Intensivt granatröd i färgen. Elegant med generös doft och delikata kryddiga toner tillsammans med toner av blommor och röda frukt. Smaken är intensiv och välbalanserad med mjuka, silkeslen tanniner. Rik och lång eftersmak.
Druvorna har noggrant valts ut vid manuell skörd. Vid ankomst till vineriet avstjälkades de och pressades försiktigt. Druvmusten jäste sedan med skalkontakt i 8 dagar vid 30° C. Den malolaktiska jäsningen avslutades innan vintern. Vinet har lagrats 18 månader på stora ekfat, vilket gör att denna Barolo utvecklade en bra balans.
Servera till smakrika kötträtter med italienska influencer eller en pasta med hyvlad tryffel och ohemula mängder med riven parmesanost.
Serveringstemperatur: 16-18° C.
Om producenten
Vinhuset Prunotto är en 50 hektar egendom som har en lång historia av vinodling i Piemonte har sitt säte i Alba, i hjärtat av Langhe, halvvägs mellan Barbaresco och Barolo i Piemonte. Vinhuset som ägs av Marchesi Antinori producerar röda viner på druvorna Nebbiolo och Barbera i det vackra landskapet där de svagt böljande kullarna växlar med små sluttande dalar täckta av rader med noggrant odlade vingårdar. Vinodlingarna med Nebbiolo druvor ligger längs den sydöstra sidan av floden Tanaro på en mjuk sluttning omgiven av vingårdar som sträcker sig över hela Langhe och Roero.
Intensivt granatröd i färgen. Elegant med generös doft och delikata kryddiga toner tillsammans med toner av blommor och röda frukt. Smaken är intensiv och välbalanserad med mjuka, silkeslen tanniner. Rik och lång eftersmak.
Druvorna har noggrant valts ut vid manuell skörd. Vid ankomst till vineriet avstjälkades de och pressades försiktigt. Druvmusten jäste sedan med skalkontakt i 8 dagar vid 30° C. Den malolaktiska jäsningen avslutades innan vintern. Vinet har lagrats 18 månader på stora ekfat, vilket gör att denna Barolo utvecklade en bra balans.
Servera till smakrika kötträtter med italienska influencer eller en pasta med hyvlad tryffel och ohemula mängder med riven parmesanost.
Serveringstemperatur: 16-18° C.
Server Render
Vinhuset omges av ett fängslande vackert landskap
Om producenten
Vinhuset Prunotto är en 50 hektar egendom som har en lång historia av vinodling i Piemonte har sitt säte i Alba, i hjärtat av Langhe, halvvägs mellan Barbaresco och Barolo i Piemonte. Vinhuset som ägs av Marchesi Antinori producerar röda viner på druvorna Nebbiolo och Barbera i det vackra landskapet där de svagt böljande kullarna växlar med små sluttande dalar täckta av rader med noggrant odlade vingårdar. Vinodlingarna med Nebbiolo druvor ligger längs den sydöstra sidan av floden Tanaro på en mjuk sluttning omgiven av vingårdar som sträcker sig över hela Langhe och Roero.