Elegant och fylligt med druvtypisk rubinröd färg och toner av hallon, rosor och lakrits. Balanserad syra och lång eftersmak med silkiga tanniner.
Ett historiskt vin som producerats hos Prunotto sedan 1970-talet. Jorden i vingården kännetecknas av ytlig sand samt lager av lera och kalksten som ger vinet elegans och mjuka tanniner. Druvorna handskördas och avstjälkas i samband med en lätt pressning vid ankomst till vineriet. Maceration med skalkontakt under 7 dagar vid en maximal temperatur på 29° C. Vinet har genomgått malolaktisk jäsning och därefter lagrats ca 18 månader innan buteljering.
Ett bra matvin till klassiska norditalienska rätter som grytor och ragù, pastarätter eller lagrade hårdostar.
Serveringstemperatur: 16-18° C.
Om producenten
Vinhuset Prunotto är en 50 hektar egendom som har en lång historia av vinodling i Piemonte har sitt säte i Alba, i hjärtat av Langhe, halvvägs mellan Barbaresco och Barolo i Piemonte. Vinhuset som ägs av Marchesi Antinori producerar röda viner på druvorna Nebbiolo och Barbera i det vackra landskapet där de svagt böljande kullarna växlar med små sluttande dalar täckta av rader med noggrant odlade vingårdar. Vinodlingarna med Nebbiolo druvor ligger längs den sydöstra sidan av floden Tanaro på en mjuk sluttning omgiven av vingårdar som sträcker sig över hela Langhe och Roero.
Elegant och fylligt med druvtypisk rubinröd färg och toner av hallon, rosor och lakrits. Balanserad syra och lång eftersmak med silkiga tanniner.
Ett historiskt vin som producerats hos Prunotto sedan 1970-talet. Jorden i vingården kännetecknas av ytlig sand samt lager av lera och kalksten som ger vinet elegans och mjuka tanniner. Druvorna handskördas och avstjälkas i samband med en lätt pressning vid ankomst till vineriet. Maceration med skalkontakt under 7 dagar vid en maximal temperatur på 29° C. Vinet har genomgått malolaktisk jäsning och därefter lagrats ca 18 månader innan buteljering.
Ett bra matvin till klassiska norditalienska rätter som grytor och ragù, pastarätter eller lagrade hårdostar.
Serveringstemperatur: 16-18° C.
Server Render
Vinhuset omges av ett fängslande vackert landskap
Om producenten
Vinhuset Prunotto är en 50 hektar egendom som har en lång historia av vinodling i Piemonte har sitt säte i Alba, i hjärtat av Langhe, halvvägs mellan Barbaresco och Barolo i Piemonte. Vinhuset som ägs av Marchesi Antinori producerar röda viner på druvorna Nebbiolo och Barbera i det vackra landskapet där de svagt böljande kullarna växlar med små sluttande dalar täckta av rader med noggrant odlade vingårdar. Vinodlingarna med Nebbiolo druvor ligger längs den sydöstra sidan av floden Tanaro på en mjuk sluttning omgiven av vingårdar som sträcker sig över hela Langhe och Roero.
Elegant fruktighet med toner av rosor, örter och körsbär. Välintegrerade syror i balans.