Vinet är sött, aromatiskt och elegant med en fräsch och lång eftersmak. Karaktären bjuder på blommiga toner och aromer av honung och aprikos.
Druvorna handskördas och krossas försiktigt innan de genomgår en lätt pressning. Musten får ligga kvar i pressen en extra stund för att extrahera druvans aromer. Den frirunna musten överförs sedan till rostfria ståltankar där det får jäsa till 5% alkoholhalt. Därefter stoppas jäsningen genom att temperaturen sänks kraftigt. Vinet klarnas, filtreras och buteljeras och får sedan vila en kort stund i vinkällaren.
Ett dessertvin till bakverk, äggdesserter, maränger och framför allt till färska bär och jordgubbar. Dessutom ett bra och lätt alternativ till en digestif.
Serveringstemperatur: 6-8° C
Om producenten
Vinhuset Prunotto är en 50 hektar egendom som har en lång historia av vinodling i Piemonte har sitt säte i Alba, i hjärtat av Langhe, halvvägs mellan Barbaresco och Barolo i Piemonte. Vinhuset som ägs av Marchesi Antinori producerar röda viner på druvorna Nebbiolo och Barbera i det vackra landskapet där de svagt böljande kullarna växlar med små sluttande dalar täckta av rader med noggrant odlade vingårdar. Vinodlingarna med Nebbiolo druvor ligger längs den sydöstra sidan av floden Tanaro på en mjuk sluttning omgiven av vingårdar som sträcker sig över hela Langhe och Roero.
Vinet är sött, aromatiskt och elegant med en fräsch och lång eftersmak. Karaktären bjuder på blommiga toner och aromer av honung och aprikos.
Druvorna handskördas och krossas försiktigt innan de genomgår en lätt pressning. Musten får ligga kvar i pressen en extra stund för att extrahera druvans aromer. Den frirunna musten överförs sedan till rostfria ståltankar där det får jäsa till 5% alkoholhalt. Därefter stoppas jäsningen genom att temperaturen sänks kraftigt. Vinet klarnas, filtreras och buteljeras och får sedan vila en kort stund i vinkällaren.
Ett dessertvin till bakverk, äggdesserter, maränger och framför allt till färska bär och jordgubbar. Dessutom ett bra och lätt alternativ till en digestif.
Serveringstemperatur: 6-8° C
Server Render
Vinhuset omges av ett fängslande vackert landskap
Om producenten
Vinhuset Prunotto är en 50 hektar egendom som har en lång historia av vinodling i Piemonte har sitt säte i Alba, i hjärtat av Langhe, halvvägs mellan Barbaresco och Barolo i Piemonte. Vinhuset som ägs av Marchesi Antinori producerar röda viner på druvorna Nebbiolo och Barbera i det vackra landskapet där de svagt böljande kullarna växlar med små sluttande dalar täckta av rader med noggrant odlade vingårdar. Vinodlingarna med Nebbiolo druvor ligger längs den sydöstra sidan av floden Tanaro på en mjuk sluttning omgiven av vingårdar som sträcker sig över hela Langhe och Roero.