Doften domineras av citrus, stenfrukt, gröna plommon och vita blommor. Smaken är smakrik och elegant med en härlig mineralitet och lätt rostad karaktär. Syran är hög och balanserad. Eftersmaken är lång och karaktärsfull.
Pol Roger Blanc de Blancs är gjord exklusivt på Chardonnay från sex Grand Cru lägen i Côte des Blancs: Oiry, Chouilly, Cramant, Avize, Oger och Le Mesnil-sur-Oger. När man tillverkar Blanc de Blancs från Pol Roger så är gastronomin i fokus och förutom en trevlig aperitif så ser man samma användningsområden som kan liknas vid vit Bourgogne. Vinet produceras i begränsad kvantitet och lagras 6 år i Pol Rogers svala källare innan de degorgeras. Efter degorgering lagras flaskorna ytterligare 3-6 månader i vinkällaren innan de släpps till försäljning. 1959 var den första årgången av Blanc de Blancs. Dosagen är 7 gr/l.
Årgång 2015: Varmare än normalt i februari och mars. Från maj till augusti var vädret varmt och torrt vilket gav druvorna en bra mognad. Lite svalare väder precis innan skörd i september gav fräschör.
Servera till anklever, toast skagen, skaldjur och andra rätter där syra och gärna rostade toner återfinns. Passar också utmärkt med piggvar och havsaborre, stekt eller grillad med hollandaise och en fräsch sallad.
Om producenten:
1849 sålde den 18-årige Pol Roger sitt första vin till en handlare i sin hemby Aÿ. Det blev också startskottet för ett av världens mest kända Champagnehus som 1851 flyttade till Épernay och börjande produktionen av Brut Champagne. Pol Roger är fortfarande är familjeägt och drivs idag av 5:e och 6:e generationen i familjen. Produktionen är årligen 2 miljoner flaskor som enligt traditionen riddlas för hand i den 10 km långa vinkällaren som konstant håller 9°C. De äger 92 hektar vingårdar runt Épernay, vilket täcker hälften av behovet och resterande druvor kommer från långtidskontrakterade odlare. Winston Churchill utnämnde Pol Roger på Avenue de Champagne till ”The most drinkable adress in the world” och det är till hans ära Prestigechampagnen fått namnet Cuvée Sir Winston Churchill.
Hållbarhet:
Hos Pol Roger arbetar man aktivt för att minimera sin miljöpåverkan i varje led i produktionskedjan. I det nybyggda vineriet har man med ny teknik halverat vattenförbrukningen, och ovanpå den nya lagerbyggnaden installeras solpaneler. Sedan 2010 används en 10% lättare flaska som bidrar till lägre utsläpp vid såväl produktion som transport.
Doften domineras av citrus, stenfrukt, gröna plommon och vita blommor. Smaken är smakrik och elegant med en härlig mineralitet och lätt rostad karaktär. Syran är hög och balanserad. Eftersmaken är lång och karaktärsfull.
Pol Roger Blanc de Blancs är gjord exklusivt på Chardonnay från sex Grand Cru lägen i Côte des Blancs: Oiry, Chouilly, Cramant, Avize, Oger och Le Mesnil-sur-Oger. När man tillverkar Blanc de Blancs från Pol Roger så är gastronomin i fokus och förutom en trevlig aperitif så ser man samma användningsområden som kan liknas vid vit Bourgogne. Vinet produceras i begränsad kvantitet och lagras 6 år i Pol Rogers svala källare innan de degorgeras. Efter degorgering lagras flaskorna ytterligare 3-6 månader i vinkällaren innan de släpps till försäljning. 1959 var den första årgången av Blanc de Blancs. Dosagen är 7 gr/l.
Årgång 2015: Varmare än normalt i februari och mars. Från maj till augusti var vädret varmt och torrt vilket gav druvorna en bra mognad. Lite svalare väder precis innan skörd i september gav fräschör.
Servera till anklever, toast skagen, skaldjur och andra rätter där syra och gärna rostade toner återfinns. Passar också utmärkt med piggvar och havsaborre, stekt eller grillad med hollandaise och en fräsch sallad.
Server Render
Om producenten:
1849 sålde den 18-årige Pol Roger sitt första vin till en handlare i sin hemby Aÿ. Det blev också startskottet för ett av världens mest kända Champagnehus som 1851 flyttade till Épernay och börjande produktionen av Brut Champagne. Pol Roger är fortfarande är familjeägt och drivs idag av 5:e och 6:e generationen i familjen. Produktionen är årligen 2 miljoner flaskor som enligt traditionen riddlas för hand i den 10 km långa vinkällaren som konstant håller 9°C. De äger 92 hektar vingårdar runt Épernay, vilket täcker hälften av behovet och resterande druvor kommer från långtidskontrakterade odlare. Winston Churchill utnämnde Pol Roger på Avenue de Champagne till ”The most drinkable adress in the world” och det är till hans ära Prestigechampagnen fått namnet Cuvée Sir Winston Churchill.
Hållbarhet:
Hos Pol Roger arbetar man aktivt för att minimera sin miljöpåverkan i varje led i produktionskedjan. I det nybyggda vineriet har man med ny teknik halverat vattenförbrukningen, och ovanpå den nya lagerbyggnaden installeras solpaneler. Sedan 2010 används en 10% lättare flaska som bidrar till lägre utsläpp vid såväl produktion som transport.
Utvecklad men också yppigt elegant och frisk i stilen. Tillgänglig redan idag man har också många år kvar på nacken.