Välkommen till Ward Wines

Hos oss hittar du vin för alla tillfällen från familjeägda producenter i stora delar av världen.

Upptäck favoriter

Utforska vårt breda sortiment och var med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner.

Spara favoritlistor

Favoritmarkera drycker och skapa din personliga lista.

Beställ på Systembolaget

När du klickar på köp länkas du till Systembolaget där du gör din beställning.

Välkommen till vinets underbara värld!
Vännerna på Ward Wines

Dina favoriter (0)
Wardwines
Mest sökt
ChampagneBlack StallionRiesling
Länder & regioner
ItalienFrankrikeUSA
Mest sökta viner
Prunotto Fiulot Barbera d’Asti
169 Sek
Våra viner / Rött vin / Prunotto Fiulot Barbera d’Asti
“Balanserat med medelhög syra och silkiga tanniner.”

Prunotto Fiulot Barbera d’Asti

Italy
Rött vin från Italien, Piemonte • 750 ml • Art.nr. 5736201 • Alkoholhalt 14% • Sockerhalt <0,1 g/l
169 SekInk. moms
Passar till
Buffémat
Fågel
Fläsk
DruvorBarbera
RegionPiemonte
Årgång2023
ProducentPrunotto
SortimentBeställningssortiment
Producent
Prunotto
Art.nr.
5736201
Druvor
Barbera
Land
Italien
Region
Piemonte
Årgång
2023
Alkoholhalt
14%
Sockerhalt
<0,1 g/l
Karaktär

Fruktigt och fylligt med toner av plommon och körsbär. Balanserat med medelhög syra och silkiga tanniner.

Om vinet

Druvorna har handplockats i Prunottis egna vingårdar i Asti i slutet av september. På vineriet sker avstälkning och en lätt pressning innan musten får jäsa 5-7 dagar med skalkontakt vid 28° C. Alkoholjäsningen och den malolaktiska jäsningen sker i rostfria ståltankar där Fiulot lagras 6-7 månader. Buteljering sker under kommande vår. "Fiulot" på Piemontes lokala dialekt betyder "ung man" och syftar till vinets ungdomliga & fruktiga uttryck.

Passar till

Det perfekta vinet att alltid ha hemma för såväl fredagspizzan som charkuterier, vällagrade ostar, pasta och kötträtter med örter, svamp eller tryffel.
Serveringstemperatur: 16-18° C.

“Balanserat med medelhög syra och silkiga tanniner.”
Prunotto

Om producenten
Vinhuset Prunotto är en 50 hektar egendom som har en lång historia av vinodling i Piemonte har sitt säte i Alba, i hjärtat av Langhe, halvvägs mellan Barbaresco och Barolo i Piemonte. Vinhuset som ägs av Marchesi Antinori producerar röda viner på druvorna Nebbiolo och Barbera i det vackra landskapet där de svagt böljande kullarna växlar med små sluttande dalar täckta av rader med noggrant odlade vingårdar. Vinodlingarna med Nebbiolo druvor ligger längs den sydöstra sidan av floden Tanaro på en mjuk sluttning omgiven av vingårdar som sträcker sig över hela Langhe och Roero.

Karaktär

Fruktigt och fylligt med toner av plommon och körsbär. Balanserat med medelhög syra och silkiga tanniner.

Om vinet

Druvorna har handplockats i Prunottis egna vingårdar i Asti i slutet av september. På vineriet sker avstälkning och en lätt pressning innan musten får jäsa 5-7 dagar med skalkontakt vid 28° C. Alkoholjäsningen och den malolaktiska jäsningen sker i rostfria ståltankar där Fiulot lagras 6-7 månader. Buteljering sker under kommande vår. "Fiulot" på Piemontes lokala dialekt betyder "ung man" och syftar till vinets ungdomliga & fruktiga uttryck.

Fyllighet
Syra
Strävhet

Passar till

Det perfekta vinet att alltid ha hemma för såväl fredagspizzan som charkuterier, vällagrade ostar, pasta och kötträtter med örter, svamp eller tryffel.
Serveringstemperatur: 16-18° C.

Buffémat
Fågel
Fläsk
Vegetariskt
Sällskapsvin
Nöt

Server Render

Prunotto

Vinhuset omges av ett fängslande vackert landskap

Prunotto

Om producenten
Vinhuset Prunotto är en 50 hektar egendom som har en lång historia av vinodling i Piemonte har sitt säte i Alba, i hjärtat av Langhe, halvvägs mellan Barbaresco och Barolo i Piemonte. Vinhuset som ägs av Marchesi Antinori producerar röda viner på druvorna Nebbiolo och Barbera i det vackra landskapet där de svagt böljande kullarna växlar med små sluttande dalar täckta av rader med noggrant odlade vingårdar. Vinodlingarna med Nebbiolo druvor ligger längs den sydöstra sidan av floden Tanaro på en mjuk sluttning omgiven av vingårdar som sträcker sig över hela Langhe och Roero.