Fruktigt och fylligt med toner av plommon och körsbär. Balanserat med medelhög syra och silkiga tanniner.
Druvorna har handplockats i Prunottis egna vingårdar i Asti i slutet av september. På vineriet sker avstälkning och en lätt pressning innan musten får jäsa 5-7 dagar med skalkontakt vid 28° C. Alkoholjäsningen och den malolaktiska jäsningen sker i rostfria ståltankar där Fiulot lagras 6-7 månader. Buteljering sker under kommande vår. "Fiulot" på Piemontes lokala dialekt betyder "ung man" och syftar till vinets ungdomliga & fruktiga uttryck.
Det perfekta vinet att alltid ha hemma för såväl fredagspizzan som charkuterier, vällagrade ostar, pasta och kötträtter med örter, svamp eller tryffel.
Serveringstemperatur: 16-18° C.
Om producenten
Vinhuset Prunotto är en 50 hektar egendom som har en lång historia av vinodling i Piemonte har sitt säte i Alba, i hjärtat av Langhe, halvvägs mellan Barbaresco och Barolo i Piemonte. Vinhuset som ägs av Marchesi Antinori producerar röda viner på druvorna Nebbiolo och Barbera i det vackra landskapet där de svagt böljande kullarna växlar med små sluttande dalar täckta av rader med noggrant odlade vingårdar. Vinodlingarna med Nebbiolo druvor ligger längs den sydöstra sidan av floden Tanaro på en mjuk sluttning omgiven av vingårdar som sträcker sig över hela Langhe och Roero.
Fruktigt och fylligt med toner av plommon och körsbär. Balanserat med medelhög syra och silkiga tanniner.
Druvorna har handplockats i Prunottis egna vingårdar i Asti i slutet av september. På vineriet sker avstälkning och en lätt pressning innan musten får jäsa 5-7 dagar med skalkontakt vid 28° C. Alkoholjäsningen och den malolaktiska jäsningen sker i rostfria ståltankar där Fiulot lagras 6-7 månader. Buteljering sker under kommande vår. "Fiulot" på Piemontes lokala dialekt betyder "ung man" och syftar till vinets ungdomliga & fruktiga uttryck.
Det perfekta vinet att alltid ha hemma för såväl fredagspizzan som charkuterier, vällagrade ostar, pasta och kötträtter med örter, svamp eller tryffel.
Serveringstemperatur: 16-18° C.
Server Render
Vinhuset omges av ett fängslande vackert landskap
Om producenten
Vinhuset Prunotto är en 50 hektar egendom som har en lång historia av vinodling i Piemonte har sitt säte i Alba, i hjärtat av Langhe, halvvägs mellan Barbaresco och Barolo i Piemonte. Vinhuset som ägs av Marchesi Antinori producerar röda viner på druvorna Nebbiolo och Barbera i det vackra landskapet där de svagt böljande kullarna växlar med små sluttande dalar täckta av rader med noggrant odlade vingårdar. Vinodlingarna med Nebbiolo druvor ligger längs den sydöstra sidan av floden Tanaro på en mjuk sluttning omgiven av vingårdar som sträcker sig över hela Langhe och Roero.