Vackert ljust rubinröd i färgen. Elegant och stilrent med toner av röd frukt, våta löv, aromatiska örter samt blommiga och kryddiga aromer. Balanserad struktur med raffinerade tanniner och en lång klingande eftersmak.
Secondine är en av de mest historiska zonerna av alla i Barbaresco. De manuellt skördade druvorna förs direkt till vineriet där de avstjälkas och pressas varsamt. Druvmusten får jäsa ca 10 dagar vid en temperatur som inte översteg 30 °C (86 °F). Den malolaktiska jäsning avslutades före vintern. Vinet har lagrats i minst 12 månader på ekfat. Secondine åldrades sedan ytterligare en period i flaskan innan den släpps till försäljning.
Om producenten
Vinhuset Prunotto är en 50 hektar egendom som har en lång historia av vinodling i Piemonte har sitt säte i Alba, i hjärtat av Langhe, halvvägs mellan Barbaresco och Barolo i Piemonte. Vinhuset som ägs av Marchesi Antinori producerar röda viner på druvorna Nebbiolo och Barbera i det vackra landskapet där de svagt böljande kullarna växlar med små sluttande dalar täckta av rader med noggrant odlade vingårdar. Vinodlingarna med Nebbiolo druvor ligger längs den sydöstra sidan av floden Tanaro på en mjuk sluttning omgiven av vingårdar som sträcker sig över hela Langhe och Roero.
Vackert ljust rubinröd i färgen. Elegant och stilrent med toner av röd frukt, våta löv, aromatiska örter samt blommiga och kryddiga aromer. Balanserad struktur med raffinerade tanniner och en lång klingande eftersmak.
Secondine är en av de mest historiska zonerna av alla i Barbaresco. De manuellt skördade druvorna förs direkt till vineriet där de avstjälkas och pressas varsamt. Druvmusten får jäsa ca 10 dagar vid en temperatur som inte översteg 30 °C (86 °F). Den malolaktiska jäsning avslutades före vintern. Vinet har lagrats i minst 12 månader på ekfat. Secondine åldrades sedan ytterligare en period i flaskan innan den släpps till försäljning.
Vinhuset omges av ett fängslande vackert landskap
Om producenten
Vinhuset Prunotto är en 50 hektar egendom som har en lång historia av vinodling i Piemonte har sitt säte i Alba, i hjärtat av Langhe, halvvägs mellan Barbaresco och Barolo i Piemonte. Vinhuset som ägs av Marchesi Antinori producerar röda viner på druvorna Nebbiolo och Barbera i det vackra landskapet där de svagt böljande kullarna växlar med små sluttande dalar täckta av rader med noggrant odlade vingårdar. Vinodlingarna med Nebbiolo druvor ligger längs den sydöstra sidan av floden Tanaro på en mjuk sluttning omgiven av vingårdar som sträcker sig över hela Langhe och Roero.