Vigna Colonnelo är vackert rubinröd till färgen. Doften är komplex och bjuder på aromer av mörka bär, kryddor, torkade blommor och mossa. Koncentrerad och smakrik med påtagliga tanniner och ändå balanserat. Lång och ihållande eftersmak.
Efter den manuella skörden pressades druvorna försiktigt i vineriet där endast 65% avstjälkades. Druvmusten fick sedan jäsa med skalkontakt i rostfria ståltankar i 7 dagar vid en temperatur som inte översteg 30°C . Den malolaktiska jäsningen avslutades före slutet av vintern. Vinet har lagrats i stora franska ekfat i 18 månader och i 24 månader i rostfritt stål. Efter buteljering lagrades vinet i ytterligare 24 månader i vinhusets svala vinkällare.
Om producenten
Vinhuset Prunotto är en 50 hektar egendom som har en lång historia av vinodling i Piemonte har sitt säte i Alba, i hjärtat av Langhe, halvvägs mellan Barbaresco och Barolo i Piemonte. Vinhuset som ägs av Marchesi Antinori producerar röda viner på druvorna Nebbiolo och Barbera i det vackra landskapet där de svagt böljande kullarna växlar med små sluttande dalar täckta av rader med noggrant odlade vingårdar. Vinodlingarna med Nebbiolo druvor ligger längs den sydöstra sidan av floden Tanaro på en mjuk sluttning omgiven av vingårdar som sträcker sig över hela Langhe och Roero.
Vigna Colonnelo är vackert rubinröd till färgen. Doften är komplex och bjuder på aromer av mörka bär, kryddor, torkade blommor och mossa. Koncentrerad och smakrik med påtagliga tanniner och ändå balanserat. Lång och ihållande eftersmak.
Efter den manuella skörden pressades druvorna försiktigt i vineriet där endast 65% avstjälkades. Druvmusten fick sedan jäsa med skalkontakt i rostfria ståltankar i 7 dagar vid en temperatur som inte översteg 30°C . Den malolaktiska jäsningen avslutades före slutet av vintern. Vinet har lagrats i stora franska ekfat i 18 månader och i 24 månader i rostfritt stål. Efter buteljering lagrades vinet i ytterligare 24 månader i vinhusets svala vinkällare.
Vinhuset omges av ett fängslande vackert landskap
Om producenten
Vinhuset Prunotto är en 50 hektar egendom som har en lång historia av vinodling i Piemonte har sitt säte i Alba, i hjärtat av Langhe, halvvägs mellan Barbaresco och Barolo i Piemonte. Vinhuset som ägs av Marchesi Antinori producerar röda viner på druvorna Nebbiolo och Barbera i det vackra landskapet där de svagt böljande kullarna växlar med små sluttande dalar täckta av rader med noggrant odlade vingårdar. Vinodlingarna med Nebbiolo druvor ligger längs den sydöstra sidan av floden Tanaro på en mjuk sluttning omgiven av vingårdar som sträcker sig över hela Langhe och Roero.