Intensivt sött vin med utvecklad doft och smak av torkade frukter som fikon, dadlar, aprikoser, honung, tobak, valnötter och choklad.
Druvorna kommer från vingårdar med granit- och gnejsjordar nära Medelhavets kust. De har handskördats och sedan fått jäsa till en restsockerhalt på 127 g/liter då jäsningen avslutades med hjälp av druvsprit. Därefter har vinet lagrats på gamla ekliggare innan det buteljerades år 2018.
Ett fantastiskt vin till alla typer av desserter och bakverk, extra bra till desserter med nötter samt till anklever och ostar, med fördel hårdostar eller blåmögeloster. Kan även njutas som en dessert i sig!
Serveringstemperatur: 8° C.
Om producenten
Gérard Bertrand är en välrenommerad familjeägd vinproducent med sitt hjärta i Languedoc-Roussillon. Sedan 2002 har vinhuset arbetat målmedvetet med hållbarhet i vingårdarna och idag odlas samtliga 17 egendomar med totalt 1 000 hektar helt biodynamiskt, vilket gör Gérard Bertrand till världens största biodynamiska vinodlare. Gérard Bertrand är en starkt lysande ledstjärna i Languedoc-Roussillon för att framhäva de unika druvsorterna, de regionala vinstilarna och för att främja kvalitet framför kvantitet i området.
Gérard Bertrand utsågs 2023 till ”Master Winemaker of the Year” av magasinet The Drink Business och vid två tillfällen har Gérard Bertrands viner serverats vid Nobelbanketten i Stockholms Stadshus.
2024 fick Gérard Bertrand den prestigefyllda utmärkelsen ”Gyllene Glaset” av magasinen Allt om Vin och Allt om Mat med motiveringen:
För att ständigt förse den svenska marknaden med personliga viner i olika stilar och prisklasser, alla med tydlig doft och smak av sydfrankrike. För sin övertygelse om att vägen fram ska vara hållbar och långsiktig.
Intensivt sött vin med utvecklad doft och smak av torkade frukter som fikon, dadlar, aprikoser, honung, tobak, valnötter och choklad.
Druvorna kommer från vingårdar med granit- och gnejsjordar nära Medelhavets kust. De har handskördats och sedan fått jäsa till en restsockerhalt på 127 g/liter då jäsningen avslutades med hjälp av druvsprit. Därefter har vinet lagrats på gamla ekliggare innan det buteljerades år 2018.
Ett fantastiskt vin till alla typer av desserter och bakverk, extra bra till desserter med nötter samt till anklever och ostar, med fördel hårdostar eller blåmögeloster. Kan även njutas som en dessert i sig!
Serveringstemperatur: 8° C.
Server Render
Server Render
Om producenten
Gérard Bertrand är en välrenommerad familjeägd vinproducent med sitt hjärta i Languedoc-Roussillon. Sedan 2002 har vinhuset arbetat målmedvetet med hållbarhet i vingårdarna och idag odlas samtliga 17 egendomar med totalt 1 000 hektar helt biodynamiskt, vilket gör Gérard Bertrand till världens största biodynamiska vinodlare. Gérard Bertrand är en starkt lysande ledstjärna i Languedoc-Roussillon för att framhäva de unika druvsorterna, de regionala vinstilarna och för att främja kvalitet framför kvantitet i området.
Gérard Bertrand utsågs 2023 till ”Master Winemaker of the Year” av magasinet The Drink Business och vid två tillfällen har Gérard Bertrands viner serverats vid Nobelbanketten i Stockholms Stadshus.
2024 fick Gérard Bertrand den prestigefyllda utmärkelsen ”Gyllene Glaset” av magasinen Allt om Vin och Allt om Mat med motiveringen:
För att ständigt förse den svenska marknaden med personliga viner i olika stilar och prisklasser, alla med tydlig doft och smak av sydfrankrike. För sin övertygelse om att vägen fram ska vara hållbar och långsiktig.