. Mörk frukt, pepprighet och inslag av lakrits.