Elegant och fylligt med en halmgul färg och intensiva blommiga och fruktiga aromer. Ett vin med fin struktur, tydlig fräschör och lång eftersmak.
Druvorna skördades i korgar som fördes till vineriet för en lätt och försiktig pressning. Musten klarnades genom en temperturkontrollerad dekanteringsmetod följt av jäsning i rostfria ståltankar vid 15° C under ca 15 dagar. Därefter har vinet lagrats på tank vid låg temperatur tills det var dags för buteljering.
Servera till skaldjurspasta, fräscha sallader, asiatisk mat, kyckling, vällagade fiskrätter, vegetariskt och vitmögelostar.
Serveringstemperatur: 10-12° C.
Om producenten
Vinhuset Prunotto är en 50 hektar egendom som har en lång historia av vinodling i Piemonte har sitt säte i Alba, i hjärtat av Langhe, halvvägs mellan Barbaresco och Barolo i Piemonte. Vinhuset som ägs av Marchesi Antinori producerar röda viner på druvorna Nebbiolo och Barbera i det vackra landskapet där de svagt böljande kullarna växlar med små sluttande dalar täckta av rader med noggrant odlade vingårdar. Vinodlingarna med Nebbiolo druvor ligger längs den sydöstra sidan av floden Tanaro på en mjuk sluttning omgiven av vingårdar som sträcker sig över hela Langhe och Roero.
Elegant och fylligt med en halmgul färg och intensiva blommiga och fruktiga aromer. Ett vin med fin struktur, tydlig fräschör och lång eftersmak.
Druvorna skördades i korgar som fördes till vineriet för en lätt och försiktig pressning. Musten klarnades genom en temperturkontrollerad dekanteringsmetod följt av jäsning i rostfria ståltankar vid 15° C under ca 15 dagar. Därefter har vinet lagrats på tank vid låg temperatur tills det var dags för buteljering.
Servera till skaldjurspasta, fräscha sallader, asiatisk mat, kyckling, vällagade fiskrätter, vegetariskt och vitmögelostar.
Serveringstemperatur: 10-12° C.
Server Render
Vinhuset omges av ett fängslande vackert landskap
Om producenten
Vinhuset Prunotto är en 50 hektar egendom som har en lång historia av vinodling i Piemonte har sitt säte i Alba, i hjärtat av Langhe, halvvägs mellan Barbaresco och Barolo i Piemonte. Vinhuset som ägs av Marchesi Antinori producerar röda viner på druvorna Nebbiolo och Barbera i det vackra landskapet där de svagt böljande kullarna växlar med små sluttande dalar täckta av rader med noggrant odlade vingårdar. Vinodlingarna med Nebbiolo druvor ligger längs den sydöstra sidan av floden Tanaro på en mjuk sluttning omgiven av vingårdar som sträcker sig över hela Langhe och Roero.