Välkommen till Ward Wines

Hos oss hittar du vin för alla tillfällen från familjeägda producenter i stora delar av världen.

Upptäck favoriter

Utforska vårt breda sortiment och var med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner.

Spara favoritlistor

Favoritmarkera drycker och skapa din personliga lista.

Beställ på Systembolaget

När du klickar på köp länkas du till Systembolaget där du gör din beställning.

Välkommen till vinets underbara värld!
Vännerna på Ward Wines

Dina favoriter (0)
Wardwines
Mest sökt
ChampagneBlack StallionRiesling
Länder & regioner
ItalienFrankrikeUSA
Mest sökta viner
Rivesaltes Ambré
139 Sek
Hållbar
Våra viner / Dessertvin / Rivesaltes Ambré
“Gott till både smakrika desserter och ost.”

Rivesaltes Ambré

France
Dessertvin från Frankrike, Languedoc-Roussillon, Rivesaltes • 375 ml • Art.nr. 838102 • Alkoholhalt 17.5% • Sockerhalt 103 g/l
139 SekInk. moms
Passar till
Dessert
Ost
Present
DruvorGrenache, Macabeu, Muscat
RegionLanguedoc-Roussillon, Rivesaltes
Årgång2006
SortimentFast sortiment
Producent
Gérard Bertrand
Art.nr.
838102
Druvor
Grenache, Macabeu, Muscat
Land
Frankrike
Region
Languedoc-Roussillon, Rivesaltes
Årgång
2006
Alkoholhalt
17.5%
Sockerhalt
103 g/l
Karaktär

Intensivt sött vin med utvecklad doft och smak av torkade frukter som fikon, dadlar, aprikoser, honung, tobak, valnötter och choklad.

Om vinet

Druvorna kommer från vingårdar med granit- och gnejsjordar nära Medelhavets kust. De har handskördats och sedan fått jäsa till en restsockerhalt på 127 g/liter då jäsningen avslutades med hjälp av druvsprit. Därefter har vinet lagrats på gamla ekliggare innan det buteljerades år 2018.

Passar till

Ett fantastiskt vin till alla typer av desserter och bakverk, extra bra till desserter med nötter samt till anklever och ostar, med fördel hårdostar eller blåmögeloster. Kan även njutas som en dessert i sig!
Serveringstemperatur: 8° C.

“Gott till både smakrika desserter och ost.”

Om producenten
Gérard Bertrand är en välrenommerad familjeägd vinproducent med sitt hjärta i Languedoc-Roussillon. Sedan 2002 har vinhuset arbetat målmedvetet med hållbarhet i vingårdarna och idag odlas samtliga 17 egendomar med totalt 1 000 hektar helt biodynamiskt, vilket gör Gérard Bertrand till världens största biodynamiska vinodlare. Gérard Bertrand är en starkt lysande ledstjärna i Languedoc-Roussillon för att framhäva de unika druvsorterna, de regionala vinstilarna och för att främja kvalitet framför kvantitet i området.

Gérard Bertrand utsågs 2023 till ”Master Winemaker of the Year” av magasinet The Drink Business och vid två tillfällen har Gérard Bertrands viner serverats vid Nobelbanketten i Stockholms Stadshus.

2024 fick Gérard Bertrand den prestigefyllda utmärkelsen ”Gyllene Glaset” av magasinen Allt om Vin och Allt om Mat med motiveringen:
För att ständigt förse den svenska marknaden med personliga viner i olika stilar och prisklasser, alla med tydlig doft och smak av sydfrankrike. För sin övertygelse om att vägen fram ska vara hållbar och långsiktig.

Karaktär

Intensivt sött vin med utvecklad doft och smak av torkade frukter som fikon, dadlar, aprikoser, honung, tobak, valnötter och choklad.

Om vinet

Druvorna kommer från vingårdar med granit- och gnejsjordar nära Medelhavets kust. De har handskördats och sedan fått jäsa till en restsockerhalt på 127 g/liter då jäsningen avslutades med hjälp av druvsprit. Därefter har vinet lagrats på gamla ekliggare innan det buteljerades år 2018.

Fyllighet
Fruktsötma

Passar till

Ett fantastiskt vin till alla typer av desserter och bakverk, extra bra till desserter med nötter samt till anklever och ostar, med fördel hårdostar eller blåmögeloster. Kan även njutas som en dessert i sig!
Serveringstemperatur: 8° C.

Dessert
Ost
Present

Server Render

Server Render

Om producenten
Gérard Bertrand är en välrenommerad familjeägd vinproducent med sitt hjärta i Languedoc-Roussillon. Sedan 2002 har vinhuset arbetat målmedvetet med hållbarhet i vingårdarna och idag odlas samtliga 17 egendomar med totalt 1 000 hektar helt biodynamiskt, vilket gör Gérard Bertrand till världens största biodynamiska vinodlare. Gérard Bertrand är en starkt lysande ledstjärna i Languedoc-Roussillon för att framhäva de unika druvsorterna, de regionala vinstilarna och för att främja kvalitet framför kvantitet i området.

Gérard Bertrand utsågs 2023 till ”Master Winemaker of the Year” av magasinet The Drink Business och vid två tillfällen har Gérard Bertrands viner serverats vid Nobelbanketten i Stockholms Stadshus.

2024 fick Gérard Bertrand den prestigefyllda utmärkelsen ”Gyllene Glaset” av magasinen Allt om Vin och Allt om Mat med motiveringen:
För att ständigt förse den svenska marknaden med personliga viner i olika stilar och prisklasser, alla med tydlig doft och smak av sydfrankrike. För sin övertygelse om att vägen fram ska vara hållbar och långsiktig.