Om produkten
Alain Graillot var ingenjör inom jordbrukskemikalieindustrin. 1988 köpte ha vingården och lade om sitt liv till vinmakare. Sedan starten har han arbetar helt ekologiskt men han vägrar att sätta ut detta på sina etiketter. Alain är en sann vinbonde och lever nära sina rankor var dag. Alla druvor skördas för hand och får sedan laka ur under 5 dagar innan jäsningen tar vid. Vinet är gott redan från början, men föredrar man komplexare mognad bör man vänta 5-10 år. Den första attraktiva syrahfrukten med drag av mörka bär, peppar, charkuterier och bränt inslag sjunker då tillbaka och kompletteras av svamp, läder och animaliska toner. Vinerna får alltid runt 90 poäng i Winespectator och runt 16 poäng i Decanter. Mycket eftertraktade viner.
Om produkten
Alain Graillot var ingenjör inom jordbrukskemikalieindustrin. 1988 köpte ha vingården och lade om sitt liv till vinmakare. Sedan starten har han arbetar helt ekologiskt men han vägrar att sätta ut detta på sina etiketter. Alain är en sann vinbonde och lever nära sina rankor var dag. Alla druvor skördas för hand och får sedan laka ur under 5 dagar innan jäsningen tar vid. Vinet är gott redan från början, men föredrar man komplexare mognad bör man vänta 5-10 år. Den första attraktiva syrahfrukten med drag av mörka bär, peppar, charkuterier och bränt inslag sjunker då tillbaka och kompletteras av svamp, läder och animaliska toner. Vinerna får alltid runt 90 poäng i Winespectator och runt 16 poäng i Decanter. Mycket eftertraktade viner.