Vacker, klart granatröd med stor karaktär av moreller, örter, mineral, röda bär och lite undervegetation. Polerade tanniner och en lång, frisk avslutning.
Pian delle Vigne ligger 6 km söder om Montalcino vid flodbädden Orcia. Vinet producerades första gången 2012. Druvorna är handskördade, jäste tillsammans med skal i 10 dagar vid 25°C och lagrades sedan ett år på stora ekliggare.
Med sin fina fruktighet och stramhet passar det här vinet till charkuterier, pastarätter med kött eller svamp, kötträtter, ostar och tillagade grönsaker.
Serveringstemperatur: 16-18° C.
Om producenten
Familjen Antinori har tillverkat vin i Toscana sedan 1300-talet och är en av vinvärldens äldsta och mest berömda vinhus. Familjen står bakom kultförklarade viner som Solaia och Tignanello, Guado al Tasso och Cervaro della Sala. Förutom vingårdarna i Toscana har man även egendomar i Piemonte, Umbrien och Puglia och dessutom i Maipo Valley i Chile, Napa Valley i USA, Bataapati i Ungern och på Malta.
Hållbarhet
För familjen Antinori är hållbarhet integrerat i det dagliga arbetet. Vingårdarna i Puglia är ekologiskt certifierade och på La Braccesca i Cortona/Montepulciano experimenterar man med biokol som uppstår vid förbränning av organiskt material, dvs birester vid vintillverkningen. Biokolen kan användas både som jordförbättring i vingården och som bränsle. I samtliga av Antinoris vinkällare använder man sig av gravitation i största möjliga mån för att spara energi.
Vacker, klart granatröd med stor karaktär av moreller, örter, mineral, röda bär och lite undervegetation. Polerade tanniner och en lång, frisk avslutning.
Pian delle Vigne ligger 6 km söder om Montalcino vid flodbädden Orcia. Vinet producerades första gången 2012. Druvorna är handskördade, jäste tillsammans med skal i 10 dagar vid 25°C och lagrades sedan ett år på stora ekliggare.
Med sin fina fruktighet och stramhet passar det här vinet till charkuterier, pastarätter med kött eller svamp, kötträtter, ostar och tillagade grönsaker.
Serveringstemperatur: 16-18° C.
Server Render
Familjen Antinori, Italiens ledande vinfamilj
Om producenten
Familjen Antinori har tillverkat vin i Toscana sedan 1300-talet och är en av vinvärldens äldsta och mest berömda vinhus. Familjen står bakom kultförklarade viner som Solaia och Tignanello, Guado al Tasso och Cervaro della Sala. Förutom vingårdarna i Toscana har man även egendomar i Piemonte, Umbrien och Puglia och dessutom i Maipo Valley i Chile, Napa Valley i USA, Bataapati i Ungern och på Malta.
Hållbarhet
För familjen Antinori är hållbarhet integrerat i det dagliga arbetet. Vingårdarna i Puglia är ekologiskt certifierade och på La Braccesca i Cortona/Montepulciano experimenterar man med biokol som uppstår vid förbränning av organiskt material, dvs birester vid vintillverkningen. Biokolen kan användas både som jordförbättring i vingården och som bränsle. I samtliga av Antinoris vinkällare använder man sig av gravitation i största möjliga mån för att spara energi.