Intensivt sött vin med utvecklad doft och smak av torkade frukter som fikon, dadlar, aprikoser, honung, tobak, valnötter och choklad.
Druvorna kommer från vingårdar med granit- och gnejsjordar nära Medelhavets kust. De har handskördats och sedan fått jäsa till en restsockerhalt på 127 g/liter då jäsningen avslutades med hjälp av druvsprit. Därefter har vinet lagrats på gamla ekliggare innan det buteljerades år 2018.
Ett fantastiskt vin till alla typer av desserter och bakverk, extra bra till desserter med nötter samt till anklever och ostar, med fördel hårdostar eller blåmögeloster. Kan även njutas som en dessert i sig!
Serveringstemperatur: 8° C.
Om producenten
Gérard Bertrand, som driver vinhuset med samma namn, är uppvuxen på en vingård i Corbières i södra Frankrike men startade sin karriär som rugbyspelare på elitnivå. När hans far dog 1987 så tog Gérard över familjegården och har sedan dess förvärvat femton egendomar runtom i södra Frankrike. Gérard Bertrand är idag en välrenommerad vinproducent i Languedoc-Rousillon med målet att dela passionen för ”L’ART DE VIVRE LES VINS DU SUD” med konsumenter världen över.
Hållbarhet
Gérard Bertrand är den ledande franska producenten av ekologiska viner och målet är att alla femton vingårdar ska vara ekologiskt certifierade inom fem år. I december utsågs Gérard Bertrand personligen till "Green Personality of the year" av Drinks Business.
Intensivt sött vin med utvecklad doft och smak av torkade frukter som fikon, dadlar, aprikoser, honung, tobak, valnötter och choklad.
Druvorna kommer från vingårdar med granit- och gnejsjordar nära Medelhavets kust. De har handskördats och sedan fått jäsa till en restsockerhalt på 127 g/liter då jäsningen avslutades med hjälp av druvsprit. Därefter har vinet lagrats på gamla ekliggare innan det buteljerades år 2018.
Ett fantastiskt vin till alla typer av desserter och bakverk, extra bra till desserter med nötter samt till anklever och ostar, med fördel hårdostar eller blåmögeloster. Kan även njutas som en dessert i sig!
Serveringstemperatur: 8° C.
Server Render
Server Render
"L’ART DE VIVRE LES VINS DU SUD"
Om producenten
Gérard Bertrand, som driver vinhuset med samma namn, är uppvuxen på en vingård i Corbières i södra Frankrike men startade sin karriär som rugbyspelare på elitnivå. När hans far dog 1987 så tog Gérard över familjegården och har sedan dess förvärvat femton egendomar runtom i södra Frankrike. Gérard Bertrand är idag en välrenommerad vinproducent i Languedoc-Rousillon med målet att dela passionen för ”L’ART DE VIVRE LES VINS DU SUD” med konsumenter världen över.
Hållbarhet
Gérard Bertrand är den ledande franska producenten av ekologiska viner och målet är att alla femton vingårdar ska vara ekologiskt certifierade inom fem år. I december utsågs Gérard Bertrand personligen till "Green Personality of the year" av Drinks Business.