Intensivt ljust granatröd till färgen. Doften bjuder på intensiva noter av viol och rosenblad följt av fruktiga och kryddiga smaker och en .intensiv balsamicoton. Fylligt och samtidigt sammetslent med en lång eftersmak som stannar kvar.
De handskördade druvorna avstjälkas och pressas vid ankomst till vineriet. Druvmusten har därefter jäst med skalkontakt under en period av cirka 10 dagar vid en temperatur som inte översteg 30° C. Den malolaktiska jäsning avslutades före vintern. Vinet lagrades på stora ekfat med varierande volym i cirka 12 månader. Bric Turot åldrades sedan i flaskan i ett år i vinhusets svala källare.
Om producenten
Vinhuset Prunotto är en 50 hektar egendom som har en lång historia av vinodling i Piemonte har sitt säte i Alba, i hjärtat av Langhe, halvvägs mellan Barbaresco och Barolo i Piemonte. Vinhuset som ägs av Marchesi Antinori producerar röda viner på druvorna Nebbiolo och Barbera i det vackra landskapet där de svagt böljande kullarna växlar med små sluttande dalar täckta av rader med noggrant odlade vingårdar. Vinodlingarna med Nebbiolo druvor ligger längs den sydöstra sidan av floden Tanaro på en mjuk sluttning omgiven av vingårdar som sträcker sig över hela Langhe och Roero.
Intensivt ljust granatröd till färgen. Doften bjuder på intensiva noter av viol och rosenblad följt av fruktiga och kryddiga smaker och en .intensiv balsamicoton. Fylligt och samtidigt sammetslent med en lång eftersmak som stannar kvar.
De handskördade druvorna avstjälkas och pressas vid ankomst till vineriet. Druvmusten har därefter jäst med skalkontakt under en period av cirka 10 dagar vid en temperatur som inte översteg 30° C. Den malolaktiska jäsning avslutades före vintern. Vinet lagrades på stora ekfat med varierande volym i cirka 12 månader. Bric Turot åldrades sedan i flaskan i ett år i vinhusets svala källare.
Vinhuset omges av ett fängslande vackert landskap
Om producenten
Vinhuset Prunotto är en 50 hektar egendom som har en lång historia av vinodling i Piemonte har sitt säte i Alba, i hjärtat av Langhe, halvvägs mellan Barbaresco och Barolo i Piemonte. Vinhuset som ägs av Marchesi Antinori producerar röda viner på druvorna Nebbiolo och Barbera i det vackra landskapet där de svagt böljande kullarna växlar med små sluttande dalar täckta av rader med noggrant odlade vingårdar. Vinodlingarna med Nebbiolo druvor ligger längs den sydöstra sidan av floden Tanaro på en mjuk sluttning omgiven av vingårdar som sträcker sig över hela Langhe och Roero.